ICO Healthbank

bank kesihatan bertujuan untuk merevolusikan cara kita menukar, mengewangkan, dan menyimpan data penjagaan kesihatan peribadi. Platform pertukaran data kesihatan ini menghubungkan pihak berkepentingan dalam ekosistem kesihatan atas permintaan pengguna, atau pesakit. Apabila pengguna memilih, bank kesihatan juga memproses dan menukar data.

Pasukan di belakang healthbank menyedari bahawa di dunia sekarang, data penjagaan kesihatan sangat rumit tanpa pesakit (pengguna akhir) biasanya melihatnya. Data kini disimpan di pelbagai ekosistem tertutup dan cenderung tidak aktif. Pada masa ini juga sangat sukar untuk menukar data kesihatan diri, yang bermaksud pesakit atau penyedia penjagaan mereka jarang mempunyai rekod penuh.

ICO Healthbank

healthbank akan mengatasi masalah ini dengan memanfaatkan peralihan ke kepenggunaan kesihatan dan bagaimana perubahan ini mendorong cara penjagaan dan akses diberikan. Pesakit mempunyai lebih banyak pilihan dan data yang tersedia untuk mereka berbanding sebelumnya. Dengan ekosistem bank kesihatan, pengguna dapat menyimpan dan menukar data dengan selamat dengan penyedia perkhidmatan kesihatan, gaya hidup, penjagaan kesihatan, dan farmasi.

Apakah Bahagian Utama Healthbank?

Terdapat dua organisasi dalam bank kesihatan, dan mereka mempunyai hubungan simbiotik. Penyelesaian utamanya adalah koperasi healthbank, di mana data pesakit disimpan di platform digital yang selamat yang ditadbir oleh pesakit (ahli). healthbankovation AG adalah pengurus platform yang bertanggungjawab untuk mengembangkan perkhidmatan, penyatuan rakan kongsi, aplikasi, dan pemprosesan data, semuanya atas nama pengguna. koperasi healthbank adalah milik orang ramai, sementara inovasi healthbank AG mematuhi. Persetujuan pengguna neutral menghubungkan organisasi ini.

Bagaimana ia berfungsi

Kelebihan bank kesihatan

healthbank menawarkan senarai kelebihan kepada pengguna, termasuk fakta bahawa duit syilingnya tidak mudah. Sebaliknya, duit syiling itu adalah ekuiti koperasi bank kesihatan yang berfungsi sebagai token dan aset keselamatan. Pembiayaan tersebut menuju ke arah model perniagaan yang terbukti.

healthbank telah mewujudkan ekosistem penjagaan kesihatan yang terbukti pasaran dan beroperasi yang hidup dan diberi token. Sebenarnya, sudah ada lebih dari 200,000 pengguna langsung. Fakta bahawa pembiayaan bank kesihatan adalah untuk model yang terbukti memberikan kelebihan kuat berbanding projek serupa yang masih memerlukan pembangunan lebih lanjut.

Selain itu, pengguna dan pelabur harus menghargai hakikat bahawa pasukan di belakang bank kesihatan terdiri daripada pengamal penjagaan kesihatan yang berpengalaman, serta pakar peraturan dan teknolog. Pasukan ini sudah mempunyai rekod kejayaan penyelesaian skala kesihatan digital.

Token Healthbank HBE

HBE, token di belakang healthbank, adalah token ERC-20. Token ekuiti mewakili bahagian koperasi bank kesihatan. Terdapat bekalan maksimum 4 bilion HBE, dengan penjualan 2.2 bilion. Ini merangkumi 5 peratus daripada jumlah token untuk penjualan peribadi, 3 peratus untuk penjualan ahli, 17 peratus untuk pra-ICO, dan 30 peratus untuk STO. Lima belas peratus disediakan sebagai insentif pengguna awal, 5 peratus untuk bayaran STO, 5 persen untuk pasukan, dan 20 persen untuk cap pasaran. Mereka yang memegang token HBE akan menerima hak dividen dan kenaikan nilai token jangka panjang.

