Hvordan gruve Ravencoin

Raven Coin er en ny mynt som bruker x16R-algoritme. Mynten ble designet for å være en kryptovaluta som er ASIC-bestandig. ASIC er spesialisert maskinvare som kan utvinne en bestemt algoritme raskere enn GPU-gruvedrift, og er også mye mer effektiv. Hovedargumentet mot ASIC er at det skaper en mer sentralisert gruveopplevelse, siden ASIC er dyrere og vanskeligere å få sammenlignet med en GPU eller CPU, slik at hashkraften er konsentrert i hendene på færre mennesker.

X16R-algoritmen er unik fordi den bruker 16 forskjellige algoritmer som er tilfeldig valgt basert på hashen fra den siste blokken. På grunn av dette er bestillingen alltid tilfeldig, noe som gjør det veldig vanskelig å bygge en ASIC for. Denne unike algoritmen er en av grunnene til at Raven-mynten har vokst i popularitet.

Hvordan gruve Ravencoin

I den fiktive verdenen til Westeros brukes ravner som budbringere som bærer sannhetsuttalelser. Ravencoin er en bruksspesifikk blockchain designet for å bære sannhetserklæringer om hvem som eier hvilken eiendel.

Nå som vi vet detaljene om Raven-mynt, la oss gå til gruvedrift av RVN!

Noen generelle gruvedriftstips

Så før vi starter denne opplæringen, har jeg to tips for å få mest mulig ut av gruveopplevelsen din. Forsikre deg først om at du har de nyeste driverne for GPU-ene. For det andre vil de fleste gruveprogramvarene bli markert som et virus fra virusscannere. På grunn av dette vil du ekskludere gruveprogramvaren fra antivirusprogrammet hvis du bruker gruvedrift på vanlig hverdag eller spilldatamaskin som har et antivirusprogram. Det jeg liker å gjøre er at jeg lager en mappe og deretter legger all gruvedriftprogramvaren min i undermapper. Jeg ekskluderer deretter toppnivåmappen fra antivirusprogrammet, og det ekskluderer all gruveprogramvaren.

Gruvedrift

Det første vi trenger er et gruvedrift. Du kan solo gruve, men utbetalingene kan ta flere måneder, avhengig av hvor kraftig gruvedriften din er, og gruvebassengene krever vanligvis en veldig liten avgift (1% eller mindre). Ved å bruke et basseng kan du motta jevnlige utbetalinger flere ganger om dagen.

For denne opplæringen vil vi bruke https://hash4.life. Jeg har valgt dette bassenget fordi hash4life har lave avgifter (1%) og mange funksjoner. Når det gjelder funksjonene deres, er det et lite basseng, med et nåværende estimat for å finne en blokk hver 4-5 dager. En ting som er unik med dette bassenget er at de har en interaktiv GUI som lar deg raskt lage en kommandolinjestreng for gruveriggen. Dette oppsettet finner du på https://hash4.life/tutorial.

Nå som vi har et basseng, kan vi starte gruvedrift!

CPU gruvedrift

Vi vil ikke fokusere på CPU-gruvedrift siden det ikke er lønnsomt, sammenlignet med GPU-gruvedrift.

GPU Mining – Nvidia

For GPU-gruvedrift er det mange programmer for Nvidia, men det jeg har funnet å være best er CCminer. Minearbeideren har ikke Dev-avgift. Denne gruveprogramvaren er kompatibel med Windows og Linux, men det er bare forhåndskompilerte binærfiler tilgjengelig for Windows.

Du finner den offisielle siden og nedlastingskoblingen på https://github.com/tpruvot/ccminer/releases

Når det er lastet ned, er det veldig enkelt å bruke.

Bare lag en ny batchfil (eller skriptfil hvis du bruker Linux) i mappen der gruvearbeideren er og lim denne inn i batchfilen

ccminer-x64.exe -a algoritme -o stratum + tcp: //mining_pool: port -u wallet_public_key -p c =mynt_symbol

Erstatt “algoritme” med algoritmen du vil bruke. I dette tilfellet må vi bruke “x16r”

Erstatt “mining_pool” med hash4.life

Bytt ut “port” med 3636

Erstatt “wallet_public_key” med lommebokadressen.

Erstatt “mynt_symbol” med RVN

For eksempel er oppsettet mitt:

ccminer-x64.exe -a x16r -o stratum + tcp: //hash4.life: 3636 -u RAmR4ewFUKhc8Vtu1khN6kzjUSqneZCKVs -p c = RVN

Dobbeltklikk på batchfilen for å kjøre gruvearbeideren, og du bør se noe slikt

Den røde pilen indikerer GPU oppdaget og total hastighet.

Den blå pilen indikerer GPU-klokkehastighet, hashes per watt, total strømforbruk, temperatur og viftehastighet.

GPU Mining – AMD

For GPU-gruvedrift er det mange programmer for AMD, men den jeg har funnet å være den beste er sgminer-gm-x16r. Gruveprogramvaren er kompatibel med operativsystemet Windows og Linux. Gruveprogramvaren har ingen Dev-avgift. Denne gruveprogramvaren er kompatibel med Windows og Linux, men det er bare forhåndskompilerte binærfiler tilgjengelig for Windows.

Du finner den offisielle siden og nedlastingskoblingen på https://github.com/aceneun/sgminer-gm-x16r/releases

Når det er lastet ned, er det veldig enkelt å bruke.

Bare lag en ny batchfil (eller skriptfil hvis du bruker Linux) i mappen der gruvearbeideren er og lim denne inn i batchfilen

sgminer -k algoritme -o stratum + tcp: //mining_pool: port -u wallet_public_key -p c =mynt_symbol

Erstatt “algoritme” med algoritmen du vil bruke. I dette tilfellet må vi bruke “x16r”

Erstatt “mining_pool” med hash4.life

Bytt ut “port” med 3636

Erstatt “wallet_public_key” med lommebokadressen.

