Cosmos

Cosmos on tuleva modulaarinen kehys ja Tendermint-pohjainen blockchain-alusta, joka on suunniteltu ekosysteemiksi sovelluskohtaisille lohkoketjuille, jotka voidaan liittää.

Cosmos on suunniteltu käsittelemään standardointia eri lohkoketjujen välillä, jotka ovat osa sen laajempaa ekosysteemiä, helpottamaan yhteentoimivuutta..

Projekti on epäilemättä kunnianhimoinen, ja mainnetin odotetaan julkaistavan joskus vuonna 2019. Tendermint on ainutlaatuinen siinä mielessä, että se toimii moniketjuisena kehyksenä muille lohkoketjuille, mutta käyttää edelleen omaa yksimielisyyttään – Proof-of-Stake (PoS) – perustuu Tendermint-ytimeen.

Cosmos

Skaalautuvuus ja yhteentoimivuus ovat kaksi suurimman kryptovaluuttapallon seurauksia, ja Cosmos käsittelee molempia.

Innovatiivisen, tuotantovalmiiden PoS-verkkojen käynnistys muutamalla hienostuneella vivahteella on kuitenkin poikkeuksellisen haastavaa, varsinkin kun otetaan huomioon, että laajamittaisia ​​PoS-konsensusverkkoja ei ole vielä käytännössä osoitettu kestäviksi.

Tausta Cosmos

Kehitys Cosmos tukee sveitsiläinen Interchain-säätiö, Cosmos on heidän ensimmäinen projekti. Monet Cosmosin parissa työskentelevistä kehittäjistä ovat yritykseltä taustalla olevan Tendermint-lohkoketjun, All in Bits, takana.

Erityisesti Jae Kwon – kuka alun perin ehdotettu Tendermint vuonna 2014 – on yksi johtavista kehittäjistä ja on Interchain Foundation -säätiön hallituksen jäsen.

Kosmos nosti karkeasti 16,8 miljoonaa dollaria ICO: ssa, joka päättyi huhtikuussa 2017. Sittemmin projekti on käynyt läpi metodisen kehitysprosessin. Panosten peli (GoS) -testiverkko on tarkoitus käynnistää pian, minkä jälkeen tarkastetaan äskettäin julkaistu SDK ja lopulta mainnet-laukaisu. Lisätietoja on saatavilla heidän sivuillaan tiekartta.

Tekniset yksityiskohdat

Cosmos on modulaarinen kehys rinnakkaisille lohkoketjuille, jotka voidaan liittää ensisijaiseen keskittimeen nimeltä Cosmos Hub. Cosmos Hub on verkon ensimmäinen lohkoketju ja toimii yhteysvälineenä järjestelmän eri vyöhykkeiden välillä.

Vyöhykkeet koostuvat sekä yksityisistä että julkisista lohkoketjuista, jotka kaikki on yhdistetty IBC-protokollan (Inter-Blockchain Communication) kautta..

Kuvahyvitys – Cosmos-blogi

Cosmos on rakennettu Tendermint-moottorille, joka koostuu kahdesta pääosasta:

  1. Tendermint Core – BFT Proof-of-Stake Consensus Engine
  2. Sovelluksen BlockChain Interface (ABCI) – DAP-tiedostojen BFT-replikointi useilla ohjelmointikielillä.

Tendermint-ydin on Cosmos Hubin ja sen jälkeen laajemman verkon yksimielisen tunnusten vaihdon hallitsemiseksi vyöhykkeiden välillä. On tärkeää huomata, että Cosmosiin liitetyt estoketjut säilyttävät yksimielisyyden suvereniteettinsa, eivätkä menetä sitä suuremmalle Cosmos PoS -konsensukselle..

Mikä on Tendermint

Lue: Mikä on Tendermint?

ABCI on kieliagnostinen ja antaa kehittäjille mahdollisuuden rakentaa lohkoketjunsa sovellusosa millä tahansa kielellä, ja se toimii Tendermint-konsensusmoottorin päällä.

