Kajian Revolut

Industri perbankan seperti yang kita tahu sekarang berubah dengan pesat. Hari-hari berjalan ke cawangan tempatan anda untuk membuka akaun dengan banyak dokumen adalah perkara masa lalu. Tambahkan seperti menguangkan cek, penyata kertas, sokongan telefon, atau memindahkan dana secara fizikal – dan anda mendapat sedikit.

Que Revolut.

Aplikasi perbankan pencabar membolehkan anda melaksanakan sebahagian besar keperluan perbankan harian anda dengan satu klik butang. Sama ada membuka akaun dalam beberapa minit, mengirim dan menerima pembayaran, memantau transaksi, atau menukar mata wang – Revolut membolehkan anda melakukan ini melalui aplikasi mudah alih yang mudah.

Namun, dengan arena perbankan pencabar masih di peringkat awal, bolehkah orang-orang seperti Revolut dipercayai? Dengan ini, jika anda ingin membuka akaun dengan Revolut, kami mencadangkan agar anda membaca ulasan komprehensif kami terlebih dahulu.

Kami telah merangkumi semua perkara yang perlu anda ketahui agar dapat membuat keputusan yang tepat – seperti bagaimana aplikasi berfungsi, apa yang boleh anda lakukan, yuran, kelayakan, keselamatan dan banyak lagi.

Lawati Revolut

Apa itu Revolut?

Dalam bentuknya yang paling asas, Revolut adalah aplikasi mudah alih yang membolehkan anda mengendalikan akaun semasa. Ditubuhkan baru-baru ini pada tahun 2015 oleh dua pembangun Rusia – Nikolay Storonsky dan Vlad Yatsenko, platform ini kini menempatkan lebih daripada 4.5 juta pengguna.

Daripada angka ini, lebih kurang 1.6 juta pelanggan terletak di UK, dengan selebihnya terletak di seluruh benua Eropah. Sekiranya angka-angka ini tidak cukup mengagumkan bagi syarikat yang mengaku membuka 7.000 akaun baru setiap hari, Revolut juga memfasilitasi hampir $ 3 bilion dalam jumlah transaksi bulanan.

Bank Revolut

Dari segi apa yang dapat dilakukan oleh aplikasi Revolut, ini sangat serupa dengan akaun semasa konvensional. Sebagai contoh, aplikasi ini membolehkan anda mengirim dan menerima dana melalui rangkaian Pembayaran Lebih Cepat di UK, SEPA dan bahkan SWIFT. Aplikasi ini tentu saja dilengkapi dengan kad debit. Dikeluarkan oleh Visa atau MasterCard (bergantung pada lokasi), ini membolehkan anda membeli barang dan perkhidmatan secara dalam talian, serta mengeluarkan wang tunai di jutaan mesin ATM di seluruh dunia.

Lebih-lebih lagi, aplikasi ini juga terkenal dengan keupayaannya untuk memudahkan pertukaran mata wang yang sangat mudah – beberapa di antaranya dapat dilakukan dengan harga yang terkemuka di industri.

Tanpa mengira ciri apa yang anda gunakan, salah satu kelebihan utama menggunakan aplikasi perbankan pencabar seperti Revolut adalah kemas kini masa nyata yang anda juga terbiasa. Contohnya, apabila anda menggunakan kad debit, anda akan menerima pemberitahuan segera ke telefon anda. Ini dengan sendirinya memudahkan anda mengawasi kewangan anda.

Penting untuk diperhatikan bahawa platform Revolut melampaui perkhidmatan perbankan yang disebutkan di atas. Aplikasi ini juga menawarkan pelbagai ciri tambahan seperti jual beli cryptocurrency, insurans perjalanan, dan ruang tunggu lapangan terbang.

Oleh itu, setelah anda mempunyai idea ringkas mengenai apa sebenarnya aplikasinya, di bahagian tinjauan seterusnya kami akan meneroka akaun semasa yang ditawarkan oleh Revolut.

Revolut Akaun Semasa

Perkhidmatan utama yang diberikan oleh Revolut adalah tawaran akaun semasa. Ketika platform perbankan pencabar pertama kali membuahkan hasil, salah satu kelemahan utamanya ialah pengguna tidak diberi akaun yang unik.

Sebagai gantinya, platform ini akan memberi setiap pengguna maklumat perincian semasa yang sama. Ini menjadikannya mustahil bagi pengguna awal untuk menggunakan bank pencabar sebagai pengganti langsung institusi tradisional jalan raya, terutama kerana ciri akaun sangat terhad.

Sebaliknya, akaun semasa Revolut beroperasi dengan cara yang sama seperti akaun semasa lain yang sebelumnya anda miliki. Pertama sekali, semua pengguna Revolut akan diberi akaun semasa yang unik di UK dan Eropah. Yang pertama akan datang dengan nombor akaun UK dan kod pengisahan yang unik, sementara yang kedua akan datang dengan nombor IBAN unik dan kod BIC / SWIFT.

Dengan demikian, Anda bukan hanya memiliki kemampuan untuk mengirim dan menerima dana di dalam negeri, tetapi Anda juga memiliki akses penuh ke pemindahan rentas sempadan. Kemudahan di mana anda dapat mengirim wang tunai ke peringkat antarabangsa adalah faedah tertentu, kerana secara tradisinya ini memerlukan lawatan di cawangan.

Urus Wang Anda

Dari segi melaksanakan transaksi, semudah log masuk ke aplikasi mudah alih Revolut anda, memasukkan butiran akaun penerima, memilih berapa banyak yang ingin anda kirim, dan selesai – selesai.

Walaupun kami sedang mempertimbangkan untuk mengganti akaun semasa tradisional anda dengan aplikasi Revolut, perlu diketahui bahawa platform ini tidak menawarkan produk kredit konvensional pada masa ini. Ini merangkumi seperti overdraf, pinjaman dan gadai janji. Namun, dan seperti yang akan kita bincangkan kemudian, Revolut baru-baru ini diumumkan bahawa permohonan Lesen Perbankan Eropahnya telah diluluskan. Walaupun secara rasmi ini masih dalam proses, pemerolehan lesen berpotensi membuka jalan bagi produk berasaskan kredit.

Walaupun begitu, seperti yang diharapkan dengan layanan akaun semasa, Revolut juga dilengkapi dengan kad debit lengkap. Kami akan membahasnya dengan lebih terperinci di bahagian seterusnya.

Kad Debit Revolut

Semasa anda pertama kali buka akaun dengan Revolut, anda akan diberikan kad debit secara automatik. Sekiranya anda dari UK, ini biasanya dikeluarkan oleh Visa, sementara pemegang akaun Eropah akan ditawarkan MasterCard. Walau bagaimanapun, kad debit Revolut beroperasi dengan cara yang sama seperti kad yang dikeluarkan oleh bank tradisional.

Pertama, anda boleh menggunakan kad tersebut di mana-mana mesin ATM yang menerima Visa atau MasterCard – dalam dan luar negara. Anda tentu saja boleh menggunakan kad secara dalam talian untuk membeli barang dan perkhidmatan, serta di kedai atau melalui telefon.

