Eligma adalah platform perdagangan kognitif yang didorong oleh kecerdasan buatan dan berdasarkan blockchain. Dengan penjualan awal dan jualan ramai, ini adalah masa yang sesuai untuk mengetahui lebih lanjut mengenai platform yang akan membolehkan pengguna menemui, membeli, mengesan, dan menjual semula produk.

Laman Web Eligma

Terdapat banyak platform perdagangan dalam talian, termasuk beberapa yang berdasarkan pada blockchain. Namun, Eligma menonjol dengan memberikan “satu tempat” yang dapat dimanfaatkan oleh pengguna untuk melakukan banyak fungsi. Ini termasuk membeli-belah di semua kedai dalam talian di seluruh dunia, mempelajari masa yang sesuai untuk menjual barang-barang isi rumah mereka, dan memeriksa nilai barang-barang tersebut. Selain itu, Eligma akan menonjol dengan program kesetiaan yang sepenuhnya terdesentralisasi yang mendorong setiap rumah menjadi perniagaan. Sebenarnya, salah satu taglinenya adalah, “Setiap rumah tangga adalah perniagaan.”

Ciri-ciri Apa Yang Eligma Tawarkan?

Untuk mencapai semua tujuan di atas, Eligma mempunyai pelbagai fungsi yang dapat memanfaatkan pengguna. Ia menyediakan penemuan produk global dengan akaun membeli-belah bersatu, profil item digital, dan pilihan untuk membayar item kegemaran anda dengan cryptocurrency.

Dari segi fungsi inventori, Eligma meramalkan nilai item dengan kepintaran buatan dan berfungsi sebagai ejen perdagangan isi rumah. Ia juga menyediakan senarai barang terpakai automatik dan membolehkan pengguna menyelesaikan penjualan yang terdesentralisasi menggunakan blockchain.

Eligma juga mempunyai program kesetiaan sejagat. Pengguna menerima ganjaran atas sumbangan mereka, dan mana-mana pedagang dapat mengikuti program kesetiaan. Program ini juga merangkumi pilihan untuk menerima token ELI untuk pembayaran.

Ciri-ciri Eligma

Apa Kelebihan Eligma?

Eligma menjanjikan pengguna kemampuan untuk membuang lebih sedikit masa untuk membeli barang tertentu yang mereka mahukan. Ini adalah masalah biasa hari ini kerana terdapat banyak kedai dalam talian. Sebaliknya, Eligma meletakkan mereka semua di satu platform untuk pengalaman yang diperkemas. Daripada perlu mencari dan mengurus semua akaun anda dari beberapa kedai secara berasingan, Eligma membolehkan anda menguruskan semua kedai yang anda beli di dalam talian dari satu akaun.

Mengapa Eligma

Mereka yang memegang cryptocurrency kini menghadapi masalah mencari kedai yang akan menerimanya sebagai pembayaran kerana sistem ini belum diterima pakai secara meluas. Eligma mengurusnya, memberi pengguna kemampuan untuk membuat pembelian dengan cryptocurrency.

Eligma juga membolehkan pengguna mengesan semua yang mereka miliki dan menggunakannya dengan baik. Ini juga mempromosikan privasi semasa berbelanja dalam talian, jadi anda tidak perlu risau kedai dalam talian mengesan pergerakan anda untuk menyasarkan iklan atau menjual data tentang anda. Akhirnya, Eligma mengatakan bahawa program kesetiaan adalah program yang sebenarnya akan dimanfaatkan oleh pengguna, tidak seperti banyak yang ditawarkan.

Bilakah ELI Crowdsale?

ELI adalah tanda di belakang Eligma, dan terdapat sejumlah 500 juta ELI. Semasa jualan ramai, 60 peratus bekalan ini, atau 300 juta ELI akan terjual. Token yang tinggal akan dibahagikan seperti berikut: 19 peratus untuk pasukan Eligma, 12 peratus untuk pertumbuhan komuniti dan pengguna, 5 peratus untuk penasihat, dan 4 peratus untuk rakan masa depan.

