Pra-ICO UUlala

Uulala memasarkan dirinya sebagai aplikasi kewangan all-in-one yang membantu pengguna tunai menjadi orang yang boleh dipercayai. Matlamat utama Uulala adalah memfasilitasi dan mempercepat kemasukan kewangan bagi mereka di Amerika yang tidak berbankan dan kurang bank. Ia menyediakan alat-alat kewangan kepada kumpulan-kumpulan ini yang membolehkan mereka berpartisipasi dalam e-dagang, mengirim wang, membina kredit, dan umumnya meninggalkan dunia tunai.

UUlala

Syarikat ini dimiliki oleh minoriti. Sebilangan besar pemegang saham adalah orang Amerika Latin yang merupakan generasi pertama atau kedua. Oleh itu, Uulala ingin meningkatkan kepercayaan terhadap sistem perbankan tradisional di kalangan orang Latin dan kumpulan lain dengan rasa tidak percaya terhadap sistem ini. Mengakses alat kewangan seperti membina kredit, perkhidmatan pengiriman wang, dan transaksi yang selamat adalah tujuan utama. Tetapi ini juga mempunyai manfaat sekunder untuk menyediakan akses ke tempat berbelanja dan hiburan yang tidak dapat diakses oleh orang yang tidak memiliki bank. Pada dasarnya, Uulala membolehkan mereka yang kini bergantung pada ekonomi hanya tunai untuk memasuki ekonomi formal.

Isu Apa Yang Sasaran Uulala?

Uulala ingin menyelesaikan masalah-masalah yang berkaitan dengan bank. Ini termasuk bayaran yang tinggi untuk perkhidmatan seperti membuka atau menyelenggara akaun bank, pengiriman uang bil, dan menguangkan cek, bersama dengan kurangnya akses e-dagang. Cabaran ini sangat bermasalah bagi mereka yang berpendapatan rendah kerana bayarannya. Bayaran ini memberikan rintangan yang besar terhadap transaksi perbankan.

Selain itu, Uulala ingin menghilangkan apa yang disebutnya sebagai “kekosongan transaksi.” Ini merujuk kepada kenyataan bahawa pengguna ini melakukan kebanyakan transaksi secara tunai. Itu bermakna mereka tidak mempunyai peluang untuk membina kredit. Ini, pada gilirannya, menjadikan mereka kekosongan dalam sejarah kewangan mereka dan bukannya senarai transaksi.

Masalah

Siapa Sasaran Pasaran untuk Uulala?

Pasaran sasaran untuk Uulala adalah minoriti dan Latin. Itu masuk akal, kerana sebahagian besar pemegang saham adalah sebahagian daripada kumpulan ini. Penduduk ini sangat tidak dilayan oleh perbankan. Sebenarnya, mereka adalah pasaran yang paling kurang dilayani yang mempunyai jejak kewangan terbesar. Sebenarnya, Uulala memetik kenyataan bahawa koridor pengiriman wang dari A.S. ke Mexico merangkumi lebih daripada $ 25 bilion yang dihantar setiap tahun. Untuk meletakkannya dalam perspektif, ini lebih daripada eksport minyak Mexico. Selain itu, daya beli Latino di Amerika Syarikat adalah $ 2.3 trilion. Ini dibahagikan kepada $ 10,000,000 dari Mexico, $ 1,736,000 dari Colombia, $ 1,288,000 dari Guatemala, $ 1,192,000 dari Honduras, dan $ 1,000,000 dari El Salvador.

Dalam lima negara Latin teratas, 97 peratus pengiriman wang adalah fizikal, sementara hanya tiga peratus adalah digital. Ini menunjukkan kurangnya penglibatan dalam aktiviti membina kredit dan perbankan. Dengan lebih daripada 600 juta anggota populasi Latin di Amerika Syarikat dan juga Mexico melalui Brazil, pasaran sasaran untuk Uulala adalah signifikan.

Negara Latino

Data Apa yang Akan Dikumpulkan oleh Uulala dan Mengapakah Data Itu Penting?

Pada masa ini, tidak ada pangkalan data yang besar yang menunjukkan kemampuan kewangan dan tabiat perbelanjaan orang Latin yang kurang bergaji. Percubaan data yang dilakukan tidak menunjukkan aktiviti sehari-hari dengan cara yang diperlukan untuk benar-benar memahami tabiat dan statistik ini. Selain menyediakan perkhidmatan perbankan, pasukan sains data dari Uulala akan menerapkan analisis atribusi. Ini akan membantu mereka lebih memahami peristiwa apa yang mendorong individu untuk memulakan tingkah laku yang diinginkan, membeli, atau mengambil bahagian dalam acara yang dilacak tertentu.