Apabila anda melakukan transaksi – anda dapat melihatnya dalam aplikasi Revolut anda dengan serta-merta. Lebih-lebih lagi, jika anda menggunakan kad debit anda secara dalam talian dengan peniaga yang anda belum membeli apa-apa dari sebelumnya, kemungkinan Revolut akan meminta anda mengesahkan transaksi dari telefon anda. Yang perlu anda lakukan ialah memasukkan aplikasi dan mengesahkan bahawa anda melakukan transaksi.

Cryptocurrency di Revolut

Revolut juga menawarkan kepada pengguna cara untuk membeli dan menahan beberapa cryptocurrency, yang merangkumi – Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Bitcoin Cash, dan Ripple.

Bayaran mereka untuk cryptocurrency adalah berpatutan dan mereka telus sehingga anda dapat melihat kadar pertukaran dalam aplikasi sebelum anda membuat pembelian. Anda juga boleh menggunakan aplikasi Revolut untuk mengikuti kadar cryptocurrency dalam masa nyata melalui bahagian penukar aplikasi.

Sokongan cryptocurrency menjadi standard dengan semua akaun Revolut yang menjadikan cara mudah bagi orang ramai untuk mula membeli dan menjual crypto.

Revolut Cryptocurrency

Aplikasi ini menyediakan pelacak portfolio supaya anda dapat melihat prestasi cryptos anda dari masa ke masa dan juga membolehkan anda mengatur penggera dengan pemberitahuan tolak sekiranya anda ingin membeli atau menjual pada titik harga tertentu.

Anda juga boleh menghabiskan cryptocurrency menggunakan kad anda seperti mana-mana mata wang asing lain dalam aplikasi.

Satu-satunya kelemahan adalah bahawa Revolut adalah penyelesaian penjagaan, jadi anda tidak boleh menarik balik kripto anda ke dompet atau pertukaran lain, jadi bagi pengguna yang serius kami tidak akan mengesyorkan Revolut, tetapi bagi seseorang yang ingin mencelupkan jari kaki ke dalam air, ia boleh membuatnya. permulaan yang sesuai.

Mata Wang dan Pertukaran Asing

Di atas perkhidmatan akaun cek dan kad debit setiap hari, Revolut juga merupakan pilihan terbaik jika anda mempunyai syarat untuk berurusan dengan pelbagai mata wang. Sebenarnya, aplikasi itu mendakwa menyokong 120 mata wang yang berbeza. Perkara ini sangat bermanfaat jika anda perlu menghantar dan menerima dana dalam mata wang yang berbeza dengan mata wang anda, atau jika anda berada di luar negara dan perlu menggunakan kad debit anda.

Contohnya, jika anda menggunakan kad debit Revolut di AS, dan dengan itu, anda bertransaksi dalam dolar AS, maka aplikasi Revolut akan melakukan pertukaran segera pada saat transaksi. Oleh itu, anda akan membuat penjimatan yang besar jika dibandingkan dengan menggunakan kad debit yang dikeluarkan oleh bank tinggi tradisional.

Wang Perjalanan

Dari segi asasnya, kos pertukaran wang asing yang digunakan oleh Revolut pada pandangan pertama agak kompleks, jadi kami telah memecahkan perkara-perkara penting di bawah.

 • Semasa Waktu Pasar: Semua mata wang yang disokong – selain TBH dan UAH, dapat ditukar dalam aplikasi tanpa sebarang kos semasa waktu pasaran pertukaran asing standard.
 • Di luar Waktu Pasar: Di luar waktu pasaran pertukaran asing, mata wang utama seperti GBP, USD, EUR, AUD, CAD, dan lain-lain, hadir dengan bayaran pertukaran 0.5%. Walaupun TBH dan UAH hadir dengan bayaran luar jam 2%, semua mata wang lain yang disokong hadir dengan bayaran 1%.
 • Pengguna Frekuensi Tinggi: Sekiranya anda menggunakan akaun Revolut tanpa bayaran, dan anda telah menukar lebih dari £ 5,000 dalam satu bulan kalendar, maka anda akan ditakrifkan sebagai pelanggan frekuensi tinggi. Ini bermaksud bahawa anda akan membayar yuran pertukaran asing yang lebih tinggi daripada yang disenaraikan di atas.

  Bergantung pada sama ada anda membuat pertukaran semasa atau di luar waktu pasar, dan mata wang tertentu yang anda tukar, ini akan berbeza dari 0.5% hingga maksimum 2.5%.

Pada akhirnya, walaupun bayaran di atas boleh berubah jauh, dalam kebanyakan kes, anda akan membayar lebih sedikit dengan Revolut berbanding institusi kewangan tradisional.

Oleh itu, setelah kita membuat liputan mata wang asing, di bahagian seterusnya kita akan meneroka struktur harga Revout dengan lebih terperinci.

Berapa Kos Revolut?

Pertama dan terpenting, sebahagian besar pengguna menggunakan akaun Revolut standard yang tanpa sebarang kos. Namun, Revolut juga menawarkan sejumlah akaun berbayar yang disertakan dengan langganan bulanan. Kami akan menerangkannya sebentar lagi. Namun, untuk sementara ini mari kita lihat berapa kos yang akan anda biasakan sebagai pengguna biasa.

Dari segi mendapatkan aplikasi, aplikasi ini boleh dimuat turun secara percuma melalui Apple Store atau Google Play. Tidak ada kos untuk membuka akaun, dan anda tidak perlu membayar langganan bulanan jika anda memutuskan untuk tetap menjadi pengguna biasa. Walau bagaimanapun, anda perlu membayar yuran penghantaran kad debit £ 4.99 semasa membuka akaun. Selain itu, anda juga perlu mendepositkan £ 10 ke dalam akaun anda untuk tujuan pengesahan.

Oleh itu, pertaruhan terbaik anda adalah dengan deposit £ 10 atau lebih melalui pindahan wang melalui bank atau kad debit anda, dan kemudian membayar yuran dari dana yang didepositkan.

Yuran untuk Menghantar dan Menerima Wang

Sekiranya anda membuat pemindahan UK-ke-UK, ini akan melalui rangkaian Pembayaran Lebih Cepat, dan dengan demikian, kebanyakan pemindahan akan tiba dalam beberapa minit lagi.

Ini tanpa sebarang kos. Sekiranya melakukan pemindahan EU-ke-EU melalui SEPA, maka ini juga percuma. Walaupun Revolut menyatakan bahawa ini memerlukan beberapa hari bekerja untuk tiba, dalam kebanyakan kes ini akan tiba pada keesokan harinya. Ini juga dapat difasilitasi tanpa sebarang kos.

Satu-satunya masa anda akan membayar yuran untuk menghantar atau menerima wang adalah jika anda perlu menggunakan rangkaian SWIFT. Contohnya, ini meliputi transaksi dari UK ke Australia, atau Jepun ke UK. Dalam kebanyakan kes, penghantaran dan penerimaan dana melalui SWIFT akan berharga $ 15, walaupun ini boleh berbeza-beza bergantung pada bank lain yang terlibat dalam transaksi.

Bayaran untuk Menggunakan Kad Debit Revolut Anda

Semasa menggunakan kad debit Revolut anda untuk mengeluarkan wang tunai dari ATM, £ 200 pertama akan dikenakan tanpa sebarang kos. Walau bagaimanapun, semua yang melebihi jumlah ini akan dikenakan bayaran 2%.

