Sia er et prosjekt som tilbyr en privat, desentralisert og sikker skybasert lagringsplattform som er vert på blockchain for en brøkdel av prisen på andre populære lagringsplattformer som Dropbox, Amazon S3 og Google Drive.

Sia, som et konsept, ble først drømt om på HackMIT, en årlig studentdrevet hackathon, tilbake i 2013 og ble offisielt lansert i juni 2015; det støttes nå av Boston-baserte firmaet Nebulous Inc., hvis selvutnevnte mantra er: ‘Re-decentralizing the Internet’.

Den grunnleggende ideen er at i stedet for å leie lagring fra en sentralbank av servere, som er vanlig med tradisjonelle skybaserte plattformer, leier jevnaldrende på Sia-plattformen plass fra hverandre via sin ‘distribuerte skylagringsplattform’.

Sia benytter slettingskoding (distribuerer krypterte fragmenter av data overflødig over nettverket) og en uavhengig blockchain med tokens kalt ‘Siacoins’ for å støtte nettverket.

I motsetning til de fleste nye mynter, ble Sias lansering ikke forut for en ICO eller pre-mining; i stedet begynte Sia livet da dens genese-blokk ble utvunnet. Takket være fremtredende investorer som Procyon Ventures, Raptor Group, Fenbushi Capital, sammen med engelinvestorer som Xiaolai Li, klarte Sia-teamet å samle inn over $ 1,25 millioner i finansiering uten ICO.

Hvem som står bak det?

Sia støttes av Nebulous-utviklingsteamet som inneholder et kjerneteam med fem bransjefolk som alle er fast bestemt på å se Sia lykkes. Nebulous har fokus på pålitelig, desentralisert infrastruktur for å bidra til å fremme fremtiden, og Sia er det primære prosjektet til Nebulous-teamet.

David Vorick er medstifter og administrerende direktør i Nebulous. Han er en talentfull utvikler med en grad i informatikk som tilbrakte litt tid som programvareutvikler før han tok tøylene på Nebulous hvor han er en instrumentell komponent i ledelsen av Sia-prosjektet..

Todd Miltenberger, grunnlegger av Nebulous, er en amerikansk risikokapitalist, gründer og investeringsbankmann for nye vekstselskaper. Todd fungerer for tiden som tilknyttet for Private Markets Group i Stifel Nicolaus, og viet tiden sin til konsernets investeringsbank og Vectis II fondshåndteringsaktiviteter. Todd grunnla Nebulous i 2009 som en nisjekonsulentvirksomhet.

Luke Champine er medstifter av Nebulous hvor han spesialiserer seg i å skrive programvare for å re-desentralisere internett. Han studerte datamaskin & Systems Engineering i 3 år, før han og en venn, ble i hans ord ‘bitt av startup bug’ og fortsatte med å finne Nebulous. Han har tidligere jobbet i henholdsvis Akamai og Kronos.

Andre teammedlemmer inkluderer Jae Heller, som tar seg av forretningsutvikling, og Drew Volpe, Nebulous ’styreobservatør. Heller er en fremtidsrettet gründer og markedsføringsstrateg med en appetitt på å forstyrre, skape og gjenoppfinne produkter og opplevelser som transformerer bransjer, engasjerer forbrukere og muliggjør positiv endring. Volpe er en investor, gründer og teknolog med sterk bakgrunn innen søk, maskinlæring, sensorer og mobilteknologi.

Hvorfor kan dette være stort ?

Sia har potensial til å forstyrre en industri på flere milliarder dollar, nemlig lagring av verdens filer på en måte som er mer privat, sikrere og mer kostnadseffektiv enn noen gang før. Uten behov for en sentralbank for sparer som data kan lagres på, kunne Sia absolutt revolusjonere skylagringsindustrien ved å bruke blockchain-teknologi for å muliggjøre peer-to-peer-fillagring..

Hvordan det fungerer er verter og leietakere som inngår filkontrakter, som egentlig er en avtale mellom lagringsleverandøren og forbrukeren; dette skjer før lagring blir gitt. Forbrukeren betaler Siacoins på forhånd til blockchain, som fungerer som en sperrtjeneste, med den forrige kontrakten som regler for voldgift. Hvis kontrakten er oppfylt og lagringsleverandøren leverer et bevis på lagring, blir lagringsleverandøren kompensert, og hvis ikke, blir myntene returnert til leietaker.