Perolehan data ini akan mewujudkan pangkalan data tanpa bank yang terdesentralisasi yang dipenuhi dengan pengguna yang boleh digunakan oleh pengiklan pihak ketiga dan Uulala dapat menggunakan secara dalaman. Uulala juga akan menjejaki laluan penukaran luar talian. Ini supaya dapat menghubungkan penukaran luar talian dengan tingkah laku berdasarkan lokasi yang diambil oleh pengguna.

Apa Perkhidmatan yang Akan Ditawarkan oleh Uulala?

Uulala akan menyediakan pelbagai perkhidmatan kewangan yang tidak dapat dibiayai dan di bawah bank yang dapat membantu mereka mengubah masa depan mereka. Uulala mempunyai algoritma kredit mikro sendiri. Ini juga merangkumi proses berkaitan yang dapat digunakan oleh platform untuk memperkirakan sejarah pembelian dan juga kebiasaan tingkah laku. Berdasarkan maklumat ini, Uulala dapat meramalkan kemampuan kewangan sebenar pengguna dari semasa ke semasa.

Perkhidmatan

Uulala menyedari bahawa sebahagian besar aktiviti kewangan tidak mempengaruhi skor kredit standard dan bahawa sistem FICO tidak berfungsi di seluruh dunia. Oleh kerana itu, ia ingin membuat perubahan yang membolehkan pengguna global mengakses perkhidmatan dan produk yang mereka mahukan. Platform ini unik kerana menjejaki aktiviti kewangan. Kemudian, ia menggabungkan penjejakan dengan teknologi pangkalan data yang terdesentralisasi. Semua maklumat dan teknologi ini menunjukkan kelayakan kredit pengguna dengan cara yang tidak dapat dicapai oleh skor kredit tradisional.

Apa yang telah dicapai Uulala?

Pada Q1 2017, Uulala mengumpulkan pasukan teknologi terakhirnya. Ia memiliki pengalaman selama 18 tahun dalam pembuatan pangkalan data, perbankan, dan Fintech. Pada Q2 tahun itu, ia melancarkan versi pertama aplikasi mudah alihnya dengan dua daripada enam ciri yang dirancang dan antara muka pengguna yang ditingkatkan untuk kesederhanaan. Ia juga menutup pusingan 250k untuk pelaburan. Pada Q3, ia mengaktifkan rakan kiriman wang, rakan kongsi mudah alih, dan rakan kongsi pembayaran bil. Ia juga mengembangkan sistem pemarkahan pinjaman mikro barunya. S4 menyaksikan penyatuan dengan kad debit perbankan.

Apa Rupa Peta Jalan?

Pada Q1 2018, Uulala mengusahakan acara token peribadinya. Ia kini berada di pusingan tiga peringkat persendirian. Seterusnya adalah Pra-ICO. Kuartal ini juga akan menyaksikan integrasi rancangannya untuk memuatkan wang dengan kontrak pangkalan data yang terdesentralisasi dan aktiviti sistem. Pusingan pengguna MLM beta berikut akan dimasukkan ke dalam sistem pada suku ini. Ia juga akan melancarkan 500 lokasi pelbagai perkhidmatan. Ini termasuk kedai runcit cukai dan insurans untuk menolong orang ramai dan memuatkan pelanggan.

Peta Jalan

Acara ICO awam akan berlangsung pada Q2 tahun 2018. Itulah juga ketika Uulala akan melaksanakan Kontrak Pintar sepenuhnya untuk memuatkan dana secara peer-to-peer. Terdapat juga kempen pemasaran awam di Mexico dan A.S. Ia akan mengintegrasikan agensi pengumpulan kredit kerana menggunakan sistem kad prabayar.

Q3 akan merangkumi penyatuan modul pinjaman mikro. Ini supaya penyedia lain dapat mengambil bahagian dalam ekosistem. Sistem Uulala akan menunjukkan harga dan tawaran kepada pelanggan sehingga mereka dapat memilih dengan mudah. Semua negara LATAM juga akan mendapat pembayaran tagihan, pembangunan kredit mikro, dan pengiriman wang. Pada Q4, pelancaran akan diteruskan, termasuk penyelesaian kripto-pengiriman wang baru.

Kesimpulannya

Uulala mempunyai tujuan utama untuk melayani orang-orang yang tidak bank dan kurang bank di seluruh Amerika Latin. Ini akan membolehkan mereka memperoleh kredit dan memanfaatkan perkhidmatan kewangan yang kini tidak tersedia bagi mereka. Setelah selesai, Uulala berpotensi memberi pengguna underbank ini akses ke pasar dan perkhidmatan yang sebelumnya tidak tersedia.

Pautan Berguna

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me