Tidak ada kos untuk menggunakan kad debit anda dalam talian atau di kedai, selagi anda bertransaksi dalam mata wang tempatan anda. Sekiranya menggunakan kad di luar negara, anda perlu kembali kepada bayaran yang disenaraikan di atas di bawah bahagian pertukaran mata wang asing.

Perlu juga diperhatikan bahawa sekiranya anda kehilangan kad debit Revolut anda – atau anda hanya ingin memesan yang lain, ini berharga £ 5 setiap kad. Anda juga perlu membayar yuran penghantaran.

Pelan Harga Revolut

Di atas akaun standard percuma, Revolut juga menawarkan dua rancangan harga tambahan – Premium dan Metal. Walaupun Revolut juga menawarkan akaun perniagaan, ini tidak termasuk dalam tawaran akaun semasa utamanya.

Harga Revolut

Revolut Premium – £ 6,99 sebulan

Sekiranya keperluan perbankan anda sedikit lebih terperinci daripada apa yang ditawarkan oleh akaun percuma, maka anda mungkin ingin mempertimbangkan akaun Revolut Premium. Dengan kos £ 6,99 sebulan, akaun Premium menawarkan sejumlah faedah utama.

Inilah inti utama:

 • Tanpa bayaran ATM sehingga £ 400 pertama sebulan (biasanya £ 200)
 • Sentiasa kekal dalam rancangan harga pertukaran mata wang asing yang paling rendah
 • Insurans perjalanan, yang merangkumi tuntutan penerbangan dan bagasi yang ditangguhkan
 • Perkhidmatan pelanggan keutamaan
 • Keupayaan untuk membeli dan menjual cryptocurrency (CFD)
 • Reka bentuk kad eksklusif
 • Kad maya sekali sahaja
 • Akses masuk ke lapangan terbang

Revolut Metal – £ 12,99 sebulan

Tahap tertinggi yang terdapat di Revolut adalah akaun Logam, dengan harga bulanan £ 12,99. Semua ciri yang disediakan dalam akaun Metal sama dengan Premium, selain daripada yang berikut:

 • Tiada bayaran ATM sehingga £ 600 pertama sebulan
 • Pulangan tunai untuk semua pembayaran kad debit (0.1% di Eropah, 1% di luar Eropah)
 • Pramutamu Revolut

Mengenai titik akhir, Revolut Concierge adalah pembantu peribadi yang dikendalikan oleh AI yang inovatif. Contohnya, jika anda mencari tiket penerbangan dengan harga terbaik ke New York bulan depan, atau anda ingin mendapatkan cadangan hotel butik di bandar yang akan anda lawati, Concierge secara automatik akan mendapatkan maklumat ini untuk anda.

Walau bagaimanapun, konsensus umum adalah bahawa ciri itu menawarkan nilai yang sedikit. Sebagai contoh, seorang pengguna melaporkan bahawa Concierge menemui tiket penerbangan dengan harga € 1,200, walaupun melalui carian bebas yang cepat, pengguna menemui penerbangan yang sama dengan harga € 500!

Siapa yang Layak Membuka Akaun Revolut?

Satu-satunya syarat kelayakan yang perlu anda pertimbangkan adalah lokasi anda. Pada masa penulisan, Revolut menyokong penduduk sah dari UK, Kawasan Ekonomi Eropah (EEA), Switzerland, dan Australia. Sekiranya anda berasal dari negara selain bidang kuasa yang disenaraikan di bawah, anda tidak akan dapat membuka akaun dengan Revolut.

Australia, Austria, Belgia, Bulgaria, Kroasia, Republik Siprus, Republik Ceko, Denmark, Estonia, Finlandia, Perancis, Jerman, Yunani, Hungaria, Iceland, Ireland, Itali, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Malta, Belanda, Norway , Poland, Portugal, Romania, Slovakia, Slovenia, Sepanyol, Sweden, Switzerland, United Kingdom

Membuka Akaun – Apa yang Saya Perlu?

Sekiranya anda berasal dari negara yang layak, membuka akaun dengan Revolut sangat mudah. Ikuti arahan langkah demi langkah untuk mengetahui apa yang perlu anda lakukan.

 • Langkah 1: Muat turun dan pasang aplikasi Untuk memulakan, lawati laman web ini dan masukkan nombor telefon anda untuk mendapatkan jemputan ke aplikasi. Sekiranya anda tidak mempunyai peranti Android atau iOS, telefon anda tidak akan menyokong aplikasinya.
 • Langkah 2: Masukkan maklumat peribadi anda Seperti biasa dengan sebarang aplikasi berasaskan kewangan, anda perlu memasukkan maklumat peribadi anda. Ini tentu saja merangkumi nama penuh, alamat, status tempat tinggal, tarikh lahir, nombor telefon bimbit dan alamat e-mel anda. Mengenai nombor telefon anda, pastikan ini betul kerana anda mungkin memerlukannya untuk mengesahkan urus niaga atau mendapatkan semula akses akaun apabila anda lupa maklumat masuk anda.
 • Langkah 3: Pilih nombor PIN Setiap kali anda ingin mengakses aplikasi Revolut, anda mesti memasukkan nombor PIN anda. Pilih sesuatu yang tidak akan diteka oleh orang lain, tetapi pada masa yang sama, sesuatu yang tidak akan anda lupakan!
 • Langkah 4: Sahkan identiti anda Tidak seperti proses rumit yang dituntut oleh tebing jalan raya tradisional, mengesahkan identiti anda dengan Revolut memerlukan beberapa saat. Yang perlu anda lakukan hanyalah mengambil gambar kad pengenalan yang dikeluarkan oleh kerajaan anda (pasport atau lesen memandu) dengan kamera telefon pintar anda. Pastikan gambarnya jernih, jika tidak, sistem automatik tidak akan dapat mengesahkannya. Setelah ID anda diterima, anda perlu mengambil gambar diri sendiri. Ini untuk memastikan bahawa anda adalah pemilik ID yang sah yang anda muat naik sebelum ini.
 • Langkah 5: Deposit dana Anda perlu memasukkan sejumlah sekurang-kurangnya £ 10 ke dalam akaun Revolut anda. Anda boleh melakukannya melalui pindahan wang melalui bank atau kad debit.
 • Langkah 6: Pilih rancangan anda Revolut memberi anda pilihan untuk memilih pelan percuma standard, atau pelan Premium dan Logam berbayar.
 • Langkah 7: Bayar bayaran penghantaran kad anda Untuk menyelesaikan proses pembukaan akaun, sahkan alamat yang anda ingin kad anda kirimkan, bayar yuran penghantaran £ 4,99 (diambil dari £ 10 yang baru anda depositkan), dan itu sahaja – anda kini mempunyai akaun semasa Revolut yang lengkap!

Adakah Revolut Selamat?

Penting untuk menyedari bahawa bank pencabar seperti Revolut masih dalam tahap mutlak. Walaupun generasi Millennial tidak akan mempunyai masalah dalam membuat peralihan dari bank tradisional ke aplikasi perbankan berasaskan mudah alih, yang lain mungkin tidak begitu selesa. Oleh itu, sangat penting untuk meneroka seberapa selamat wang anda dengan Revolut.