Sias nettsted sier: ‘per januar 2016 er lagring ca $ 2,25 / TB / måned med 6 ganger redundans’, selv om de faktiske prisene avviker noe. Siapulse.com hevder å spore markedskurser og prisomregninger. De SiaExplorer fra det offisielle Sia-domenet henvender seg også til blockchain-leting, der noen grunnleggende metadata angående kontrakter og transaksjoner kan vises.

Hvis Sia i praksis klarer å komme til og med nær $ 2,25 / TB og Nebulous-teamet er i stand til å markedsføre løsningen effektivt, kan det stave store problemer for slike som Google, Amazon og Dropbox.

Sia-priser

Sia Coin Detaljer

Som tidligere nevnt valgte Sia-teamet å ikke holde en ICO. I stedet klarte de å skaffe nok midler fra forskjellige uavhengige investorer og de medfølgende Siacoins ble lansert ganske enkelt med utvinning av genesis block. Dette er veldig uvanlig i kryptovalutaverdenen, men har hittil så ut til å fungere for Sia. Sia-teamet klarte å skaffe over 1,25 millioner dollar i finansiering uten ICO.

Forsyningsgrensen for Siacoins, som brukes som betalingsmiddel mellom verter og leiere, er noe unik; det er et uendelig antall Siacoins tilgjengelig for utvinning.

Til å begynne med utvinnet utviklerne de første 100 blokkene, og belønningen for den første blokken var 300 000 Siacoins. Etter den første blokken har og vil Siacoin-belønningen eksponentielt reduseres med en enhet for påfølgende blokker til blokkbelønningen er redusert til 30 000 Siacoins; etter det vil 30.000 Siacoins bli frigitt for hver blokk som utvinnes.

Hvordan kjøpe Siacoin

Du kan ikke kjøpe SIA COIN med “Fiat” -valuta, så du må først kjøpe en annen valuta – det enkleste å kjøpe er Bitcoin eller Ethereum, som du kan gjøre på Coinbase ved å bruke bankoverføring eller debet / kredittkort og deretter handle det for SIA på en sentral som viser token. Les videre for å se hvordan du kjøper den.

Registrer deg på Coinbase

For første gangs kjøpere av kryptovaluta anbefaler vi at du bruker Coinbase for å gjøre ditt første kjøp – det er enkelt å bruke, fullt regulert av den amerikanske regjeringen, slik at du vet at det er et av de tryggeste og mest anerkjente stedene å kjøpe kryptovaluta fra. Coinbase tilbyr muligheten til å kjøpe Bitcoin, Litecoin og Ethereum med et kreditt- eller debetkort eller ved å sende en bankoverføring. Avgiftene er høyere for kort, men du vil motta valutaen din umiddelbart.

Du må utføre noen identitetsbekreftelse når du registrerer deg, da de må overholde strenge økonomiske retningslinjer.

Forsikre deg om at du bruker lenken vår for å registrere deg. Du blir kreditert $ 10 i gratis bitcoin når du foretar ditt første kjøp på $ 100.

Coinbase nettsted

For å komme i gang, klikk på “Registrer deg” -knappen der du blir ført til et registreringsskjema der du må oppgi navn, e-post og velge passord.

Kjøp Ethereum

I Coinbase, besøk “Kjøp / selg” -fanen øverst, velg “Ethereum”, velg betalingsmåte og skriv inn beløpet du ønsker å kjøpe – du kan enten angi et beløp i amerikanske dollar eller et antall Ether.

Kjøp Etherum

Du vil da bli bedt om å bekrefte transaksjonen din. Hvis du betaler med et kort, må du kanskje fullføre en bekreftelse hos kortleverandøren din. Når det er fullført, blir Ethererum lagt til kontoen din.

Kjøp SIA på en børs

Du kan nå sende Etheren din til en børs for å handle for SIA-mynter, den er tilgjengelig på følgende børser:

  • Bittrex
  • Poloniex

Siacoin Funds

Selv om Sia ikke hadde en ICO, gjorde de mengdefond med salg av “Siafunds”, som er en sekundær kryptovaluta, og betalte ut 3,9% av alle vellykkede utbetalinger av lagringskontrakter til innehaverne av Siafunds. Totalt ble 10 000 Siafunds utstedt, og om lag 1000 ble solgt i mengdesalget og resten holdt av utviklingsteamet. Det er ikke lenger mulig å kjøpe Siafunds med mindre du får en direkte fra en eier, de blir av og til tilbudt for salg på deres subreddit eller Slack trading kanal.