Token Healthbank

Token HBC bersifat dalaman, yang bermaksud bahawa ia hanya digunakan dalam platform bank kesihatan. Di dalam platform, token menyajikan beberapa fungsi. Ia boleh ditebus untuk perkhidmatan kesihatan. Pengguna boleh menerima token untuk data kesihatan atau perkhidmatan yang ditukar oleh setiap pengguna. Anda juga boleh menukar token HBC dengan token HBE pada nisbah 1: 1. Token HBC dirancang untuk memberikan insentif kepada para pemegang kepentingan dalam ekosistem untuk mengembangkan perkhidmatan dan menukar data penjagaan kesihatan di platform.

Butiran Jualan Token STO

Semasa penjualan token, sumbangan boleh dibuat dalam ETH, CHF, dan EUR. Tidak ada topi lembut, dan topi keras ditetapkan menjadi CHF 27,6 juta. Sekiranya mana-mana 2.2 bilion token yang diperuntukkan tidak terjual, token tersebut akan disimpan untuk keahlian masa depan. Penjualan token sudah di peringkat STO, setelah menyelesaikan persetujuan penjualan peribadi dan FINMA pada Q2 2018 dan pra-STO pada Q3.

Sebelum penjualan ahli, ahli yang ada dapat membeli HBE dengan potongan 30 peratus. Penasihat dan ahli pasukan healthbank akan menerima 5 peratus daripada jumlah token HBE sekiranya STO berjaya. Semasa pra-STO awam, pelabur menerima potongan 25 peratus untuk token HBE. Jualan awam akan dibuka selama 12 minggu.

Hasil token akan dibahagi berjumlah tiga tugas utama. Pelanggan menaiki platform yang ada menyumbang 37 peratus daripada hasil, dengan healthbank 2.0 menyumbang 45 peratus dan operasi sokongan untuk 18 peratus. Daripada operasi yang menyokong, 7 peratus adalah untuk pembayaran pinjaman dan liabiliti luar jangka, 9 persen untuk pejabat belakang, dan 2 persen untuk perkhidmatan pelanggan. Dari hasil yang dikeluarkan untuk penjagaan kesihatan 2.0, 21 peratus adalah untuk pembangunan; 9 peratus untuk teknologi blockchain dan lejar diedarkan; dan 15 peratus untuk analisis data, AI, dan pembelajaran mendalam. Dari peruntukan onboarding, 12 peratus adalah untuk pengeluaran healthbank 1.0, 23 persen untuk BD dan pemasaran, dan 2 persen untuk ops excellence.

  • pra-STO sedang berjalan sekarang dan akan dibuka sehingga akhir Februari 2019
  • Main STO akan beroperasi Q1 / 2019 dari 28 Februari 2019 hingga 31 Mei 2019

Peta Jalan kesihatanbank

Peta jalan healthbank bermula sejak Mei 2013, ketika koperasi healthbank ditubuhkan dengan 35 ahli. Pada bulan Jun 2015, pasukan ini mengasaskan healthbank inovasi AG, dengan siaran langsung peluncuran platform pertama pada bulan Julai 2016. Bulan itu juga menyaksikan pelepasan alpha dan pelanggan B2B pertama, pelancaran aplikasi mudah alih pertama, dan pelepasan kedua dari platform.

Peta Jalan

September 2016 termasuk pelepasan beta dan pelanggan B2B pertama. Menjelang Mei 2017, healthbank telah membuat keputusan seni bina. Menjelang Mac 2018, terdapat 200,000 pengguna.

Pada bulan Jun 2018, healthbank mempunyai platform 2.0 pada PaaS dan juga enkripsi end-to-end. Pada bulan berikutnya, terdapat tiga pelanggan B2B secara langsung. Pra-STO sedang berjalan sekarang dan akan dibuka hingga akhir Februari 2019, dengan pasaran data kesihatan akan siap menjelang Oktober.

STI utama akan beroperasi pada Q1 / 2019 dari 28 Februari 2019 hingga 31 Mei 2019. Menjelang bulan Mac, aplikasi pasaran baru akan siap. Selepas ini, healthbank akan bekerjasama dengan AI.

Kesimpulannya

healthbank adalah platform yang direka untuk berfungsi sebagai pusat data berkaitan kesihatan. Platform ini akan memberikan privasi dan kemampuan untuk menyimpan dan mengewangkan data, sambil mematuhi kerangka peraturan. Platform ini sudah mempunyai 200,000 pengguna, menunjukkan produk yang berjaya dan bukannya produk yang masih memerlukan pembangunan sepenuhnya.

Pautan Berguna

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me