Pertama dan terpenting, walaupun Revolut mempunyai ibu pejabatnya di UK, syarikat itu bukan bank yang diiktiraf secara sah dan oleh itu – wang yang disimpannya tidak dilindungi oleh Skim Pampasan Perkhidmatan Kewangan (FSCS) UK. Lazimnya, pelanggan UK melindungi simpanan bank mereka hingga yang pertama £ 85,000 sekiranya institusi itu runtuh. Walau bagaimanapun, dalam kes Revolut, perlindungan ini tidak ada.

Sebaliknya – dan seperti yang kita nyatakan sebelumnya, Revolut mengumumkan pada akhir 2018 bahawa ia telah berjaya diluluskan untuk Lesen Perbankan Eropah. Ini bermaksud deposit Revolut hingga € 100,000 adalah seterusnya dilindungi oleh Skim Jaminan Deposit Eropah (EDGS). Namun, bukan sahaja lesen belum diberikan secara rasmi, tetapi sudah ada baru-baru ini dilaporkan bahawa kelulusan itu sendiri berada dalam bahaya.

Pada akhirnya, walaupun FSCS dan EDGS tidak berlaku pada saat penulisan, Revolut masih diberi kuasa oleh Financial Conduct Authority (FCA) UK, dan dana pelanggan disimpan dalam akaun bank terpisah yang terletak di UK.

Perkhidmatan Pelanggan Revolut

Salah satu kelebihan penjualan yang dibuat oleh bank pencabar seperti Revolut adalah pengalaman pelanggan menjadi yang pertama. Dalam adegan perbankan tradisional, ini adalah salah satu titik penekanan terbesar yang dicatat oleh pelanggan runcit, dengan kelewatan telefon yang panjang dan pusat panggilan luar adalah amalan biasa.

Dalam kes Revolut, jabatan perkhidmatan pelanggan akan melakukan perbaikan besar-besaran. Masalah utamanya ialah Revolut telah berkembang dengan cepat. Dengan adanya platform lebih dari 7.000 pelanggan baru setiap hari, syarikat itu tidak mempunyai keupayaan untuk memberikan tahap sokongan pelanggan yang mencukupi.

Jalan utama untuk menghubungi seseorang dari Revolut adalah melalui kemudahan sembang langsung yang hanya dapat diakses melalui aplikasi mudah alih. Walau bagaimanapun, aduan di domain awam banyak, dengan pelanggan mendakwa bahawa masa menunggu sekarang adalah hari-hari.

Mereka yang kini mempunyai akaun berbayar Premium atau Logam nampaknya ditawarkan sokongan keutamaan, namun, aduan masa tindak balas yang panjang sama seperti biasa.

Pada akhirnya, sementara Revolut menyatakan bahawa mereka sedang dalam proses meningkatkan kemampuan sokongan pelanggan mereka, ini perlu lebih cepat daripada kemudian.

Kajian Revolut: The Bottom Line?

Ringkasnya, jelas untuk melihat mengapa bank pencabar suka Revolut telah mengambil ribut perbankan UK dan Eropah.

Pelanggan tidak hanya dapat membuka akaun dalam beberapa minit dari kemudahan telefon bimbit mereka, tetapi perkhidmatan perbankan sehari-hari dapat diakses dengan satu klik butang.

Sama ada menghantar dan menerima dana – dalam dan luar negara, mengeluarkan wang tunai dari ATM dan membeli barang secara dalam talian, atau menukar mata wang dengan serta-merta – Revolut mencentang sebahagian besar kotak. Inilah sebabnya mengapa aplikasi ini kini mempunyai lebihan 4.5 juta pelanggan.

Sebaliknya, aplikasi ini perlu membuat pertimbangan serius mengenai kekurangan perkhidmatan pelanggannya. Dengan pesaing utama pasaran N26 dan Monzo yang terkenal dengan sokongan pelanggan mereka yang sangat pantas dan penuh perhatian, Revolut perlu menangani perkara ini dengan cepat.

Selanjutnya, masih belum dapat dilihat apa yang berlaku dengan apa yang disebut Lesen Perbankan Eropah. Sekiranya dan ketika lesen itu disahkan, bukan sahaja jaminan ini akan membiayai pelanggan sehingga € 100,000 pertama dari ancaman keruntuhan, tetapi juga akan membolehkan Revolut menawarkan produk berasaskan kredit seperti pinjaman dan overdraf.

Lawati Revolut

Revolut

src = “~ images \ revolut-review-digital-banking-app-card-with-crypto-support.gif”

alt = “Ulasan Revolut”

class = “photo-wrapup wppr-product-image” /> 8

Kemudahan penggunaan

9.0 / 10

Reputasi

7.0 / 10

Bayaran

8.0 / 10

Sokongan pengguna

7.0 / 10

cara bayaran

9.0 / 10

Kelebihan

 • Pertukaran Mata Wang Segera
 • Aplikasi Mudah Digunakan
 • Kad Debit Fizikal
 • Baki Mata Wang Pelbagai
 • Perbelanjaan di Luar Negara Menjimatkan Yuran

Keburukan

 • Tiada Lokasi Fizikal
 • Sebilangan pelanggan melaporkan layanan pelanggan yang buruk

