SGPay

SGPay adalah platform dompet generasi ke-3. Token SGPay menggunakan teknologi Ethereum pada blockchain dan digunakan sebagai insentif dan token utiliti pada platform SGPay.

Apa Yang SGPay Lakukan?

SGPay pada dasarnya adalah perkhidmatan dompet. Perkhidmatan ini hanya menggunakan satu platform untuk melakukan banyak tugas. Pengguna boleh membuat e-pembayaran menggunakan kad kredit mereka, membeli dan menjual cryptocurrency mereka, atau menggunakan pelbagai perkhidmatan di atas kapal. Ini memberikan penggunanya cara intuitif untuk menguruskan semua aset mereka dalam satu tempat.

SGPay ICO

Ringkasnya, SGPay menggabungkan platform dan token untuk hampir semuanya – dari e-pembayaran kad kredit dan debit anda, hingga e-dompet crypto dan fiat – di tempat yang sama. Pada masa yang sama, ia menyediakan banyak perkhidmatan bersepadu, seperti pusat membeli-belah dalam talian, kemampuan untuk membayar bil utiliti, penyewaan basikal, dan banyak lagi.

Perkara Yang Anda Perlu Ketahui Mengenai Bidang Pembayaran Mudah Alih di Asia

Untuk mendapatkan idea yang lebih baik mengapa SGPay membuat perbezaan di Asia Tenggara, perhatikan lebih dekat arena pembayaran mudah alih yang semakin meningkat di Asia. Pada masa ini, Asia Tenggara sahaja mempunyai industri e-pembayaran USD 12 bilion. Di samping itu, sumber-sumber terkenal seperti Straits Times kerap menunjukkan pertumbuhannya. Sebenarnya, sebilangan anggaran mengatakan bahawa menjelang 2021, Asia Tenggara akan mempunyai lebih dari $ 30 bilion USD dalam pembayaran mudah alih. Semakin banyak pengguna di Asia Tenggara dan seterusnya menuntut perkhidmatan pembayaran mudah alih. Pertumbuhan ini berlaku kerana lebih banyak pengguna menginginkan alternatif untuk membawa wang tunai, sesuatu yang mereka anggap tidak selesa dan tidak selamat.

Pembayaran di Asia

Sudah tentu, pertumbuhan ini lebih perlahan di bahagian tertentu di Asia daripada yang lain kerana ketakutan seperti pencurian identiti, atau kekurangan pengetahuan. Di situlah platform yang boleh dipercayai seperti SGPay dimainkan. Dengan reka bentuknya yang ringkas, bahkan mereka yang tidak biasa dengan teknologi atau selok-belok cryptocurrency dapat membiasakannya. Kerana ciri keselamatannya yang luas, pencurian identiti tidak akan menjadi perhatian.

Bagaimana SGPay Sedia Menguasai Bidang Cryptocurrency yang Berkembang di Singapura?

Singapura adalah kawasan di Asia Tenggara dengan salah satu pertumbuhan cryptocurrency terkuat. Kenaikan Bitcoin baru-baru ini menyebabkan minat yang lebih besar dalam cryptoassets dan pelbagai cryptocurrency baru muncul di negara ini. Dari semua mata wang kripto yang muncul di Singapura, SGPay akan menguasai bidang ini kerana kepraktisannya di dunia nyata, kualiti yang kurang dimiliki oleh pemula tempatan.

Sebilangan besar platform tersebut mengutamakan keunikan idea dan pertukaran crypto mereka – tetapi SGPay bertujuan untuk menjadi platform yang dapat digunakan oleh orang-orang dalam kehidupan seharian mereka. Semua orang membuat pembelian, dan SGPay memberikan kesederhanaan untuk tindakan itu. Ini memerlukan kejayaan platform yang semakin meningkat seperti Apple Pay, dan membawa reka bentuknya ke dunia cryptocurrency untuk membolehkan pengguna membuat pembayaran di kedai, dalam talian, dan banyak lagi dengan aset crypto atau fiat mereka.

Ciri SG Bayar

Singapura akan menjadi lokasi pangkalan untuk SGPay, tetapi siap untuk berkembang ke seluruh Asia Tenggara. Setelah sampai di sana, ia akan dapat menjangkau puluhan juta pengguna yang hanya menunggu untuk memasuki dunia e-dompet dan pembayaran mudah alih.

Apa Ciri-ciri Cemerlang SGPay?

Cabutan terbesar SGPay adalah kemampuan untuk melakukan semua transaksi harian anda dalam satu aplikasi, dari membeli tiket filem dan membeli-belah dalam talian hingga membeli Bitcoin dan membuat e-pembayaran. SGPay memudahkan anda menguruskan cryptocurrency anda di mana sahaja anda berada, termasuk kemampuan membeli dan menjual di platform itu sendiri. Versi mudah alih akan mempunyai penjejakan portfolio dalam masa nyata 24/7, jadi anda selalu tahu dengan tepat di mana anda berada.

