YFLINK, Økosystemet for utvinning av likviditet, har kunngjort det siste tilskuddet, en tillatelsesfri fellesskapsstyrt utlånsprotokoll for Chainlink-fellesskapet og YFL-tokenholdere.

Protokollen vil fokusere på å gi sikkerhet og verdifangst for brukerne, samtidig som den tilbyr et bredt spekter av funksjoner og design som ifølge selskapet “vil gjøre det mulig å være den første i sitt slag utlånsprotokoll i kryptoøkosystemet . ”

Kryptokollateraliserte låneplattformer har rom for forbedring

Kryptokollateraliserte lån vokste i popularitet med advent av desentralisert finans, noe som muliggjorde etablering av nye handels- og investeringsstrategier, samtidig som fordelene og tjenestene som tilbys av kryptoøkosystemet økte.

Imidlertid var det, og er fortsatt, flere utfordringer som må løses før de blir mer tilgjengelige for allmennheten.

På dette tidspunktet innføres nødvendigvis forskjellige sikkerhetsnivåer når du låner ut kryptovalutaer, nivåer som kan gjøre vedlikeholdet til en ekstremt komplisert sak i et marked som er preget av høy volatilitet..

Denne høye volatiliteten som ligger i kryptomarkedet kan lett resultere i kaskadeavviklinger når investorer får panikk, noe som bare har blitt mer problematisk ettersom nettverk som Ethereum lider av ytelsesproblemer på grunn av metning, og forhindrer brukere i å svare i tide..

Det er heller ikke uvanlig at krypto-utlånsprotokoller drar nytte av likvidasjoner, samtidig som de langsiktige lånene blir disincitiviserende på grunn av usikkerhet.

Dette har særlig vært sant for Chainlink-samfunnet, ettersom brukerne taper tungt ved avvikling mens de låner ut protokollens AAVE-fordel..

Andre problemer som vises i disse protokollene kommer i form av brukeropplevelse og brukervennlighet, som enkelt kan løses med noen viktige designendringer.

LINKLENDs tilnærming til kryptokollateraliserte lån

YFLINKs nye produkt sikter mot å være “den første virkelig kryptokollateraliserte utlåns- og låneplattformen”. For å oppnå dette, vil LINkLEND knytte prisen på sikkerhetsbelagt krypto til selve tokenet i stedet for USD-verdien, og effektivt fjerne potensielle problemer forårsaket av masselikvideringer..

I følge kunngjøringen vil brukere av LINKLEND kunne lage syntetiske eiendeler (synTokens) tilsvarende en prosentandel av basetokenet, som igjen vil gi dem en prosentandel av den tilførte kapitalen, avhengig av de eksisterende reglene opprettet av TFL-styring og prisen volatiliteten til den underliggende eiendelen.

I motsetning til andre protokoller, vil LINKLEND ikke benytte seg av variable sikkerhetsnivåer basert på faktorer som USD-pris eller avvikling, men på mengden pregede SynTokens. Brukere vil åpne en posisjon på tidspunktet for preging av SynTokens, som deretter kan løses inn ved å tilbakebetale SynTokens opprinnelig preget.

Resultatet av denne tilnærmingen er at brukere ikke trenger å vurdere risikoen for avvikling eller vedlikehold av sikkerheten mens de er i en åpen stilling, noe som letter bruken av plattformen og gir ekstra rettferdighet.

Dette er spesielt viktig i en tid der metningen av Ethereum kan føre til tap, da de ikke er pålagt å skynde seg å avvikle basert på svingninger basert på en USD-pinne.

YF-lenke: LINKLENDs batteri

LINKLEND-protokollen vil bli drevet av YF Link Token, som gjør det mulig for stackere som deltar i YFL-styringsbassenget, statskassen eller LINKPAD-fondet, for å generere gevinster ved å motta en prosentandel av avgiftene som er betalt på tidspunktet for preging og innløsning av synTokens..

Det forventes at dette vil resultere i fortsatt vekst i både LINKLEND- og YFLink-økosystemene ved å fremme bruken av tjenestene og innsetting av tokens, alt uten behov for å stole på brukerlikvidering.

En annen måte for brukere å øke gevinsten vil være ved å LPe i synToken-bassengene, og generere handelsavgifter fra de som handler mellom de syntetiske eiendelene og deres underliggende eiendeler..

LINKLENDs unike tilnærming og funksjoner er de neste trinnene i utviklingen av YF Link-økosystemet, slik at eksisterende brukere kan generere flere gevinster og skape et alternativ for DeFi-entusiaster som ser etter et bedre system som ikke er avhengig av tapet.

Mens de tekniske aspektene og beslutningsprosessen bak designet ennå ikke er publisert, vil det være interessant å se om LINKLEND vil kunne forstyrre DeFi-markedet ved å skape en enklere og mer rettferdig kryptolåneplattform..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me