Lawati {"@konteks":"http: \ / \ / schema.org \ /","@taip":"Produk","nama":"Revolut","imej":"https: \ / \ / blockonomi-9fcd.kxcdn.com \ / wp-content \ / muat naik \ / 2019 \ / 08 \ /revolut-review.gif","penerangan":"Industri perbankan seperti yang kita tahu sekarang berubah dengan pesat. Hari-hari berjalan ke cawangan tempatan anda untuk membuka akaun dengan banyak dokumen adalah perkara masa lalu. Tambahkan seperti menguangkan cek, penyata kertas, sokongan telefon, atau memindahkan dana secara fizikal – dan anda dapat…","tawaran": {"@taip":"Tawaran","harga":"0.00","harga Mata Wang":"$","penjual": {"@taip":"Orang","nama":"Kane Pepi"}},"mengkaji semula": {"@taip":"Kaji semula","mengkaji semula": {"@taip":"Penarafan","terbaikNilai":"10","paling terukNilai":"0","penilaianNilai":"8.00"},"nama":"Revolut","ulasanBody":"Industri perbankan seperti yang kita tahu sekarang berubah dengan pesat. Hari-hari berjalan ke cawangan tempatan anda untuk membuka akaun dengan banyak dokumen adalah perkara masa lalu. Tambahkan seperti menguangkan cek, penyata kertas, sokongan telefon, atau memindahkan dana secara fizikal – dan anda mendapat banyak. \ R \ n \ r \ nQue Revolut. \ R \ n \ r \ nAplikasi perbankan pencabar membolehkan anda melaksanakan sebahagian besar keperluan perbankan harian anda dengan satu klik butang. Sama ada membuka akaun dalam beberapa minit, mengirim dan menerima pembayaran, memantau transaksi, atau menukar mata wang – Revolut membolehkan anda melakukan ini melalui aplikasi mudah alih yang mudah. ​​\ R \ n \ r \ nNamun, dengan arena perbankan pencabar masih di awal , adakah orang seperti Revolut boleh dipercayai? Dengan ini, jika anda berfikir untuk membuka akaun dengan Revolut, kami mencadangkan agar anda membaca ulasan komprehensif kami terlebih dahulu. \ R \ n \ r \ nKami telah merangkumi semua perkara yang perlu anda ketahui untuk dapat membuat keputusan yang tepat – seperti bagaimana aplikasi berfungsi, apa yang boleh anda lakukan, yuran, kelayakan, keselamatan dan banyak lagi. \ r \ nKunjungi Revolut \ r \ n \ r \ nApa itu Revolut? \ r \ nDalam bentuknya yang paling asas, Revolut adalah aplikasi mudah alih yang membolehkan anda mengendalikan akaun semasa. Ditubuhkan baru-baru ini pada tahun 2015 oleh dua pembangun Rusia – Nikolay Storonsky dan Vlad Yatsenko, platform ini kini menempatkan lebih daripada 4.5 juta pengguna. \ R \ n \ r \ nDaripada jumlah ini, kira-kira 1.6 juta pelanggan berada di UK, dengan selebihnya yang luas terletak di seluruh benua Eropah. Sekiranya angka ini tidak cukup mengagumkan bagi syarikat yang mengaku membuka 7.000 akaun baru setiap hari, Revolut juga memfasilitasi hampir $ 3 bilion dalam jumlah transaksi bulanan. \ R \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ n Dari segi apa yang dapat dilakukan oleh aplikasi Revolut, ini sangat serupa dengan akaun semasa konvensional. Sebagai contoh, aplikasi ini membolehkan anda menghantar dan menerima dana melalui rangkaian Pembayaran Lebih Cepat di UK, SEPA dan juga SWIFT. Aplikasi ini tentu saja dilengkapi dengan kad debit. Dikeluarkan oleh Visa atau MasterCard (bergantung pada lokasi), ini membolehkan anda membeli barang dan perkhidmatan dalam talian, serta mengeluarkan wang tunai di jutaan mesin ATM di seluruh dunia. \ R \ n \ r \ nSelain itu, aplikasi ini juga terkenal dengan keupayaannya untuk memfasilitasi pertukaran mata wang yang sangat mudah – beberapa di antaranya dapat dilakukan dengan harga yang terkemuka di industri. \ r \ n \ r \ nWalau apa pun ciri yang anda gunakan, salah satu faedah utama menggunakan aplikasi perbankan pencabar seperti Revolut adalah kemas kini masa nyata yang anda juga biasa. Contohnya, semasa anda menggunakan kad debit, anda akan menerima pemberitahuan segera ke telefon anda. Ini dengan sendirinya memudahkan anda mengawasi kewangan anda. \ R \ n \ r \ nPenting untuk diperhatikan bahawa platform Revolut jauh melampaui perkhidmatan perbankan yang disebutkan di atas. Aplikasi ini juga menawarkan pelbagai ciri tambahan seperti jual beli cryptocurrency, insurans perjalanan, dan ruang rehat di lapangan terbang. \ R \ n \ r \ nJadi sekarang anda mempunyai idea ringkas mengenai apa sebenarnya aplikasinya, di bahagian seterusnya dari tinjauan kami, kami akan meneroka akaun semasa yang ditawarkan oleh Revolut. \ r \ nRevolut Akaun Semasa \ r \ nServis khas yang diberikan oleh Revolut adalah tawaran akaun semasa. Ketika platform perbankan pencabar pertama kali membuahkan hasil, salah satu kelemahan utamanya ialah pengguna tidak diberi akaun yang unik. \ R \ n \ r \ n Sebaliknya, platform tersebut akan memberi setiap pengguna setiap maklumat akaun semasa yang sama. Ini menjadikannya mustahil bagi pengguna awal untuk menggunakan bank pencabar sebagai pengganti langsung institusi tradisional jalan raya, terutamanya kerana ciri akaun sangat terhad. \ R \ n \ r \ n Sebaliknya, akaun semasa Revolut beroperasi sangat dengan cara yang sama seperti akaun semasa lain yang sebelumnya anda miliki. Pertama sekali, semua pengguna Revolut akan diberi akaun semasa yang unik di UK dan Eropah. Yang pertama akan datang dengan nombor akaun UK dan kod pengisahan yang unik, sementara yang kedua akan datang dengan nombor IBAN dan kod BIC \ / SWIFT yang unik. \ R \ n \ r \ nSebagai demikian, anda bukan sahaja mempunyai kemampuan untuk menghantar dan menerima dana di dalam negara, tetapi anda juga mempunyai akses penuh ke pemindahan rentas sempadan. Kemudahan di mana anda dapat menghantar wang tunai ke peringkat antarabangsa adalah faedah tertentu, kerana secara tradisinya ini memerlukan lawatan dalam cawangan. \ R \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ n Dari segi melaksanakan transaksi, semudah melog masuk ke aplikasi mudah alih Revolut anda, memasukkan butiran akaun penerima, memilih berapa banyak yang anda ingin hantar, dan itu sudah selesai. \ r \ n \ r \ nSekiranya kami ingin mengganti akaun semasa tradisional anda dengan aplikasi Revolut, penting untuk diperhatikan bahawa platform pada masa ini tidak menawarkan produk kredit konvensional. Ini merangkumi seperti overdraf, pinjaman dan gadai janji. Namun, dan seperti yang akan kita bincangkan kemudian, Revolut baru-baru ini mengumumkan bahawa permohonan Lesen Perbankan Eropahnya telah diluluskan. Walaupun secara