ABCI on tärkeä raja Tendermint-konsensusmoottorin ja Cosmos SDK: n välillä rakennussovelluksissa. SDK on kerrostettu kehys, joka on rakennettu ABCI: n matalan tason olemassaolon yli, jotta kehittäjät voivat luoda edistyneitä sovelluksia tarvitsematta navigoida matalan tason ympäristön loogisissa monimutkaisuuksissa..

Cosmos määrittelee lohkoketjun kolme käsitteellistä kerrosta seuraavasti:

  1. Verkottuminen – tapahtumien eteneminen (ts. Juoruprotokolla)
  2. Konsensus – Validator-solmua koskeva sopimus tapahtumista
  3. Sovellus – Tapahtumien tilan päivittäminen ja tapahtumien käsittely

Tendermint yhdistää verkko- ja konsensuskerrokset, jotta kehittäjät voivat rakentaa lohkoketjuja ja käyttää sovelluksia paljon helpommin yleiskäyttöisen moottorin päällä. Tämä on yksi Cosmosin keskeisistä käsitteistä, jonka avulla se voi toimia ympäristönä rinnakkaisille lohkoketjuille. Kehittäjien on keskityttävä vain sovelluskerrokseen.

ABCI on rajapinta pakatun Tendermint-ytimen (verkko- ja konsensuskerrokset) ja sovelluskerroksen välillä. Tärkeää on, että ABCI käyttää socket-protokollaa, jotta konsensusmoottori voi hallita toisessa konsensusprosessissa käynnissä olevaa sovellustilaa. Cosmos-dokumentaation mukaan:

“Cosmos voi siten tukea monenlaisia ​​valuuttoja ja komentosarjakieliä, kuten Bitcoinissa, Ethereumissa, ZeroCashissa, CryptoNotessa ja muissa.”

Taustalla oleva Tendermint-ydin on erittäin joustava ja yhteensopiva sekä julkisten että yksityisten lohkoketjujen kanssa. Lisäksi kehittäjät voivat nauttia mittakaavassa suunnitellun Tendermintin lähes välittömästä lopullisuudesta ja korkeasta suorituskyvystä.

IBC on standardoitu tiedonsiirtoprotokolla verkon kautta. Standardointi on tehokas ja mahdollistaa yhteentoimivuuden ja parannetun skaalautuvuuden (eli Internet-protokollat). IBC on joukko semantiikkaa viestintää varten lohkoketjujen välillä riippumattomilla konsensusalgoritmeilla. Cosmos SDK Github -tietovaraston mukaan:

”IBC-ydinprotokolla on hyötykuorma-agnostinen. IBC: n lisäksi kehittäjät voivat toteuttaa tietyn sovelluksen semantiikan, jolloin käyttäjät voivat siirtää arvokasta omaisuutta eri lohkoketjujen välillä säilyttäen samalla kyseisen omaisuuden sopimukseen perustuvat takuut – kuten valuutan niukkuuden ja vaihdettavuuden tai digitaalisen kisun globaalin ainutlaatuisuuden -kissa.”

IBC edellyttää, että nopeasti lopulliset lohkoketjut – kuten PoS-lohkoketjut – tuetaan luonnollisesti yhdistävien lohkoketjujen joukossa. IBC voidaan kuitenkin toteuttaa tappi-alueen lohkoketjulla, jolla on hitaampi konsensus – kuten PoW -, joka on kuvattu alla Ethermintin kanssa. Lisätietoja IBC: stä on saatavilla sen erittelypaperi.

IBC: tä tuetaan luonnollisesti Tendermint-pohjaisilla vyöhykkeillä, ja se helpottaa standardoitua muotoa merkkien siirtoon verkon yli eri lohkoketjujen välillä. Tämä on samanlainen kuin yleinen atominvaihtoprotokolla verkon sisällä. On tärkeää erottaa, että IBC: tä tukevat luonnollisesti vain Tendermint-pohjaiset lohkoketjut samoin kuin ne, joilla on nopean lopullisuuden konsensusalgoritmit, mukaan lukien PoS-variantit.

