Mitä ovat renkaan allekirjoitukset

Kun käyttäjien yksityisyydensuoja kriittisissä valuutoissa on jatkuvasti korostettu, merkittävä teknologian kehitys ja niiden käyttöönotto näissä hajautetuissa verkoissa on mahdollistanut vaikuttavan digitaalisen nimettömyyden arvonvaihdossa.

Erityisesti rengasallekirjoituksina tunnettu ratkaiseva tekniikka on otettu käyttöön useissa yksityisyyden suojaan keskittyvissä kryptovaluutoissa, erityisesti CryptoNote-kolikoissa, jotka ovat nousseet johtaviksi käyttäjien yksityisyyden valtakunnassa..

Soittoallekirjoitusten tausta

Rengasallekirjoitukset ovat eräänlainen digitaalinen digitaalinen allekirjoitus, ja Ron Rivest, Adi Shamir ja Yael Tauman keksivät ne vuonna 2001 ja esittivät myöhemmin Asiacryptissä. Käsite on samanlainen kuin ryhmän allekirjoitukset, ei ole kuitenkaan mitään tapaa tunnistaa rengasallekirjoitustapahtuman todellista allekirjoittajaa ja mielivaltainen ryhmä käyttäjiä voidaan sisällyttää renkaan allekirjoitukseen ilman lisäasetuksia.

Mitä ovat renkaan allekirjoitukset

Alkuperäinen ajatus oli, että rengasallekirjoitusten tulisi toimia tapana vuotaa salaisia ​​tietoja, erityisesti korkeilta valtion virkamiehiltä, ​​paljastamatta, kuka viestin allekirjoitti. Alkuperäisestä paperirenkaiden ehdotuksesta lähtien tekniikkaan on tehty useita optimointeja ja lisäominaisuuksia.

Eiichiro Fujisaki ja Koutarou Suzuki ehdottivat Jäljitettävät renkaan allekirjoitukset vuonna 2006 parannuksena eräisiin haavoittuvien tai vastuuttomien allekirjoittajien manipulointia koskeviin rengasallekirjoituksiin liittyviin haavoittuvuuksiin. Tämäntyyppisen soittoallekirjoituksen optimoitu versio on nykyään CryptoNote-kolikoissa käytetty, ja sitä käytetään lähettäjän jäljittämättömyyden takaamiseksi P2P-tapahtumassa peittämällä tapahtuman syötteiden lähde.

Äskettäin Bitcoin Core -kehittäjä Gregory Maxwell keskusteli ja otti käyttöön Ring Confidential Transactions (Ring CTs) -konseptin ja sitten ehdotti virallisesti Monero Research Labs vuonna 2015. Laajentamalla alkuperäisen soittoallekirjoituksen nimettömyysominaisuuksia edelleen, soittoäänet piilottavat tosiasialliset tapahtumamäärät lähettäjän ja vastaanottajan välillä sen sijaan, että vain hämärtäisivät lähettäjän henkilöllisyyttä.

Kuinka rengasallekirjoitukset toimivat?

Kuten aiemmin mainittiin, soittoallekirjoitukset ovat salattu digitaalinen allekirjoitus, joka on samanlainen kuin ryhmän allekirjoitus. Rengasallekirjoitukset vievät kuitenkin ryhmän allekirjoitusten käsitteen edelleen tarjoamaan parempaa yksityisyyttä käyttäjälle. P2P-tapahtumamuodossa, kuten kriittisissä valuutoissa, erityisesti käyttämällä CryptoNote-kolikoita viitteenä, rengasallekirjoitukset suojaavat lähettäjää peittämällä tapahtuman tulopuolen siten, että on laskennallisesti mahdotonta määrittää, kuka kaupan todellinen allekirjoittaja on.

