Haven-protokoll

Haven er en gaffel med personvernmynt Monero som regner seg selv som lite sporbar. Det tilbyr fiat-verdi lagring av et system med preging og forbrenning av mynter via smarte kontrakter. Brukere vil ideelt sett kunne sende pengene sine til offshore lagringskontrakter mens de beholder en del av blockchain-midlene live for å forbli lydhør overfor markedet.

Haven-protokoll

“Med Haven tillater den innebygde smarte kontrakten verdilagring når det gjelder fiat-valuta uten å måtte konvertere ut av Haven,” skrev utviklerne i sin whitepaper. “Generelt sett ligner dette på å ha en sveitsisk bankkonto i baklommen.”

Hvordan virker det?

Havens unike mynte- og brenningssystem styrker den opprinnelige Monero-protokollens sikkerhets- og personvernaspekter. Haven sendes fra brukerens lommebok til en smart kontrakt som beholder Haven sin fiat-verdi på tidspunktet for transaksjonen. Balansen forblir på blockchain helt; den er ikke sporbar, og den kan ikke knyttes til en bestemt bruker.

Spørsmålet om svingende priser blir da opphevet med mynt-og-brenn-tilnærmingen. Fiat-verdien av en gitt brukers transaksjon blir registrert, og deretter blir en tilsvarende mengde Haven brent, noe som reduserer den totale forsyningen av mynten. Hvis fiat-verdien beveger seg når brukeren ønsker å ta ut pengene sine fra “offshore” -lagringskontoen, blir fiat-verdien matchet med en ny mengde nymalte Haven-mynter. Dette garanterer en retur av fiat-verdien uten å destabilisere selve Haven-prisen, mens du holder fiat-verdien beløp skilt fra eieren.

Hvordan forblir Haven stabil?

Haven kan ikke nås med den tradisjonelle beregningen av totalforsyning, da manipulering av dette tallet er nøkkelen til å opprettholde Havens integritet og bekjempe inflasjon.

Mengdeteorien om penger beskriver prosessen som MV = PT. M står for pengemengden, V er hastigheten på pengene, P er gjennomsnittlig prisnivå og T er transaksjonsvolumet.

Som tradisjonelt løst, viser denne ligningen at gjennomsnittsprisnivået eller inflasjonen stiger når pengemengden stiger, alle andre faktorer er like. Haven introduserer imidlertid M som en ukjent mengde.

Stabil krypto

“Selv om det er 18,4 millioner mynter (før utslipp av halen) som vil bli utvunnet, lar ‘mynte og brenning’ pengemengden svinge fritt,” ifølge utviklerne. “Pengens hastighet er også kryptografisk umulig å fastslå, da Haven-blockchain ikke avslører mengden Haven som er overført, eller lommebokadressene de overføres til. Av denne grunn kan ikke valutaen verdsettes basert på total forsyning. ”

Hvorfor bruke offshore lagring?

Haven nevner behovet for å lagre store mengder fiat-valuta utenfor banksystemet som en viktig brukssak for offshore-lagring.

“Personvernfokuserte kryptoer er perfekte for dette, men uten en pålitelig måte å opprettholde verdien gjennom svingninger, kan prosessen med å holde være kostbar,” skrev utviklerne. “Å sende Haven offshore ganske bokstavelig, får penger til å forsvinne til du vil ha det tilbake, på hvilket tidspunkt verdien forblir intakt.”

Haven er også brukbar for salgssteder som ønsker å holde fiatverdien til en vare i svingende retning.

Kort sagt, Haven er nyttig for å holde fiat-fondene stabile og hemmelige.

“Haven er en gaffel av Monero, så den arver skjult og anonymitet som den er kjent for,” skrev utviklerne. “Haven har også fordelen av å starte blockchain fra bunnen av med RingCT for ekstra privatliv. Videre tillater Havens offshore-lagring smarte kontrakt privatpersoner som ønsker å holde pengene sine i en usporbar valuta uten å være utsatt for markedssvingninger, et middel til å gjøre det. “

Hvordan garanterer Haven sikkerhet og personvern?

Haven drar nytte av den kryptografiske mekanismen kjent som ringsignaturer, detaljert opprinnelig av CryptoNote og adoptert av Monero. I en tradisjonell mynt, som Bitcoin, signerer brukeren dataene sine med en kryptografisk hash. Moneros team sammenligner Bitcoin-metoden med en signatur på en personlig sjekk. Hashen og brukeren kan da antydes. Ringsignaturer introduserer muligheten for at en av flere brukere faktisk logget av og verifiserte dataene.

Offshore smarte kontrakter vil bli tilbudt når Haven-nettverket er robust nok til å stå på egne ben.

“Det nåværende fokuset er på vekst, stabilitet, privatliv og brukervennlighet for dagligdagse transaksjoner med en brukervennlig mobil lommebok-app som alle kan bruke uten forkunnskap om krypto,” sa utviklerne..

Hvem er teamet bak Haven?

Kanskje i tråd med myntens sporbare natur, er verken Haven-nettstedet eller hvitboken signert eller gir noen spesielle teamdetaljer. Haven driver Twitter-håndtaket @HavenProtocol. To ekstra Twitter-brukere – @haven_dev og @donjor – har gitt intervjuer i media som Haven Protocol-utviklere.

Hvordan ser markedet ut?

XHV har en pris på $ 3,15 per mai 2018 med en sirkulerende forsyning på ca 2.162.000. Markedsverdien er nesten $ 7 millioner med et daglig handelsvolum på $ 136,873. På grunn av det ganske uvanlige mynte-og-brenn-systemet er det umulig å oppgi en totalforsyning til enhver tid.

Pumpe & Dump

Det skal bemerkes at Haven var gjenstand for et mislykket forsøk på en “Pump and Dump” -ordning som ble koordinert av medlemmer av en privat gruppe. Gruppen var outed offentlig og ordningen ble aldri til. Selv om det ikke skjedde, er det noe å holde øye med hvis du bestemmer deg for å kjøpe XHV.

Hva står på Haven’s Roadmap?

Haven planlegger å introdusere iOS- og Android-mobillommebøker i andre kvartal 2018, med fokus på brukervennlighet for kunder som ikke er kjent med kryptovaluta. I2P-integrering vil begynne i tredje kvartal for å forhindre at IP-adresser blir assosiert med individuelle transaksjoner. Ved utgangen av året håper Haven å ha sine offshore lagringssmarte kontrakter tilgjengelig og kjørbare i markedet.

Veikart

Hvor kan jeg få havn?

Haven handles for tiden på TradeOgre, Nanex og Palitanx. Gruvedrift er også et alternativ, med flere etablerte bassenger oppført på Haven-hjemmesiden.

Hvor kan jeg lære mer?

Du kan besøke nettstedet Haven Protocol her eller les hvitt papir her. Haven anbefaler også utvalgte Monero-protokollavlesninger i sitt papir for å få en bedre forståelse av Haven’s røtter.

nyttige lenker

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me