rasmi ini masih dalam proses, pemerolehan lesen berpotensi membuka jalan bagi produk berasaskan kredit. \ R \ n \ r \ nNamun, seperti yang diharapkan dengan perkhidmatan akaun semasa, Revolut juga hadir dengan sepenuhnya- kad debit luput. Kami akan membahasnya dengan lebih terperinci di bahagian seterusnya. \ R \ nKad Debit Revolut \ r \ nKetika pertama kali membuka akaun dengan Revolut, anda akan diberi kad debit secara automatik. Sekiranya anda dari UK, ini biasanya dikeluarkan oleh Visa, sementara pemegang akaun Eropah akan ditawarkan MasterCard. Walau bagaimanapun, kad debit Revolut beroperasi dengan cara yang sama seperti kad yang dikeluarkan oleh bank tradisional. \ R \ n \ r \ nMula-mula, anda boleh menggunakan kad tersebut di mana-mana mesin ATM yang menerima Visa atau MasterCard – dalam dan luar negara. Anda tentu saja dapat menggunakan kad secara dalam talian untuk membeli barang dan perkhidmatan, juga di dalam kedai atau melalui telefon. \ R \ n \ r \ nSaat melakukan transaksi – anda dapat melihatnya dalam aplikasi Revolut anda dengan serta-merta. Lebih-lebih lagi, jika anda menggunakan kad debit anda secara dalam talian dengan pedagang yang belum pernah anda beli dari sebelumnya, kemungkinan Revolut akan meminta anda mengesahkan transaksi dari telefon anda. Yang perlu anda lakukan ialah memasukkan aplikasinya dan mengesahkan bahawa anda telah melakukan transaksi. \ R \ nCryptocurrency di Revolut \ r \ nRevolut juga menawarkan kepada pengguna cara untuk membeli dan menahan beberapa cryptocurrency, yang merangkumi – \ u00a0Bitcoin, Litecoin, Ethereum, Bitcoin Cash, dan Ripple. \ R \ n \ r \ nYuran mereka untuk cryptocurrency adalah berpatutan dan mereka telus sehingga anda dapat melihat kadar pertukaran dalam aplikasi sebelum anda membuat pembelian. Anda juga boleh menggunakan aplikasi Revolut untuk mengikuti kadar cryptocurrency dalam masa nyata melalui bahagian penukar aplikasi. \ R \ n \ r \ nSokongan cryptocurrency menjadi standard dengan semua akaun Revolut yang menjadikan cara mudah bagi orang untuk mendapatkan mula membeli dan menjual crypto. \ r \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ nAplikasi ini menyediakan pelacak portfolio supaya anda dapat melihat prestasi cryptos anda dari masa ke masa dan juga membolehkan anda mengatur penggera dengan pemberitahuan push sekiranya anda mahu untuk membeli atau menjual pada titik harga tertentu. \ r \ n \ r \ nAnda juga boleh menghabiskan cryptocurrency anda menggunakan kad anda seperti mana yang anda lakukan dengan mata wang asing lain dalam aplikasinya. \ r \ n \ r \ nSatu-satunya kelemahannya ialah Revolut adalah penyelesaian penjagaan, jadi anda tidak boleh menarik balik kripto anda ke dompet atau pertukaran lain, jadi bagi pengguna yang serius kami tidak akan mengesyorkan Revolut, tetapi bagi seseorang yang ingin mencelupkan jari kaki ke dalam air, ia dapat membuat permulaan yang sesuai. \ r \ nMata wang dan Pertukaran Asing \ r \ nSelain perkhidmatan akaun dan kad debit pemeriksaan harian, Revolut juga merupakan pilihan yang sangat baik jika anda mempunyai syarat untuk berurusan dengan pelbagai mata wang. Sebenarnya, aplikasi itu mendakwa menyokong 120 mata wang yang berbeza. Perkara ini sangat bermanfaat sekiranya anda perlu mengirim dan menerima dana dalam mata wang yang berbeza daripada anda, atau jika anda berada di luar negara dan perlu menggunakan kad debit anda. \ R \ n \ r \ nContohnya, jika anda menggunakan Revolut anda kad debit di AS, dan dengan itu, anda bertransaksi dalam dolar AS, maka aplikasi Revolut akan membuat pertukaran segera pada saat transaksi. Oleh itu, anda akan membuat penjimatan yang besar berbanding dengan menggunakan kad debit yang dikeluarkan oleh bank jalan raya tradisional. \ R \ n \ r \ n \ r \ n \ r \ n Dari segi asasnya, yuran pertukaran wang asing yang digunakan oleh Revolut pada pandangan pertama cukup kompleks, jadi kami telah memecahkan perkara-perkara penting di bawah ini. \ R \ n \ r \ n \ tSelama Waktu Pasaran: Semua mata wang yang disokong – selain TBH dan UAH, dapat ditukar di dalam aplikasi di no kos semasa waktu pasaran pertukaran asing standard. \ r \ n \ t Luar Waktu Pasaran: Di luar waktu pasaran pertukaran asing, mata wang utama seperti GBP, USD, EUR, AUD, CAD, dan lain-lain, hadir dengan bayaran pertukaran 0.5%. Walaupun TBH dan UAH hadir dengan bayaran luar jam 2%, semua mata wang lain yang disokong hadir dengan bayaran 1%. \ R \ n \ tPengguna Frekuensi Tinggi: Sekiranya anda menggunakan akaun Revolut tanpa bayaran, dan anda telah menukar lebih daripada \ u00a35,000 dalam satu bulan kalendar, maka anda akan ditakrifkan sebagai pelanggan frekuensi tinggi. Ini bermaksud bahawa anda akan membayar yuran pertukaran asing yang lebih tinggi daripada yang disenaraikan di atas. \ R \ n Bergantung pada sama ada anda membuat pertukaran semasa atau di luar waktu pasaran, dan mata wang tertentu yang anda tukar, ini akan berbeza dari 0.5% hingga maksimum dari 2.5%. \ r \ n \ r \ n Akhirnya, sementara bayaran di atas boleh berubah jauh, dalam kebanyakan kes, anda akan membayar lebih sedikit dengan Revolut berbanding dengan institusi kewangan tradisional. \ r \ n \ r \ nJadi sekarang kita telah merangkumi mata wang asing, di bahagian seterusnya kita akan meneroka struktur harga Revout dengan lebih terperinci. \ r \ nBerapakah Kos Revolut? \ r \ nTerutamanya, sebahagian besar pengguna menggunakan akaun Revolut standard yang tanpa sebarang kos. Namun, Revolut juga menawarkan sejumlah akaun berbayar yang disertakan dengan langganan bulanan. Kami akan menerokainya sebentar lagi. Walau bagaimanapun, sementara ini mari kita lihat berapa kos yang akan Anda biasakan sebagai pengguna biasa. \ R \ n \ r \ nDari segi mendapatkan aplikasinya, aplikasi ini boleh dimuat turun secara percuma melalui Apple Store atau Google Play. Tidak ada kos untuk membuka akaun, dan anda tidak perlu membayar langganan bulanan jika anda memutuskan untuk tetap menjadi pengguna biasa. Walau bagaimanapun, anda perlu membayar yuran penghantaran kad debit \ u00a34.99 pada saat membuka akaun. Selain itu, anda juga perlu memasukkan \ u00a310 ke akaun anda untuk tujuan pengesahan. \ R \ n \ r \ nSebagai demikian, pertaruhan terbaik anda ialah deposit \ u00a310 atau lebih melalui pindahan wang melalui