3Commas vs Cryptohopper

Platform perdagangan automatik atau ‘bot’ telah menjadi kaedah popular untuk berdagang kripto. Daripada harus menonton pasaran kripto, dan mencari peluang masuk dan keluar, bot perdagangan kripto melakukan banyak kerja. Cryptohopper dan 3commas telah muncul sebagai dua bot perdagangan paling popular di pasaran, dan mereka berdua menawarkan alat yang hebat untuk berdagang kripto.

Cryptohopper dan 3commas menawarkan banyak alat serupa dan kedua-duanya mengenakan bayaran untuk menggunakan perkhidmatan mereka. Sekiranya anda ingin melihat ikhtisar cepat mengenai persamaan dan perbezaan antara kedua-dua platform, langkau ke bahagian seterusnya.

Tidak mungkin untuk mengatakan platform mana yang lebih baik dari segi objektif. Cryptohopper dan 3commas memberi pengguna pelbagai alat automatik untuk dipilih, dan kedua-duanya akan menjadikan perdagangan crypto menjadi lebih mudah.

Lihatlah apa yang dilakukan oleh Cryptohopper dan 3commas, dan lihat apakah salah satu dari mereka akan memberikan tambahan yang baik pada toolkit perdagangan anda.

Lihat juga panduan Trading Bots lengkap kami di mana kami melihat lebih terperinci mengenai bagaimana platform ini berfungsi dan memberikan beberapa pilihan lagi.

Cryptohopper vs 3Commas

Cryptohopper dan 3commas keduanya berfungsi dari kunci API yang akan membolehkan platform membuat transaksi bagi pihak anda di sebilangan pertukaran crypto yang popular.

Kedua-dua platform mempunyai banyak persamaan dan akan memberikan ciri-ciri berikut:

 • Platform berasaskan awan untuk sambungan 24/7
 • Perkhidmatan berdasarkan yuran
 • Bekerja dengan pelbagai pertukaran crypto melalui kunci API
 • Pilihan perdagangan automatik
 • Dagangan panjang / pendek dengan pesanan had
 • Antara muka perdagangan yang mesra pengguna
 • Pasaran untuk Membeli bot pihak ketiga & isyarat

Cryptohopper: The Rundown

Bergantung pada bagaimana anda memilih untuk menentukan bot perdagangan, Cryptohopper mungkin atau tidak sesuai dengan definisi itu. Cryptohopper adalah platform perdagangan yang hebat yang menawarkan alat perdagangan canggih, serta alat memberi isyarat dan menguji semula yang selalu digunakan oleh pedagang profesional.

Kajian CryptohopperBaca: Ulasan Cryptohopper Penuh kami

Lawati Cryptohopper

Cryptohopper membolehkan pelanggannya menggunakan platform berasaskan awan yang dapat menguruskan banyak posisi crypto di 8 pertukaran crypto utama (disokong secara rasmi). Pertukaran yang secara rasmi menyokong Cryptohopper adalah:

 • KuCoin
 • Binance
 • Coinbase Pro
 • Bittrex
 • Poloniex
 • Kraken
 • Huobi
 • Bitfinex

Cryptohopper menyokong 75 token mengikut laman webnya, jadi pelanggan tidak akan menghadapi masalah untuk mencari pasangan token untuk diperdagangkan.

Bagaimana Cryptohopper Berfungsi

Cryptohopper akan membenarkan pelanggannya menggunakan pelbagai alat perdagangan separa automatik di bursa yang disokong. Setelah dikonfigurasikan oleh pengguna, bot Cryptohopper akan berdagang secara automatik di bursa dengan akaun pelanggan.

Platform ini juga mempunyai isyarat perdagangan yang dapat membantu anda memutuskan sama ada anda mahu memasuki atau keluar dari kedudukan. Selain perdagangan automatik, Cryptohopper juga mempunyai fungsi perdagangan sosial yang akan membolehkan peniaga bekerjasama untuk mendapat keuntungan.

