Chainlink Guide

Det ser ut til at det desentraliserte økonomisystemet (DeFi) ikke kan ta en pause, da det ser feil etter feil etter feil.

Denne trenden fortsatte på fredag ​​da Chainlink, et fremtredende DeFi-prosjekt sentrert på Ethereum, som prøver å koble blockchain-applikasjoner til off-chain data og betalinger, fikk en feil med en av sine prisstrømmer, slik at brukerne kunne tjene titusenvis av dollar verdt av fortjeneste de ellers ikke hadde mottatt dersom feilen ikke hadde funnet sted.

Chainlink lider av “Pricing Anomaly”, Ethereum-brukere slipper unna med tusenvis 

Et av hovedproblemene med blockchain-applikasjoner akkurat nå er at de ikke kan bruke online data som innganger.

Gå inn i Chainlink, et prosjekt som prøver å muliggjøre smarte kontrakter – basert på å tillate utførelse av “manipuleringssikre digitale avtaler, som anses som svært sikre og svært pålitelige” – å involvere “innganger og utganger” som er like sikre. Det gjør det ved å fungere som en bro, derav “lenke” i “Chainlink.”

Dessverre er broen ennå ikke perfekt.

På fredag, en Twitter-bruker som går av “JuanSnow”, som tilsynelatende først og fremst kommenterer DeFi og Chainlink, postet nedenstående tweet.

I den viste han at det hadde oppstått en feil med Chainlinks prisstrøm fra sølv til USD (XAG / USD). For en kort periode, rundt syv timer eller så, registrerte fôret en pris på sølv unse på ~ $ 1600, dusinvis av ganger høyere enn den faktiske markedsraten på $ 18.

Prisstrømmen for XAG / USD Chainlink var feil i over 6 timer i går. Noen tjente $ 6,8 000 i fortjeneste på grunn av denne feilen. https://t.co/yP9Kr6iEr2

@chainlink @synthetix_io#Chainlink #LINK #Synthetix #SNX pic.twitter.com/N6VkCb03TF

– JuanSnow (@JonSnowisLink) 21. februar 2020

I henhold til JuanSnows analyse klarte brukerne å tjene penger på rundt $ 37.000 i denne perioden, og tilsynelatende utnytte prisavviket for å kjøpe og selge digital representasjon av sølv på Synthetix, som antagelig bruker sølvprisstrømmen fra Chainlink.

Heldigvis vendte problemet til slutt tilbake og Chainlink skrev en kort blogginnlegg på hva som akkurat skjedde.

Teamet hevdet først at det tilsynelatende var en stor feil, men det var ikke i stor skala:

Vi handlet raskt, og prisparet ble oppdatert for å kringkaste riktig informasjon. Denne prisanomalien forårsaket noen få nedetid for den enkelt berørte brukeren på dette prisparet og påvirket mindre enn førti tusen dollar.

Innlegget forklarte deretter at det som skjedde, var at det var en menneskelig feil, som så at nodoperatører betjente XAG / USD-oraklene feilaktig ba om en pris på gull i stedet for sølv, noe som skapte et avvik:

 XAG-USD-kontrakten ble oppdatert av en svært overflødig arkitektur av 7 forskjellige leverandører av dataaggregering som ble spurt av 9 uavhengige nodeoperatørlag. Den menneskelige feilen oppstod under forsøk på å forbedre XAG / USD-nettverket… [de] ba [red] feil om en gullpris (XAU) i stedet for sølvprisen (XAG).

Chainlink hevdet at dette ikke var et problem med selve oracle-teknologien, og la da til at de vil løse dette problemet ved å “akselerere en økning i signaturer med flere signaturer for utgivelse av nye funksjoner og oppdatering av oracle-nettverk.”

Ethereum DeFi’s siste utgave

Som nevnt tidligere, er dette den siste kontroversen i DeFi-økosystemet basert på Ethereum.

I forrige uke fikk Ethereum desentraliserte finansprotokoll bZx to “angrep”. De to angrepene var ikke helt like, men kjernen i begge er som følger:

  • En bruker tok opp et “flashlån” på en stor sum ETH fra bZx. Et flash-lån er der en bruker låner og returnerer den lånte kapitalen i samme transaksjon.
  • ETH ble brukt til å kjøpe en annen Ethereum-basert eiendel.
  • Brukeren brukte manipulasjon for å endre hvordan andre protokoller ser prisen på nevnte Ethereum-baserte eiendel, slik at fortjeneste kan oppnås på grunn av orakler som registrerer falske markedspriser..

Angrepene så at medlemmer av DeFi-økosystemet mistet henholdsvis $ 300.000 og rundt $ 650.000, for totalt nesten $ 1 million.

Noen fremtredende bransjekommentatorer, inkludert Litecoins Charlie Lee, har fremhevet hvordan situasjoner som dette beviser at DeFi ikke er klar for vanlig adopsjon ennå.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me