Plasma & amp; Raiden-verkko

Plasma ja The Raiden Network ovat ketjun ulkopuolisia skaalausratkaisuja, joita alun perin ehdotettiin Ethereum-verkostolle. Raiden-verkko on tällä hetkellä jälkimmäiset vaiheet testivaiheen ja sen pitäisi olla valmis mainnet-julkaisuun pian, kun taas µRaidenin toimiva toteutus on jo elää Ethereumin pääverkossa.

Plasma on jo toiminut MVP OmiseGossa ja työskentelee parhaillaan a Plasmakassa toteutus yhdessä Ethereumin kanssa. Loom Networkin dappchains on samanlainen konsepti kuin Plasma, ja Loom on ilmoittanut suunnitellusta integraatiostaan ​​Ethereumin Plasma Cash -toteutukseen, jotta pelivarat voidaan paremmin suojata dappchainsilla.

Plasma & amp; Raiden-verkko

Ethereumin skaalausongelmat kasvavat, koska dappit ovat tällä hetkellä kestämättömiä ja monet käyttäjät etsivät vaihtoehtoja. Plasma ja Raiden-verkko tarjoavat tarvittavan helpotuksen verkolle, jotta se voi skaalata tarvittaville tasoille.

Molemmilla tekniikoilla (erityisesti plasmalla) on paljon liikkuvia osia, joten sukelkaamme sisään ja yrittäkää käsitellä yleiset käsitteet.

Mikä on Raiden-verkko?

Yksinkertaisesti, Raiden-verkko on Ethereumin versio Bitcoinin salamaverkosta. Se on ketjun ulkopuolinen skaalausratkaisu, joka on yhteensopiva ERC-20-tunnusten siirron kanssa kaksisuuntaisissa maksukanavissa.

Sen perusarkkitehtuuri on monimutkainen, mutta vuorovaikutus Raidenin kanssa edellyttää vain kehittäjiltä vuorovaikutusta API: n kanssa rakentamaan skaalautuvia sovelluksia sen päälle. Raiden on suunniteltu tarjoamaan melkein välittömiä maksuja, lisääntynyttä tapahtumien yksityisyyttä, mikromaksuja, alhaisia ​​palkkioita ja atomaattimerkkien vaihtoa. Raiden-maksukanavat ovat olemassa ketjun ulkopuolella ja vain ajoittain asettuvat ketjuun, mikä vähentää merkittävästi ketjun tapahtumakapasiteettia.

Raiden ohittaa tarpeen saada maailmanlaajuinen konsensus ketjutapahtumien edellyttämästä verkon tilasta. Se tekee tämän hyödyntämällä hash-lukittu kutsutut siirrot tasapainotodisteet. Saldovakuut ovat vakuudellisia ketjutalletuksilla, jotka tehdään ennen kaksisuuntaisten maksukanavien perustamista. Kaksisuuntaiset maksukanavat mahdollistavat lähes rajoittamattomat merkkisiirrot kahden osallistujan välillä, kunhan heidän nettosumma ei ylitä alkuperäistä talletussummaa.

Jos tämä kuulostaa tutulta, se johtuu siitä, että se heijastaa Bitcoinin salamaverkon toimintaa, paitsi muutamia muunnelmia. Nimi ‘Raiden-verkko’On johdettu sen olemassaolosta protokollana kanavien siirron reitittämiseksi ja lukitsemiseksi verkkoverkkojen kautta.

Raideniin kuuluu kolme nykyistä projektia:

  • µRaiden
  • Raiden-verkko
  • Raidos

µRaiden (lausutaan Micro Raiden) on projekti, jolla on toimiva toteutus ja joka on jo käynnissä Ethereumissa. µRaiden on suunniteltu monenvälisellä maksuasetuksella, jonka avulla se voi toimia maksukanavana monien käyttäjien ja yhden dappin välillä. Raidenin monihyppyisiin siirtoihin verrattuna µRaiden on rakennettu yksisuuntaisille maksukanaville.