Alat Cryptohopper

Cryptohopper akan membolehkan anda mengatur parameter jual beli di mana-mana bursa crypto yang menyokong platformnya. Pencetus yang anda putuskan untuk digunakan dapat dikonfigurasi untuk berfungsi dalam keadaan pasaran apa pun, tetapi platform ini tidak benar-benar menawarkan algo perdagangan sepenuhnya automatik.

Papan Pemuka CrytpohopperPapan Pemuka Cryptohopper

Cryptohopper mempunyai jenis pesanan / alat perdagangan berikut:

 • Kehilangan Henti-Henti – Apabila kedudukan bergerak memihak kepada anda, adalah idea yang baik untuk menggunakan perintah stop loss yang menyesuaikan diri dengan pasaran, sehingga beberapa keuntungan akan menjadi perkara yang pasti. Kerugian berhenti yang tepat berlaku untuk anda, dan Cryptohopper menjadikannya sebagai ciri standard pada platformnya
 • Mencari Sasaran – Salah satu sebab mengapa peniaga menggunakan alat automatik adalah kerana mereka tidak dapat berada di terminal perdagangan 24/7. Cryptohopper akan berada di setiap pertukaran, setiap saat, ingin membuka atau menutup posisi ketika pasar bergerak ke tahap yang Anda tentukan. Ini sangat berguna untuk peniaga yang tidak dapat membuat perdagangan sebagai pekerjaan sepenuh masa tetapi mempunyai idea yang baik mengenai kedudukan yang ingin mereka ambil.
 • Dana Terpelihara –Sekiranya anda ingin memastikan ada sesuatu yang tersimpan dalam akaun anda, Cryptohopper mempunyai alat dana simpanan yang membolehkan anda menyisihkan sejumlah token. Ini mungkin atau mungkin bukan ciri berguna untuk gaya perdagangan individu anda, tetapi ia adalah alat yang bagus untuk disediakan.
 • Perdagangan Kulit Kepala – Perdagangan kulit kepala (atau ‘scalping’) adalah cara untuk menjana wang dengan cepat dari pergerakan pasaran kecil. Cryptohopper telah mengautomatikkan proses scalping, dan platform akan melancarkan untuk anda mengikut parameter yang anda putuskan.
 • Perdagangan Pasangan Positif –Trendnya adalah rakan anda, dan Cryptohopper telah mencipta alat perdagangan pasangan positif untuk membantu mencari peluang terbaik untuk membuat perdagangan yang menang. Alat pasangan positif Cryptohopper akan mencari pasangan token yang berkinerja baik selama 24 jam terakhir, dan memasuki pasaran tersebut.
 • Pencetus – Pasaran kripto dapat bergerak dengan cepat, dan pencetus Cryptohopper membolehkan anda masuk ke dalam tindakan tersebut. Anda boleh menetapkan pemicu untuk membeli atau menjual pendek mana-mana token yang disokong oleh Cryptohopper, dan melakukan perdagangan ketika pasaran bergerak ke arah yang anda rasa akan diambil.
 • Jualan Pendek – Menjual token pendek bermaksud bahawa anda akan dapat keuntungan dari kejatuhan nilainya, dan Cryptohopper telah mencipta kemampuan untuk menjual token pendek ketika titik pemicu mencapai. Anda juga boleh menetapkan tahap di mana kedudukan akan ditutup, dan keuntungan anda terkunci.
 • Purata Kos Dolar – Apabila anda membeli kedudukan yang lebih besar dengan kenaikan yang lebih kecil, jumlah kos keseluruhan untuk membeli berubah. Ini disebut rata-rata harga dolar, dan Cryptohopper telah membangun alat rata-rata dolar dalam platform perdagangannya. Terdapat banyak cara untuk menggunakan purata harga dolar, dan anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenainya di laman web Cryptohopper.
 • Pemberi isyarat – Cryptohopper membolehkan peniaga pihak ketiga bertindak sebagai pemberi isyarat sebagai sebahagian daripada rangkaian perdagangan sosialnya. Anda dapat melihat jenis rekod perdagangan yang dimiliki oleh pemberi isyarat, dan menukar token anda dengan mereka. Sudah tentu, kejayaan perdagangan masa lalu bukanlah jaminan pulangan masa depan, tetapi itu adalah pilihan yang baik jika anda ingin menggunakan pandangan pedagang lain untuk berpotensi mendapat keuntungan!