bank atau kad debit anda, dan kemudian bayar yuran dari dana yang didepositkan. \ r \ nBayaran untuk Menghantar dan Menerima Wang \ r \ nJika anda melakukan pemindahan UK-ke-UK, ini akan melalui rangkaian Pembayaran Lebih Cepat, dan dengan demikian, kebanyakan pindahan akan dilakukan minit. \ r \ n \ r \ nIni tanpa sebarang kos. Sekiranya melakukan pemindahan EU-ke-EU melalui SEPA, maka ini juga percuma. Walaupun Revolut menyatakan bahawa ini memerlukan beberapa hari bekerja untuk tiba, dalam kebanyakan kes ini akan tiba pada keesokan harinya. Ini juga dapat difasilitasi tanpa sebarang kos. \ R \ n \ r \ nSatu-satunya masa anda akan membayar yuran untuk menghantar atau menerima wang adalah jika anda perlu menggunakan rangkaian SWIFT. Contohnya, ini meliputi transaksi dari UK ke Australia, atau Jepun ke UK. Dalam kebanyakan kes, penghantaran dan penerimaan dana melalui SWIFT akan berharga $ 15, walaupun ini boleh berbeza-beza bergantung pada bank lain yang terlibat dalam transaksi. \ R \ nBayaran untuk Menggunakan Kad Debit Revolut Anda \ r \ nApabila menggunakan kad debit Revolut anda untuk mengeluarkan wang tunai dari ATM, \ u00a3200 pertama tidak akan dikenakan sebarang kos. Walau bagaimanapun, semua yang melebihi jumlah ini akan dikenakan bayaran 2%. \ R \ n \ r \ nTidak ada kos untuk menggunakan kad debit anda dalam talian atau di kedai, selagi anda bertransaksi dalam mata wang tempatan anda. Sekiranya menggunakan kad di luar negara, anda perlu kembali ke yuran yang disenaraikan di atas di bawah bahagian pertukaran mata wang asing. \ R \ n \ r \ n Perlu diingat juga sekiranya anda kehilangan kad debit Revolut anda – atau anda hanya ingin memesan yang lain satu, ini berharga \ u00a35 setiap kad. Anda juga perlu membayar yuran penghantaran. \ R \ nPerancangan Harga Revolut \ r \ nDi atas akaun standard percuma, Revolut juga menawarkan dua rancangan harga tambahan – Premium dan Logam. Walaupun Revolut juga menawarkan akaun perniagaan, ini tidak termasuk dalam tawaran akaun semasa utamanya. \ R \ n \ r \ n \ r \ nRevolut Premium – \ u00a36.99 sebulan \ r \ nJika keperluan perbankan anda sedikit lebih terperinci daripada apa yang ditawarkan oleh akaun percuma, maka anda mungkin ingin mempertimbangkan akaun Revolut Premium. Dengan kos \ u00a36.99 sebulan, akaun Premium menawarkan sejumlah faedah utama. \ R \ n \ r \ nBerikut adalah senarai utama: \ r \ n \ r \ n \ tTiada bayaran ATM sehingga yang pertama \ u00a3400 sebulan (biasanya \ u00a3200) \ r \ n \ tSelalu kekal dengan rancangan harga pertukaran mata wang asing yang paling rendah \ r \ n \ t Insurans perjalanan, yang merangkumi tuntutan penerbangan dan bagasi tertunda \ r \ n \ tKhidmat pelanggan utama \ r \ n \ tKeupayaan untuk membeli dan menjual cryptocurrency (CFD) \ r \ n \ tReka bentuk kad eksklusif \ r \ n \ tKad maya sekali sahaja \ r \ n \ t Akses lorong ruang istirahat \ r \ n \ r \ nRevolut Metal – \ u00a312 .99 sebulan \ r \ nTingkat tertinggi yang terdapat di Revolut adalah akaun Logam, yang dikenakan dengan kos bulanan \ u00a312.99. Semua ciri yang disediakan dalam akaun Logam sama dengan Premium, selain daripada yang berikut: \ r \ n \ r \ n \ tTiada bayaran ATM sehingga \ u00a3600 pertama sebulan \ r \ n \ tPembayaran balik pada semua kad debit pembayaran (0.1% di Eropah, 1% di luar Eropah) \ r \ n \ tRevolut Concierge \ r \ n \ r \ nMengenai titik akhir, Revolut Concierge adalah pembantu peribadi yang dikendalikan oleh AI yang inovatif. Contohnya, jika anda mencari tiket penerbangan dengan harga terbaik ke New York bulan depan, atau anda ingin mendapatkan cadangan hotel butik di bandar yang akan anda lawati, Concierge secara automatik akan mendapatkan maklumat ini untuk anda. \ r \ n \ r \ nNamun, kesepakatan umum adalah bahawa ciri itu menawarkan nilai yang sedikit. Sebagai contoh, seorang pengguna melaporkan bahawa Concierge menemui tiket penerbangan dengan harga \ u20ac1.200, walaupun melalui carian bebas yang cepat, pengguna menemui penerbangan yang sama untuk \ u20ac500! \ R \ nSiapakah yang Layak Membuka Akaun Revolut? \ R \ n Satu-satunya syarat kelayakan yang perlu anda pertimbangkan adalah lokasi anda. Pada masa penulisan, Revolut menyokong penduduk sah dari UK, Kawasan Ekonomi Eropah (EEA), Switzerland, dan Australia. Sekiranya anda berasal dari negara selain bidang kuasa yang disenaraikan di bawah, anda tidak dapat membuka akaun dengan Revolut. \ R \ n \ r \ nAustralia, Austria, Belgium, Bulgaria, Croatia, Republik Cyprus, Republik Czech , Denmark, Estonia, Finland, Perancis, Jerman, Yunani, Hungaria, Islandia, Ireland, Itali, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Malta, Belanda, Norway, Poland, Portugal, Romania, Slovakia, Slovenia, Sepanyol, Sweden, Switzerland , United Kingdom \ r \ nMembuka Akaun – Apa Yang Saya Perlu? \ R \ nJika anda dari negara yang layak, membuka akaun dengan Revolut sangat mudah. Ikuti arahan langkah demi langkah untuk mengetahui apa yang perlu anda lakukan. \ R \ n \ r \ n \ tLangkah 1: Muat turun dan pasang aplikasi Untuk memulakan, lawati laman web dan masukkan nombor telefon anda untuk mendapatkan jemputan ke aplikasi. Sekiranya anda tidak mempunyai peranti Android atau iOS, telefon anda tidak akan menyokong aplikasinya. \ R \ n \ tLangkah 2: Masukkan maklumat peribadi anda Seperti biasa dengan mana-mana aplikasi berasaskan kewangan, anda perlu memasukkan peribadi anda perincian. Ini tentu saja merangkumi nama penuh, alamat, status tempat tinggal, tarikh lahir, nombor telefon bimbit dan alamat e-mel anda. Mengenai nombor telefon anda, pastikan ini betul kerana anda mungkin memerlukannya untuk mengesahkan transaksi atau mendapatkan semula akses akaun apabila anda melupakan kelayakan masuk anda. \ R \ n \ tLangkah 3: Pilih nombor PIN Setiap kali anda ingin mengakses aplikasi Revolut anda anda perlu memasukkan nombor PIN anda. Pilih sesuatu yang tidak akan diteka oleh orang lain, tetapi pada masa yang sama, sesuatu yang anda tidak akan lupakan! \ R \ n \ tLangkah 4: Sahkan identiti anda Tidak seperti proses rumit yang dituntut oleh tebing jalan raya tradisional, mengesahkan identiti anda dengan Revolut saat. Yang perlu anda lakukan ialah mengambil gambar kad pengenalan yang dikeluarkan oleh kerajaan anda (pasport atau lesen pemandu) dengan kamera