Gruvedrift & Obelisk ASICS

Det er for tiden mulig å gruve Sia ved hjelp av en GPU fra Nvidia eller AMD, selv om lønnsomheten med å gjøre det har sunket ganske mye, er det også populært å dobbeltgruve Ethereum og Sia sammen ved hjelp av Claymore Dual Miner. Det mest populære gruvebassenget er SiaMining og det er en omfattende guide her om hvordan du kommer i gang med det.

En nylig kunngjøring fra Sia-teamet, var introduksjonen av Obelisk, sin egen tilpassede ASIC-gruvearbeider for Siacoin, som er 100 ganger kraftigere enn gruvedrift med en GPU, vil dette effektivt sette slutten på GPU-gruvedrift når den sendes ut i juni 2018. Så langt er 1530 gruvearbeidere solgt fra totalt 4000. De er tilgjengelig for forhåndsbestilling til en pris på $ 1699.

Tidslinje

  • 2013 – Sia, som konsept, blir først drømt om på HackMIT, en årlig studentdrevet hackathon
  • 2015 – Siacoin ble offisielt lansert uten ICO, etter å ha generert 1,25 millioner dollar i finansiering fra uavhengige investorer
  • 2017 – Fra og med 1. juli handles Siacoin til 0,008427 dollar per mynt – opp titusenvis av prosentpoeng siden lanseringen

Sia UI

Det er for øyeblikket ingen lite lommebok tilgjengelig for lagring av Sia Coins, så du må laste ned Sia UI-klienten som vil synkronisere blockchain på din lokale maskin. Dette tok meg mange timer å laste ned da jeg først satte den opp, så vær advart, du må kanskje la datamaskinen være på hele dagen for å få full blockchain.

Du kan opprette lommeboken din i appen, du får et frø som er en ordliste – lagre dette trygt ettersom det er slik lommeboken din blir sikkerhetskopiert, du trenger den hvis du trenger å gjenskape lommeboken din.

Når du har synkronisert lommeboken din, kan du begynne å sende og motta Siacoins og også bli vert eller være vert for dine egne filer i nettverket.

Konklusjon

Siacoin ser ut som det kan være et interessant prosjekt. Peer-to-peer-lagring kan veldig godt være fremtiden for fillagring ettersom våre respektive cyberfotavtrykk vokser seg større for hvert år som går, og stadig fyller opp serverne hos Amazon, Google og lignende..

Fra et investeringssynspunkt har Sia gjort det veldig bra de siste seks månedene og har vist seg å være en elastisk og ofte hausse eiendel. Et raskt blikk på de relevante grafene angående myntens bane, og du får en ide om den utrolige reisen Sia har vært på de siste to årene siden lanseringen.

Når det er sagt, er det en ting som forårsaker Nebulous-utviklingsteamets bekymring, hvis du kan tro det, hastigheten som den ydmyke Siacoin har steget i verdi. Årsaken til dette er at selve konseptet med Sia er avhengig av at Siacoins blir brukt som betaling for tilbudte tjenester, ikke, som mange ser ut til å tro, som en slags investeringsmiddel. Bare tiden vil vise om teamet er i stand til å effektivt stabilisere valutaen, og dermed gjøre den egnet til formål som igjen kan avskrekke potensielle investorer i mynten.

Et annet område som er bekymringsfullt er for eksempel konkurrentene som nå går inn i dette markedet Storj som nettopp hadde en vellykket ICO hvor de hevet $ 30 mm i tokens og har samarbeidet med det ekstremt populære FTP-programmet Filezilla for å innlemme produktet direkte i grensesnittet.

Det anslås at skylagringsmarkedet kan være verdt $ 74 milliarder kroner innen 2021, hvis Sia kunne gå noen vei for å fange en del av dette markedet fra de etablerte selskapene som Dropbox, Microsoft og Google da kan det vise seg å være en veldig lukrativ investering.

nyttige lenker

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me