Yksityisyyden salausvaluutat

Lue oppaamme yksityisyyden kolikoista

Soittoallekirjoitukset ovat kehittyneempi järjestelmä kuin tyypilliset digitaaliset allekirjoitukset, joita käytetään muissa kryptovaluutoissa, kuten ECDSA- tai Schnorr-allekirjoituksissa. Rengasallekirjoitukset voivat vaatia useita erilaisia ​​julkisia avaimia tarkistamiseksi ja sanaa “rengas” käytetään, koska se koostuu joukosta eri käyttäjien osittaisia ​​digitaalisia allekirjoituksia, jotka muodostavat ainutlaatuisen allekirjoituksen, jota käytetään tapahtuman allekirjoittamiseen. Tätä ryhmää kutsutaan renkaaksi ja se voidaan valita mielivaltaisesti lohkoketjun muiden käyttäjien lähdöistä. Käsitteellisesti renkaan allekirjoitukset muistuttavat useita osapuolia, jotka allekirjoittavat sekin yhteiseltä pankkitililtä, ​​mutta joillakin toteutetuilla salausmenetelmillä varsinaista allekirjoittajaa ei voida erottaa ryhmän välillä.

Soittoallekirjoituksen rakenne, joka käyttää Moneroa esimerkkinä, toimii periaatteessa seuraavasti:

  • Alice haluaa lähettää Bob 10 Moneron, joten hän aloittaa tapahtuman Monero-lompakonsa kautta Bobille.
  • Alicen digitaalinen allekirjoitus tälle tapahtumalle on kertaluonteinen kulutusavain, joka alkaa hänen lompakosta käytetystä tuotoksesta.
  • Soittoallekirjoituksen allekirjoittamattomat ovat aikaisempia tapahtumalähtöjä, jotka on mielivaltaisesti valittu lohkoketjusta ja jotka toimivat houkuttimina tapahtumassa.
  • Kaikki rengasjäsenet ovat tapahtuman uskottavia allekirjoittajia, ja kolmannen osapuolen on laskennallisesti mahdotonta havaita todellinen allekirjoittaja.
  • Kaikki soittoallekirjoituksen lähdöt muodostavat yhdessä tapahtuman syötteen.
  • Tapahtuman luoja (Alice) on todistettavasti oikeutettu käyttämään määritetyn tapahtuman summan erottamatta henkilöllisyyttään renkaassa olevista muista.
  • Vaikka Alicen julkista avainta käytetään hänen omassa tapahtumassaan, sitä voidaan käyttää mielivaltaisesti muissa Monero-verkon tapahtumissa sekaannustekijänä.

Lisäksi ainutlaatuisten kertaluontoisten avainten automaattinen luominen estää tapahtumien linkittävyyden ja on mahdollista Diffie-Hellman-avaimenvaihdon optimoinnin avulla.

Monero-opas

Lue oppaamme Moneroon

Ongelma, jonka saatat huomata anonyymien tapahtumien tekemisessä yksityisyyden suojaan keskittyvässä kryptovaluuttaverkossa, kuten Monero, on se, että kaksinkertaisen kulutuksen estäminen olisi erittäin vaikeaa ja tekisi verkosta hyödytön digitaalisena valuuttana, jos täyttä kaksinkertaisen kulutuksen suojausta ei taata. Tämä on taitavasti ratkaistu käyttämällä avainkuvia yhdessä renkaan allekirjoitusohjelman kanssa.

Avainkuva on salattu avain, joka on johdettu käytetystä tuotoksesta ja on osa jokaista renkaan allekirjoitustapahtumaa. Jokaisessa lohkoketjun lähdössä on vain yksi, ainutlaatuinen avainkuva, ja lohkoketjussa ylläpidetään luetteloa kaikista käytetyistä avainkuvista. Avainkuvien salausominaisuuksien vuoksi ei ole mahdollista tehdä korrelaatiota lohkoketjun lähdön ja sen avainkuvan välillä. Kuten CryptoNote-verkkosivusto sanoo: “Kaiken kaikkiaan avainkuva on väistämätön, yksiselitteinen ja silti nimettömän yksityisen avaimen merkki”, jota käytetään tapahtumassa. Kaikki uudet soittoallekirjoitukset, jotka käyttävät avainkuvan kaksoiskappaletta, hylätään automaattisesti kaksinkertaisen kulutuksen yrityksenä.

