Avhengighet av kryptovaluta

Lokningen med å tjene penger på nettet kan bevise et uimotståelig forslag for selv de mest nivåhøyde blant oss. Det krever en sterk grunnlov å se de små grønne prosentene stige høyere og høyere hver dag uten å kaste minst noen av pengene dine på dem.

Handel med kryptovaluta har blitt mer utbredt og mer konsentrert det siste året, ettersom markedet skyte i været mot slutten av 2017. Og nå begynner vi å se bivirkningene av å ha en tilgjengelig, ustabil, men muligens utrolig lønnsom kilde. av markedsspekulasjoner som selv den gjennomsnittlige internettbrukeren kan engasjere seg i.

Avhengighet av kryptovaluta

En besettelse

Forekomster av kryptovalutaavhengighet blir så utbredt at medisinsk industri nå begynner å legge merke til.

Tidligere denne uken lanserte The Castle Craig Hospital i Skottland et initiativ som tar sikte på å behandle mennesker som har blitt avhengige av kryptovalutahandel.

Castle Craig

Castlecraig sykehus i Skottland

Chris Burn, bosatt spillterapeut ved Castle Craig, likestilte handel med kryptokurver med en form for pengespill, fortalte han news.com.au:

“Det er en form for pengespill. Folk spiller på alle slags ting, noe som gjør kryptovalutahandel spennende. Tvangsspillere liker det – det er mystisk, egentlig ikke regulert, og du kan gjøre store gevinster – og store tap – på en enkelt dag.

“Folk dykker inn fordi de ikke vil gå glipp av en god ting, og de begynner å sette inn penger uten å tenke på konsekvensene. Men realiteten er (kryptovaluta) handel er en fascinerende idé, men det kan gjøre mye skade. ”

Kanskje det er tilgjengeligheten til kryptovaluta som gjør den så farlig. Et raskt blikk ettersom NASDAQ-markedsindeksen er nok til å fraråde noen å investere i aksjer. Imidlertid er infrastrukturen for kryptohandel mye mer imøtekommende.

Først og fremst er det bare et klikk unna til enhver tid. Da har du enkelt funnet markedsstatistikk på nettsteder som CoinMarketCap. Samtidig er det en internettkultur der medhandlere kan forene seg og diskutere strategiene sine på fora som BitcoinTalk og Reddit.

Spillterapeut Burn foreslo at kryptospill følger de samme mønstrene som alle andre typer gambling, og brukes som en fluktmekanisme. Han sa:

“Det gir spenning og en flukt fra virkeligheten … Det er en klassisk boblesituasjon og måten vi ser på at det utvikler seg, det kan godt bli verre ganske snart. Mange mennesker hører om noe slikt, og de går for et gamble fordi de ikke vil gå glipp av det neste gode – mye vanedannende oppførsel kommer fra datamaskiner og internett. Dette er et annet spesifikt eksempel som virkelig er veldig farlig. ”

En guide for kryptovalutaavhengighet

Castle Craig-klinikken har gitt ut en grundig guide på deres nettside, hvor de stiller ti spørsmål for å avgjøre om du kan være avhengig av kryptovalutahandel.

Spørsmål om avhengighet av kryptovaluta, bilde fra Castlecraig

Hvis du svarte “ja” på bare ett av disse spørsmålene, sier klinikerne at dette kan være nok av et tegn på at du kanskje trenger hjelp.

Å gi tre ‘ja’ svar regnes som et tydelig tegn på kryptovalutaavhengighet, og du bør søke medisinsk hjelp før avhengigheten din kommer ut av kontroll.

Svar bekreftende fem ganger eller mer er klassifisert som et tegn på at din kryptoavhengighet har nådd “patologiske” nivåer, og du bør søke hjelp umiddelbart.

Søker hjelp online

Mens Reddit kanskje ikke er et dedikert nettsted for psykologisk terapi, bruker brukerne det noen ganger på den måten.

Underreddits i kryptovaluta er fylt med plakater som gir uttrykk for bekymring for deres handelsavhengighet.