Crowdsale

Nilai tukar ditetapkan ke 1 ELI untuk setiap 0.1 USD. Semasa penjualan, sumbangan minimum adalah 0.1 ETH. Presale awam akan bermula pada 20 Mac dan terakhir hingga 10 April, diikuti oleh crowdsale awam dari 17 April hingga 8 Mei. Akan ada soft cap ETH setara dengan $ 3 juta USD dan hard cap setara ETH sebanyak $ 24 juta USD.

Apa Yang Token ELI Lakukan?

Selain mengumpulkan dana untuk projek Eligma, token ELI akan memberikan senarai faedah yang panjang. Anda boleh menerima token ELI sebagai ganjaran untuk pendaftaran pengguna, menambahkan maklumat ke profil anda, membuat pembelian melalui Eligma, memuat naik resit, menambahkan item ke inventori sistem, merujuk kedai dalam talian, merujuk pengguna, menerbitkan senarai keinginan yang membawa kepada penjualan, dan media sosial tindakan yang membawa kepada penjualan. Pedagang juga boleh menggunakan ELI untuk memberi penghargaan kepada pelanggan setia mereka.

Token ELI

Sebagai tambahan kepada semua ganjaran di atas, mereka yang berada di platform boleh menggunakan ELI untuk membuat pembelian dan banyak lagi. Fungsi token lain termasuk menggunakan perkhidmatan “pemburu produk” platform, meminta Eligma menyenaraikan tawaran anda di pasar barang terpakai, dan menggunakan perkhidmatan escrow Eligma. Anda juga dapat menggunakannya untuk beriklan di platform, membeli dengan pedagang yang merupakan bagian dari program kesetiaan, dan menyelesaikan penjualan barang yang terdesentralisasi di blockchain.

Bagaimana rupa peta jalan Eligma?

Idea untuk Eligma bermula pada bulan September 2017. Ini juga ketika pelaburan pertama bernilai 1.5 juta Euro diterima. Presale akan berlangsung dari 20 Maret hingga 10 April, seperti yang disebutkan sebelumnya. Pada masa yang sama, bulan Mac akan merangkumi penyatuan sistem POS yang menerima pembayaran crypto di BTC City. Selain itu, dompet mudah alih v1.0 akan dilancarkan. 17 April akan menandakan permulaan ramai orang ramai.

Peta Jalan

Ke depan, Eligma akan melancarkan ciri penemuan item yang didorong oleh AI di Slovenia pada bulan Disember 2018. Pada bulan April 2019, ia akan menambahkan modul inventori pengguna ke platform, dan juga memperkenalkan DIP. Menjelang Mei, platform ini akan membolehkan penjualan item yang terdesentralisasi di blockchain. Jun akan menyaksikan permulaan pengembangan geografi untuk merangkumi pasaran United Kingdom.

Pada Q1 tahun 2020, Eligma akan melihat peniaga pertama mula menuntut pemilikan kesetiaan. Q2 akan menambah pengenalan “senarai automatik” terpakai berdasarkan inventori pengguna.

S1 tahun 2021 akan merangkumi pelancaran gerbang pembayaran crypto. S3 tahun itu akan menampilkan akaun membeli-belah bersatu global.

Kesimpulannya

Eligma menunjukkan bagaimana blockchain dan cryptocurrency dapat digunakan untuk meningkatkan pengalaman membeli-belah dalam talian. Apabila dilancarkan sepenuhnya, ia akan mempunyai banyak ciri berguna, seperti kemampuan membandingkan dengan berkesan di banyak kedai dalam talian dan penyenaraian automatik barang terpakai anda di laman web yang berkaitan tanpa usaha dari pihak anda. Walaupun banyak ciri ini masih ada beberapa tahun di masa depan, Eligma nampaknya menjadi platform untuk diperhatikan berkat inovasi dan apa yang telah dicapai.

Pautan Berguna

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me