Erstatt “mynt_symbol” med RVN

For eksempel er oppsettet mitt:

sgminer -k x16r -o stratum + tcp: //hash4.life: 3636 -u RAmR4ewFUKhc8Vtu1khN6kzjUSqneZCKVs -p c = RVN

Dobbeltklikk på batchfilen for å kjøre gruvearbeideren, og du bør se noe slikt

Den røde ruten viser totalhastigheten for alle GPU-ene til sammen.

Den blå ruten angir hver GPUs temperatur, viftehastighet og totalhastighet.

Hvis det er problemer, har du kanskje ikke nok virtuelt minne. Du trenger kanskje 16 GB virtuelt minne (for Vega GPU-er trenger du mer som 16 GB per GPU) for å endre dette, gå til Kontrollpanel -> System og sikkerhet -> System og klikk på Avanserte systeminnstillinger til venstre. Derfra klikker du på innstillinger under den avanserte fanen. Klikk deretter på Endre, og fjern deretter merket for automatisk administrering på tredje skjerm, velg tilpasset størrelse og skriv inn størrelsen (i MB) for begge tekstfeltene. Trykk deretter på Set-knappen, og deretter på OK-knappen.

Generell feilsøking

En ting å overvåke for er foreldede eller avviste aksjer. Hvis du ser mange foreldede aksjer, kan det være lurt å prøve en server som er nærmere deg. Hvis du ser mange avviste aksjer, prøv å senke intensiteten til gruvearbeideren hvis tilgjengelig.

Hvor mye RVN vil jeg tjene per dag?

For å finne ut av dette, vil du gå til http://whattomine.com og bruk kalkulatoren deres. Kalkulatoren gir et grovt estimat, så du kan få betalt et høyere eller lavere beløp enn hva kalkulatoren faktisk sier. Raven-myntkalkulatoren er for tiden i en testtilstand, noe som betyr at den ikke fungerer ennå, men RVN-kalkulatoren ligger på https://whattomine.com/coins/234-rvn-x16r

De fleste verdiene er allerede riktig angitt, og du trenger bare å redigere noen få verdier.

Hash rate: Angi total hastighet (i Megahashes per sekund) for alle gruvedatamaskinene dine. Dette vil være “total hastighet” -verdien i gruvedriftprogramvaren din. Sørg for å legge sammen alle datamaskinene du bruker til Raven myntdrift.

Makt: Angi den totale mengden kraft (i watt) som gruvedriften din bruker. Noen gruveprogramvare vil måle dette for deg. Du kan også måle total strømforbruk for datamaskinen din ved hjelp av spesiell programvare, eller en kilowattmeter. Jeg foretrekker å bruke en kilowattmeter, fordi jeg synes den er den mest nøyaktige. Sørg for å legge sammen alle datamaskinene du bruker til Raven myntdrift.

Koste: Angi kostnaden per kilowattime som du betaler til elselskapet. Jeg var i stand til å finne denne informasjonen i den månedlige regningen min, samt på deres nettsider.

Bassengavgift: Angi bassengavgiften + avgiften for gruveprogramvaren. For vårt eksempel vil du skrive inn 1 + 0 = 1

Maskinvarekostnad: Angi den totale kostnaden for all maskinvaren din.

Kalkulatoren viser ikke 24 volum eller markedsverdi, så jeg fikk den informasjonen fra Raven mynt side på coinmarketcap.

Ved å bruke AMD Vega-systemet mitt som et eksempel, vil jeg vise deg hvordan du leser dataene. På bildet ovenfor er det virkelig 3 ting jeg ser etter.

  • Se på Vanskeligheter 24 timer i døgnet og Vanskelighetsgrad 7 dager. Vi vil at disse skal være omtrent det samme som de er. Dette forteller oss at beregningene vi vil se på i det andre bildet nedenfor, vil være nøyaktige i dagene som kommer, så lenge prisen ikke er ustabil.
  • Se på EX. volum 24h og Markedsverdi. Generelt, jo større disse er, desto mindre ustabil vil prisen være. Vi vil at prisen ikke skal være ustabil, så beregningene våre vil være nøyaktige i dagene som kommer. I dette eksemplet er markedsverdien liten, så prisen kan endre seg litt fra dag til dag.
  • Se på Opprett 1 BTC i og Bryt selv. Det er alltid interessant å se hvor lang tid det tar gruvedrift å lage 1 BTC. Pausen i, vil vise deg et grovt estimat av hvor lang tid det vil ta å betale ned gruvedrifta din, ved å gruve denne spesielle mynten. Dette er flott å bruke før du bygger gruvedriften din, for å se hvor lang tid det tar før du vil se fortjeneste.

I dette bildet kan vi raskt se hvor mange mynter og USD-verdi vi vil lage i bestemte tidsrammer. Du vil se på Profit-kolonnen, siden dette er verdien etter at du har betalt for strømforbruket. Jeg fokuserer vanligvis bare på den daglige utbetalingen i USD. Ved å bare fokusere på dette tallet, kan du kjøre kalkulatoren for noen forskjellige mynter, og raskt se hvilken mynt som er mest lønnsom for oppsettet for gruvedrift. Husk at du også vil veie den daglige utbetalingen med markedsverdi. En mynt med lav markedsverdi kan være veldig lønnsom en dag, og kan da ha halv utbetalingen i morgen.

Det er det. Du burde nå bryte Raven-mynt! Sørg for å skrive inn den offentlige nøkkelen i dashbordet for gruvedammen for å holde oversikt over statistikken din.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me