Ett innlegg var typisk blant de selvkjente narkomane på forumet, det sto:

“Hei avhengige … På denne herlige julen sitter jeg bare og oppdaterer bankkontoinformasjonen min for å finne ut om lønnen min har kommet eller ikke. Jeg kan bare ikke vente med å legge inn 70% av inntektene her inne. Jeg smiler også over absurditeten i denne situasjonen siden jeg alltid har vært fyren som er veldig forsiktig med penger, men se på meg nå. ”

En annen typisk kommentar gjaldt hvordan kryptokurrency så ut til å prioritere andre ting i livet:

«Min kone og jeg tjener gode penger, men jeg har aldri vært fyren som enkelt kan dele med pengene sine. Jeg vil diskutere i flere uker om jeg vil bruke $ 50 dollar på et par sko eller ikke. Med krypto er det ganske skummelt hvor raskt jeg vil kaste $ 1000 på noe uten å slå et øye. “

De aller fleste av disse innleggene har kommet det siste året, og det er ikke tilfeldig hvorfor. Det var nesten ingen historier om kryptovalutaavhengighet før 2017 – ‘året for kryptovaluta’.

Hva med aksjemarkedshandel?

Nettgambling har eksistert i noen form så lenge internett har eksistert. Men akkurat hva er forskjellen mellom gambling og handel?

Aksjeshandlere vil si at den avgjørende forskjellen mellom å handle aksjer og kryptovaluta er at med aksjer får du faktisk en andel i et fysisk selskap, mens du med kryptovaluta bare håper at myntene dine kan være verdt noe en dag.

Dette er imidlertid å forsømme et viktig aspekt ved kryptovaluta – nemlig at mange av de mest lønnsomme kryptoplattformene faktisk tilbyr en ekte tjeneste, og ofte lanseres med et minimum levedyktig produkt (MVP) som allerede er på plass.

I denne forstand er en typisk børsnotering ikke forskjellig fra en ICO. Investorer velger prosjektet som de mener har markedspotensial, og de støtter prosjektet med pengene sine i håp om å tjene penger på linjen.

Spillaspektet er like utbredt på handelsgulvet som det er på kryptobørs. Bedrifter stiger og faller hver dag, og det er ingen sikker måte å vite hvilken som skal lykkes. Det er en grunn til at det ikke er en uvanlig måte å hoppe ut av toppetasjen i kontorbygningen deres i New York for å oppfylle slutten.

Mulige behandlingsmetoder

Castle Craig avhengighetsguide anbefaler direkte medisinsk behandling for kryptovalutaavhengighet, men hvis dette av en eller annen grunn ikke er et alternativ for deg, anbefaler de følgende trinn.

  1. Sett en grense for kryptoutgiftene dine og hold deg til det – mange børser lar deg sette grenser for investeringene dine, og dette kan bidra til å dempe utgiftene dine.
  2. Angi et bestemt tidspunkt når du skal delta i kryptohandel – i stedet for å sjekke telefonen hele tiden og flytte mynter hver dag, gi deg selv et definert tidspunkt for kryptohandelsaktiviteter.
  3. Ikke stol på kryptovaluta som din viktigste inntektskilde – kom ut av vanen med å tenke på kryptovaluta som den primære kilden til fremtidige inntekter. Invester tid i jobbferdigheter eller en karriere, da disse har større sjanse til å betale seg enn kryptoinvesteringer.
  4. Finn andre aktiviteter for å ta deg tid – hvis du ikke kommer bort fra datamaskinen, vil du sannsynligvis falle i fellen. Finn nye hobbyer for å oppta tankene dine.

Kryptoavhengighet skulle alltid løfte sitt stygge hode, ikke minst fordi 10-15% av befolkningen har naturlig nok det som kalles en ‘vanedannende personlighet’, noe som gjør dem spesielt utsatt for alle former for avhengighet. Likeledes uttaler NHS det 1 på 3 mennesker i Storbritannia alene er avhengige av en slags substans eller negativ oppførsel.

Kryptoavhengighet vil utvilsomt gi næring til nok en runde mediaroer rettet mot kryptoindustrien, og problemet kan bare øke etter hvert som flere mennesker blir involvert i denne nye finanssektoren.

Hvis du føler at du kan utvikle en avhengighet av kryptovalutahandel, kan du søke hjelp fra familie, venner eller en profesjonell så snart som mulig.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me