Raiden-verkko on Raidenin ensisijainen julkaisu ja on parhaillaan testnet-vaiheessa. Raiden Networkin tiimi ymmärtää tällaisen projektin monimutkaisuuden ja kritiikin. Ennen tuotantovalmiiden tekniikoiden käynnistämistä he haluavat varmistaa, että he käsittelevät tekniikkaa koskevia huolenaiheita, kuten reitityksen tehokkuus, likviditeettikysymykset, suuren maksutuen puute ja mahdollinen keskittäminen. Punaiset silmät mainnetin julkaisu Raiden-verkostolle odotetaan pian ja heidän Raiden Echo -solmu on jo käynnissä.

Raidos on sivuketjutekniikka yleistää tilakanavia. Yleistettyjä tilakanavia voidaan käyttää mielivaltaisten tilakoneiden toteuttamiseen, mikä antaisi Ethereumin laskennallisten kykyjen skaalata satelliittiketjujen kautta. Tätä konseptia tutkitaan kuitenkin perusteellisesti ja suunnitteluvaiheessa. Se täydentää sirpoutumista, mutta ei todennäköisesti ole käytettävissä pitkään aikaan.

Mikä on plasma?

Plasma on sarja sopimuksia, jotka kulkevat juuriketjun päällä (Ethereumin pääketju) ja koostuvat verkostostalapsiketjut”(Vain sivuketjut), joka on kytketty juuriketjuun hierarkkisessa puumaisessa rakenteessa. Plasmaa integroidaan erityisesti Ethereumiin ja OmiseGoon.

Konseptin mukaan juuriketju käsittelee pienen määrän lapsiketjujen sitoumuksia niin, että juuriketju toimii turvallisimpana ja viimeisenä ratkaisukerrana lapsiketjuille. Jokainen lapsiketju toimii omana lohkoketjunaan omalla yksimielisyydellään, mutta on joitain tärkeitä huomautuksia.

Plasman hyödyntämisprosessi toimii käsitteellisesti seuraavasti:

  • Älykkäät sopimukset, jotka on luotu juuriketjuun ja toimivat lapsiketjun ankkurina juuriketjuun.
  • Luodaan lapsiketju, joka toimii omana lohkoketjuna omalla yksimielisyydellään (tyypillisesti ei PoW, mutta jotain PoS: ää)
  • Kaikkia lapsiketjun valtioita valvotaan petostodisteet varmistaa, että kaikki valtion siirtymät ovat kelvollisia ja noudattaa varojen nostoa koskevaa protokollaa (lisätietoja tästä myöhemmin)
  • Älykkäitä sopimuksia, jotka liittyvät erityisesti kyseiseen dapp- tai lapsiketjuun (sovelluslogiikka), voidaan sitten ottaa käyttöön lapsiketjussa
  • Tarvittavat varat voidaan siirtää juuriketjusta lapsiketjuun.
  • Lohkojen validoijat, joita kannustetaan toimimaan rehellisesti, lähettävät toisinaan sitoumuksia juuriketjuun – lopulliseen ratkaisukerrokseen.

Tuloksena on, että lapsiketjussa käynnissä olevan dappin käyttäjien ei tarvitse koskaan olla vuorovaikutuksessa juuriketjun kanssa. Lisäksi he voivat vetää omaisuutensa juuriketjuun milloin tahansa, vaikka lapsiketju olisi vaarantunut. Näiden lastiketjun poistumisten avulla käyttäjät voivat säilyttää varansa / omaisuutensa turvallisesti Merkle-todistuksella, jolla varmistetaan tietyn määrän varojen omistajuus.