Soitto luottamukselliset tapahtumat (soittoäänet)

Vaikka soittoallekirjoitukset keskittyvät yksityisyyden tarjoamiseen tapahtuman lähettäjälle, Ring CT: n kehittämisessä keskityttiin lisäämään yksityisyyttä sekä lähettäjälle että vastaanottajalle hämärtämällä niiden välillä liikennöityä määrää muutamien muiden muutosten joukossa. Ne ovat tärkeä parannus alkuperäiseen renkaan allekirjoitustekniikkaan.

Alkuperäisessä rengasallekirjoitusmuodossa lähdöt oli jaettava erillisiin renkaisiin, koska soittoallekirjoitukset voivat sisältää vain samanarvoisia lähtöjä. Tämän vuoksi kolmannet osapuolet pystyivät näkemään todelliset maksut. Ring-CT: n toteuttaminen tekee lohkoketjuun tallennetut tapahtumat läpinäkymättömiksi eikä läpinäkyviksi kuten cryptocurrency, kuten Bitcoin.

Ring-CT: tä käyttäviä tapahtumia ei enää tarvitse eritellä ja sisällyttää saman kokoisten lähtöjen renkaisiin, pikemminkin Ring CT: tä käyttävä salausvaluutassa oleva lompakko voi mielivaltaisesti valita rengasjäsenet mistä tahansa ulostulokokosta. Ring-CT: t käyttävät myös sitoutumismallia, joka otetaan käyttöön etäisyystodistuksen avulla. Nämä soittoäänet todistavat, että tapahtumassa käytetty summa on suurempi kuin 0 ja pienempi kuin jokin muu numero, paljastamatta tosiasiallisesti suoritettuja määriä. Joten ulkopuoliset tarkkailijat eivät todellakaan näe tapahtumaa, mutta salauksen avulla voidaan varmistaa, että tapahtuma on pätevä.

Alueen todistukset ovat mielenkiintoinen käsite, jolla on kiehtovaa viimeaikaista kehitystä, jolla on merkittäviä vaikutuksia käyttäjien yksityisyyden ylläpitämiseen tarkoitettujen alustojen tuleviin iterointeihin.

Soittoallekirjoitusten toteutus

Rengasallekirjoitukset ovat elintärkeä osa monia yksityisyyden suojaan keskittyviä kryptovaluuttoja, ja niistä tulisi tulla merkityksellisempiä eteenpäin eräänlaisena digitaalisen allekirjoituksen järjestelmien vakiototeutuksena, kun käyttäjälle halutaan saavuttaa tietty nimettömyys.

CryptoNote-kolikot ovat tunnetuimpia yksityisyyttä painottavia kolikoita, jotka tarjoavat rengasallekirjoituksia ja soittoäänet. Joitakin merkittävämpiä CryptoNote-kolikoita ovat Monero ja Bytecoin, joista Bytecoin on ensimmäinen CryptoNote-pohjainen valuutta.

Cryptonight Mining -ohjelmisto

Cryptonight Algorithm Mining -ohjelmiston yleiskatsaus ja vertailu

Viimeisimpien teknologisten innovaatioiden tuloksena syntyneitä keskusteluja rengasallekirjoitusten ja muiden yksityisyyden suojaamiseen liittyvien menetelmien toteuttamisesta on käynyt läpi eri vanhat salausvaluutat, jotka haluavat tarjota parempaa yksityisyyttä käyttäjilleen..

Johtopäätös

Käyttäjien nimettömyyden tarjoavan kryptovaluuttaverkon luomisessa ja ylläpidossa on monia komponentteja. Soittoallekirjoitukset ja niiden myöhempi optimointi Ring CT: llä ovat välttämättömiä lähettäjän identiteettien ja tapahtumien määrän peittämiseksi verkon yli.

Yksityisyydelle korostetaan edelleen enemmän, kun kryptovaluuttojen yleinen käyttöönotto etenee. Kun uusia tekniikoita innovoidaan kiihtyvällä vauhdilla, on kiehtovaa seurata näiden tietosuojakeskeisten verkkojen jatkuvaa kehitystä ja lopullisia lopputuloksia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me