Ciri SG Bayar

Walaupun kebanyakan platform serupa yang terdapat di pasaran lain hanya menawarkan kemampuan untuk membayar dengan mata wang fiat atau cryptocurrency, SGPay melakukan kedua-duanya. Gunakan mata wang mana yang anda suka di peruncit yang mengambil bahagian, sehingga anda dapat mengawal sepenuhnya kewangan anda. Melihat Asia Tenggara, SGPay mempunyai sokongan untuk lebih banyak cryptocurrency daripada e-wallet tempatan yang lain. Sokongan itu diterjemahkan ke dalam kemampuan untuk mempelbagaikan portfolio e-anda, mengurangkan risiko dan melindungi kepentingan kewangan anda.

Pengguna boleh menggunakan baki fiat yang tersimpan untuk memindahkan wang kepada pengguna lain. SGPay bertujuan untuk membina sistem ganjaran yang menghasilkan wang supaya apabila anda membeli-belah di pusat membeli-belah rakan kongsi, anda mendapat mata ganjaran tanpa tarikh luput atau terma dan syarat yang panjang dan membosankan. Untuk keselamatan, SGPay merangkumi pengesahan biometrik dan beberapa perlindungan dalaman yang lain.

SGPay mensasarkan kerjasama besar dengan bank tempatan dan juga kawasan lain. Platform ini dimodelkan sebagai platform hibrid dan bukan permainan kripto murni sehingga kolaborasi harus lebih mudah dengan industri perbankan tradisional.

Apa Yang Harus Anda Ketahui Mengenai Token SGPay?

Token SGP, SGP, berdasarkan blockchain Ethereum. Pasukan ini akan menerima bekalan tetap sebanyak 3.8 juta SGP dan bekalan awam akan meningkat hingga 10 juta, bergantung pada penjualan semasa ICO. Ini akan menyebabkan jumlah penawaran antara 3.8 juta hingga 13.8 juta, bergantung kepada kejayaan penjualan.

Tempoh sumbangan pra-penjualan akan berlangsung pada 1-14 Februari, memberikan masa dua minggu kepada para peserta untuk terlibat. Selama tempoh pra-penjualan ini, akan ada 2 juta token yang tersedia, dan selebihnya kemudian tersedia dalam tempoh penjualan utama.

Mereka yang memegang token akan mendapat yuran transaksi yang lebih rendah ketika membeli atau menjual cryptocurrency menggunakan dompet. Anda juga boleh menggunakan token SGPay seperti Bitcoin atau cryptocurrency utama lain untuk membuat pemindahan atau pembayaran.

Jualan Token SGPay

Mereka yang memegang token akan mendapat yuran transaksi yang lebih rendah ketika membeli atau menjual cryptocurrency menggunakan dompet. Anda juga boleh menggunakan token SGPay seperti Bitcoin atau cryptocurrency utama lain untuk melakukan pemindahan atau pembayaran.

Berapa Banyak Pengguna Yang Harapan SGPay Dapatkan?

Seperti platform lain, SGPay tidak mahu dibatasi oleh ramalan mengenai jumlah pengguna dan melihat pertumbuhan lebih banyak sebagai perkara hebat. Walau bagaimanapun, ia mempunyai ramalan berdasarkan kajian pasukan mengenai permintaan pembayaran mudah alih dan produk.

Sasaran SGPay

Pada tahun 2018, pasukan ini merancang untuk memiliki 500,000 pengguna di Singapura sahaja. Selama 2019, mereka berharap dapat menyebarkan pengaruh mereka ke seluruh rantau ASEAN dengan 5 juta pengguna. Pada tahun 2020, jangkauan diharapkan dapat menjangkau wilayah APAC dengan 50 juta pengguna.

Apa Yang Lain Ada di Peta Jalan SGPay?

Sepanjang separuh pertama 2018, SGPay akan berada di Fasa 2. Selama ini, acara pembuatan token (TGE) akan berlangsung dan prototaip platform akan dilancarkan. Fasa ini juga merangkumi pelancaran fungsi e-wallet, penyenaraian SGPay menandakan pengesahan lembaga penasihat. Pada Tahap Tiga, separuh kedua 2018, pasukan akan melancarkan fungsi e-pembayaran, memiliki Drive Adoption Intensif, menyokong lebih banyak token, dan berpartisipasi dalam Perkongsian Strategik dan Pemasaran Komuniti. Fasa Keempat, separuh pertama tahun 2019, akan menyaksikan perkongsian pedagang; Keupayaan SDK dan API; dan integrasi untuk NFC, QR, dan CC.

Kesimpulannya

SGPay adalah platform yang akan memberi banyak manfaat kerana kemampuannya untuk dimasukkan ke dalam kehidupan seharian setiap orang. Ini membawa konsep yang belum pernah terjadi sebelumnya di Asia Tenggara yang telah terbukti berjaya di bahagian lain di dunia. Dengan pasukan yang hebat yang menyokong projek ini, SGPay berjanji untuk menjadi platform yang berguna untuk orang-orang dari pelbagai peringkat usia dan celik teknologi, membawa kesedaran yang lebih besar mengenai e-pembayaran dan cryptocurrency di Singapura dan seluruh Asia Tenggara.

Pautan Berguna

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me