Plasman ensisijaiset edut johtuvat sen kyvystä helpottaa merkittävästi laskentaa, joka tällä hetkellä ruuhkaisee pääketjua. Lisäksi Ethereum-lohkoketju pystyy käsittelemään laajempia ja samanaikaisempia aineistoja. Juuriketjulta poistettu taakka tarkoittaa myös Ethereum-solmuja, jotka palkitaan alemmilla käsittely- ja varastointivaatimuksilla.

Plasma Cash on rakenne, joka antaa rahakkeille verkossa ainutlaatuiset sarjanumerot, jotka tekevät niistä ainutlaatuiset kolikot. Tämän edut eivät sisällä vahvistusten tarvetta, suorempaa tukea kaikentyyppisille tunnuksille (mukaan lukien NFT: t) ja lieventämistä lapsiketjun massanpoistumisille (keskustellaan seuraavassa kappaleessa). OmiseGo kehittää parhaillaan konseptitodistusta Plasma Cashille ja Loom aikoo käyttää Plasma Cashia helpottamaan Plasma poistuu heidän dappchainilleen.

Plasman huolenaihe on “massalähtöjen” käsite lapsiketjuista. Tässä skenaariossa koordinoitu samanaikainen poistuminen lapsiketjusta johtaisi mahdollisesti käsittelykapasiteetin puutteeseen kaikkien varojen nostamiseksi. Tämän seurauksena käyttäjät voivat menettää varoja.

Ethereumin skaalaus

Plasma ja Raiden ovat osa laajempaa pyrkimystä auttaa Ethereumia skaalautumaan tuotantovalmiille tasoille. Tällä hetkellä Ethereumin skaalausongelmat on dokumentoitu hyvin, ja huolenaiheet lisääntyvät hintojen laskupaineiden osana osana laajennettuja karhumarkkinoita.

Näyttää siltä, ​​että jotkut Ethereumin luvatut skaalausratkaisut alkavat pian toteutua; muuten Ethereumin mallin parantamiseen keskittyvät hankkeet alkavat varastaa enemmän markkinaosuutta. Lisäksi yhteentoimivuutta ja skaalautuvia alustoja ympäröivä jännitys, kuten Cosmos ja Pallokuosi voi saapua ennen kuin Ethereum voi tehokkaasti skaalata.

Ethereumin monimutkaisuus tekee siitä paljon haastavamman skaalata muihin alustoihin verrattuna, erityisesti alustoihin, joissa on paljon yksinkertaisempia komentosarjakieliä, kuten Bitcoin. Ethereumilla on valtava määrä kehittäjätoimintaa, ja useita hankkeita pyrkii lisäämään kapasiteettiaan. On vaikea nähdä, että verkko ei lopulta skaalaudu, mutta se voi osoittautua liian myöhään monille käyttäjille ja kehittäjille, jotka haluavat rakentaa skaalautuvia dapp-tiedostoja nyt.

Ethereumin opas

Lue: Ethereum: Ultimate Guide to the Decentralized Computing Platform

Mielenkiintoisia ratkaisuja, kuten Kymmeninkertainen protokolla voi tarjota välittömämmän palautuksen kehittäjille, jotka haluavat rakentaa dapps Ethereumiin. Alustana ja kieli-agnostisena tekniikkana se voisi antaa kehittäjille mahdollisuuden rakentaa skaalautuvia dappeja Ethereumiin ennen suurempien projektien voimaantuloa.

Seuraavat kuukaudet, jotka johtavat ensi vuoteen, ovat tärkeä aika kryptoavaruudessa. Monet kehitteillä olevat projektit käynnistyvät joillakin innovatiivisilla tekniikoilla, ja yhteentoimivuusratkaisujen jatkokehityksen pitäisi alkaa edetä. Ethereumin rooli uudella maisemalla etenee avoimesti ja tarjoaa erinomaisia ​​oivalluksia yhteisön laajemmasta ilmapiiristä.

Ethereumille ehdotettujen skaalausratkaisujen onnistumisesta tai tehokkuudesta riippumatta ne työntävät teknologisen innovaation verhoa.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me