telefon pintar anda. Pastikan gambarnya jernih, jika tidak, sistem automatik tidak akan dapat mengesahkannya. Setelah ID anda diterima, anda perlu mengambil gambar diri sendiri. Ini untuk memastikan bahawa anda adalah pemilik ID yang sah yang anda muat naik sebelumnya. \ R \ n \ tLangkah 5: Deposit dana Anda perlu mendepositkan jumlah sekurang-kurangnya \ u00a310 ke dalam akaun Revolut anda. Anda boleh melakukannya melalui pindahan wang melalui bank atau kad debit. \ R \ n \ tLangkah 6: Pilih rancangan anda Revolut memberi anda pilihan untuk memilih pelan percuma standard, atau rancangan Premium dan Logam berbayar. \ R \ n \ tLangkah 7: Bayar yuran penghantaran kad anda Untuk menyelesaikan proses pembukaan akaun, sahkan alamat yang anda ingin kad anda kirimkan, bayar \ u00a34.99 yuran penghantaran (diambil dari \ u00a310 yang baru anda depositkan), dan itu \ Adakah anda – sekarang anda mempunyai akaun semasa Revolut sepenuhnya! \ r \ n \ r \ nAdakah Revolut Selamat? \ r \ nPenting untuk menyedari bahawa bank pencabar seperti Revolut masih dalam tahap awal. Walaupun generasi Millennial tidak akan mempunyai masalah dalam membuat peralihan dari bank tradisional ke aplikasi perbankan berasaskan mudah alih, yang lain mungkin tidak begitu selesa. Oleh itu, sangat penting untuk meneroka seberapa selamat wang anda dengan Revolut. \ R \ n \ r \ nTama dan terpenting, walaupun Revolut mempunyai ibu pejabatnya di UK, syarikat itu bukan bank yang diakui secara sah dan dengan demikian – wang yang disimpannya tidak dilindungi oleh Skim Pampasan Perkhidmatan Kewangan (FSCS) UK. Lazimnya, pelanggan UK melindungi simpanan bank mereka sehingga \ u00a385,000 pertama sekiranya institusi itu runtuh. Namun, dalam kes Revolut, perlindungan ini tidak ada. \ R \ n \ r \ n Sebaliknya – dan seperti yang kita nyatakan sebelumnya, Revolut mengumumkan pada akhir tahun 2018 bahawa ia telah berjaya diluluskan untuk Lesen Perbankan Eropah. Ini bermaksud bahawa deposit Revolut hingga \ u20ac100,000 kemudiannya dilindungi oleh Skim Jaminan Deposit Eropah (EDGS). Walau bagaimanapun, bukan sahaja lesen belum diberikan secara rasmi, tetapi baru-baru ini dilaporkan bahawa kelulusan itu sendiri berada dalam bahaya. \ R \ n \ r \ n Akhirnya, walaupun FSCS dan EDGS tidak berlaku pada masa penulisan, Revolut masih diberi kebenaran oleh Otoriti Kelakuan Kewangan (FCA) UK, dan dana pelanggan disimpan dalam akaun bank berasingan yang terletak di UK. \ r \ nRevolut Customer Service \ r \ nSalah satu titik penjualan menyeluruh yang dibuat oleh bank pencabar seperti Revolut adakah pengalaman pelanggan menjadi yang pertama. Dalam adegan perbankan tradisional, ini adalah salah satu titik tolak terbesar yang dicatat oleh pelanggan runcit, dengan kelewatan telefon yang panjang dan pusat panggilan luar sebagai amalan biasa. \ R \ n \ r \ nJika berlaku Revolut, jabatan perkhidmatan pelanggan adalah kerana baik pulih. Masalah utamanya ialah Revolut telah berkembang dengan cepat. Dengan adanya platform lebih dari 7.000 pelanggan baru setiap hari, syarikat itu tidak mempunyai keupayaan untuk memberikan tahap sokongan pelanggan yang mencukupi. \ R \ n \ r \ n Jalan utama untuk menghubungi seseorang dari Revolut adalah melalui sembang langsung kemudahan yang hanya dapat diakses melalui aplikasi mudah alih. Walau bagaimanapun, aduan di domain awam banyak, dengan pelanggan yang mendakwa bahawa masa menunggu sekarang adalah hari. \ R \ n \ r \ nMereka yang memegang akaun Premium atau Logam berbayar nampaknya ditawarkan sokongan keutamaan, namun, aduan masa tindak balas yang panjang adalah sama biasa. \ r \ n \ r \ n Akhirnya, sementara Revolut menyatakan bahawa mereka sedang dalam proses meningkatkan kemampuan sokongan pelanggan mereka, ini perlu lebih cepat daripada kemudian. \ r \ nRevolut Review: The Kesimpulannya? \ R \ nSecara ringkas, jelas untuk melihat mengapa bank pencabar seperti Revolut telah menghadapi ribut perbankan UK dan Eropah. \ R \ n \ r \ nTidak hanya pelanggan dapat membuka akaun dalam beberapa minit dari keselesaan telefon bimbit mereka, tetapi perkhidmatan perbankan sehari-hari dapat diakses dengan satu klik butang. \ r \ n \ r \ n Sama ada menghantar dan menerima dana – dalam dan luar negara, mengeluarkan wang tunai dari ATM dan membeli barang secara dalam talian, atau menukar mata wang dengan serta-merta – Revolut menandakan sebahagian besar kotak. Inilah sebabnya mengapa aplikasi ini kini mempunyai lebihan 4.5 juta pelanggan. \ R \ n \ r \ nSebaliknya, aplikasi tersebut perlu membuat pertimbangan serius mengenai kekurangan perkhidmatan pelanggannya. Dengan saingan pasaran utama N26 dan Monzo yang terkenal dengan sokongan pelanggan mereka yang sangat pantas dan penuh perhatian, Revolut perlu menangani perkara ini dengan cepat. \ R \ n \ r \ nSelain itu, masih perlu dilihat apa yang sedang berlaku dengan orang Eropah yang disebut Lesen Perbankan. Sekiranya dan ketika lesen itu diselesaikan, bukan sahaja ini akan menjamin pelanggan membiayai sehingga \ u20ac100,000 pertama dari ancaman kejatuhan, tetapi juga akan membolehkan Revolut menawarkan produk berasaskan kredit seperti pinjaman dan overdraf. \ R \ n Lawati Revolut","pengarang": {"@taip":"Orang","nama":"Kane Pepi"},"tarikhDiterbitkan":"2020-03-18"},"Jenis tambahan":"tidak ditentukan","Nama lain":"tidak ditentukan","penghargaan":"tidak ditentukan","anugerah":"tidak ditentukan","jenama":"tidak ditentukan","kategori":"tidak ditentukan","warna":"tidak ditentukan","kedalaman":"tidak ditentukan","penghuraian":"tidak ditentukan","gtin":"tidak ditentukan","gtin12":"tidak ditentukan","gtin13":"tidak ditentukan","gtin14":"tidak ditentukan","gtin8":"tidak ditentukan","ketinggian":"tidak ditentukan","pengecam":"tidak ditentukan","logo":"tidak ditentukan","mainEntityOfPage":"tidak ditentukan","bahan":"tidak ditentukan","model":"tidak ditentukan","mpn":"tidak ditentukan","nsn":"tidak ditentukan","productID":"tidak ditentukan","tarikh pengeluaran":"tidak ditentukan","tarikh pembelian":"tidak ditentukan","pelepasanTarikh":"tidak ditentukan","sama seperti":"tidak ditentukan","sku":"tidak ditentukan","slogan":"tidak ditentukan","url":"tidak ditentukan","berat badan":"tidak ditentukan","lebar":"tidak ditentukan"}

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me