Ethermint on kirjoitettu Go-muodossa ja se on ensimmäinen kiinnitysalue, joka on Ethereum Virtual Machine (EVM) -toteutus Tendermint-moottorin päällä. Cosmos mahdollistaa tämän hyödyntämällä Tendermint-protokollan ABCI: tä, jonka avulla Tendermint-moottorilla voidaan ajaa mitä tahansa kieltä..

Tässä tapauksessa he replikoivat Ethereum-koodikannan ja tekivät Cosmosista täysin yhteensopivan Ethereumin Web3-käyttöliittymän kanssa. Kehittäjät voivat jopa käyttää Tryffeli siirtää sovellukset ja älykkäät sopimukset suoraan Cosmosiin.

Sovellusten rakentaminen lohkoketjun päälle on vaikea tehtävä. Sovelluskehykset tarjoavat kaivatut resurssit ja työkalut parempaan kehityskokemukseen, minkä vuoksi Cosmos lanseerasi äskettäin SDK: n.

Cosmos SDK

Cosmos SDK on Golangissa kirjoitettu ABCI-kehys, joka on suunniteltu tukemaan monen omaisuuden PoS-lohkoketjujen, PoA-estoketjujen ja niiden päällä olevien sovellusten kehittämistä.

SDK: n ensisijainen tarkoitus on vähentää monimutkaisuutta ABCI: n rakentamisessa tavallisille lohkoketjuille ja antaa kehittäjien keskittyä mukautettaviin sovelluksiin standardoidussa kehyksessä.

SDK: n modulaarinen rakenne on kerrostettu matalan tason ABCI: n yli ja tarjoaa joukon työkaluja ja resursseja kehittäjille. Se rakennettiin Gaiaa varten, Cosmos Hubin ensimmäinen toteutus ja mainnet-julkaisu seuraavat SDK-koodin tarkastusta sekä Game of Stakes PoS -testiverkon valmistumista..

Kuvahyvitys – Cosmos-blogi

SDK on rakennettu käyttämällä objektiominaisuuksien pääominaisuuksia optimaaliseen suojaukseen mahdollisesti haitallisia kolmansien osapuolten moduuleja vastaan, joita kehittäjät käyttävät tehdessään moduulejaan osana SDK: n avointa kehystä.

Cosmos tarjoaa laajoja resursseja niiden SDK: lle SDK-dokumentaatio kehittäjille, jotka haluavat aloittaa sovellusten rakentamisen alustalle, kun se alkaa.

Lotion JS on Cosmos SDK: n vaihtoehtoinen kehys, joka on rakennettu JavaScriptiin ja jonka avulla blockchain-sovellukset voidaan rakentaa kielellä. Se on paljon pienempi kuin SDK-kehys ja on suunniteltu perustaksi keskitetyille moduuleille, jotka rakennetaan sen päälle.

Yhteentoimivuuden tulevaisuus

Yhteentoimivuus lohkoketjujen kanssa on sidottu alan luonnollisena seuraavana askeleena skaalautuvuuden jälkeen. Cosmosin kaltaiset projektit, jotka on rakennettu mittakaavaan alusta alkaen yhteentoimivina kehyksinä, tarjoavat kuitenkin mielenkiintoisia oivalluksia siitä, miltä yhteentoimivien lohkoketjujen tulevaisuuden maisema voi näyttää.

Cosmosin pelaamisen määrittäminen on äärimmäisen haastavaa, varsinkin kun otetaan huomioon sen luottamus PoS-konsensukseen ja sen odottamat tulokset Game of Stakes -testiverkosta. PoS: ää on tunnetusti vaikea perustella ja se on taipuvainen a subjektiivinen tulkinta muuttumattomuudesta.

Aikataulu Cosmosin mainnet-lanseeraukselle on epävarma, mutta Polkadotin kanssa – samanlainen moniketjuinen kehys – voisi tarjota hyödyllisen mittauksen standardoidun viestinnän mekanismiin ja lohkoketjujen välisiin merkkivaihtoihin..

Onnistumisen jälkeen Cosmos tarjoaa kehittäjille ja käyttäjille täysin uuden ympäristön käynnistää skaalautuvat, hajautetut sovellukset ja olla vuorovaikutuksessa niiden kanssa.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me