Harga Cryptohopper

Cryptohopper mempunyai model harga tiga peringkat yang juga membolehkan anda melakukan demo tahap terendah selama seminggu tanpa sebarang kos.

Harga CryptohopperHarga Cryptohopper

 • Pelan Perintis: Percubaan Percuma selama 7 Hari – Pelan hopper Explorer percuma digunakan selama tujuh hari.
 • Penjelajah: Pakej permulaan ($ 19 Sebulan) – Packaga starter berharga $ 19 USD sebulan. Pelan ini akan memberi anda kemampuan untuk menguruskan 80 posisi yang dipilih dari hingga 15 token, dengan analisis teknikal diterapkan setiap 10 minit. Anda juga dapat mengatur 2 pencetus dengan rancangan ini.
 • Adventure: Pakej Trader Plus ($ 49 Sebulan) –Pelan Adventure Hopper adalah rancangan jarak tengah Cryptohopper, dan akan dikenakan biaya $ 49 USD setiap bulan. Pelan ini meningkatkan jumlah kedudukan menjadi 200 dan membolehkan anda menukar 50 token berbeza. Anda juga akan menggunakan analisis teknikal setiap 5 minit, dan dapat menggunakan 5 pencetus.
 • Wira: Pakej Pro Trader ($ 99 Sebulan) – Pelan Hero Hopper adalah tawaran teratas dari Cryptohopper. Ia membolehkan anda mengurus hingga 500 kedudukan yang dipilih dari 75 token. Anda akan dapat menggunakan 10 pencetus dan menerima analisis teknikal setiap 2 minit, dan harganya 99 USD sebulan. Pelan Hero Hopper juga menambah isyarat altcoin ke seluruh ciri lain.

Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai Cryptohopper, sila lihat tinjauan mendalam kami di sini.

Adakah Cryptohopper adalah Platform yang Lebih Baik?

Sekiranya anda mencari platform yang dapat menguruskan perdagangan crypto anda, Cryptohopper boleh menjadi pilihan yang baik. Ia menawarkan pelbagai alat perdagangan automatik, yang setelah dikonfigurasi lebih kurang automatik. Membangun algo perdagangan anda mungkin terdengar sukar, tetapi platform Cryptohopper sangat intuitif.

Satu kawasan di mana Cryptohopper bersinar adalah jumlah kedudukan yang banyak yang membolehkan pelanggannya tetap terbuka. Malah rancangan yang paling asas akan membolehkan anda berdagang hingga 80 posisi, yang merupakan sebilangan besar untuk mana-mana peniaga tunggal. Kos untuk mencuba Cryptohopper secara jangka sederhana juga berpatutan, dan dapat dibayar setiap bulan ke bulan.

Cryptohopper adalah platform perdagangan automatik yang sangat berkebolehan, dan sangat sesuai untuk sesiapa sahaja yang ingin sentiasa berhubung dengan pasaran kripto. Adakah lebih baik daripada 3commas atau tidak adalah pertanyaan subjektif, dan hanya dapat dijawab berdasarkan kasus demi kasus. Mari lihat apa yang dilakukan oleh 3commas, dan rasakan apa yang ditawarkan oleh pelanggannya.

Lawati Cryptohopper

3Commas: The Rundown

3commas menawarkan kepada pelanggannya pelbagai pilihan perdagangan automatik. Tidak seperti Cryptohopper, 3commas mempunyai bot perdagangan automatik sepenuhnya yang akan beroperasi tanpa dikonfigurasi oleh pelanggan.

3commas juga membenarkan penggunaan alat perdagangan sederhana untuk membuat bot tersuai, dan juga mempunyai alat perdagangan automatik sederhana untuk strategi perdagangan yang lebih sederhana.

Ulasan 3CommasBaca: Ulasan 3Commas Penuh kami

Lawati 3Commas

3commas akan beroperasi dengan pertukaran crypto berikut (ciri-ciri yang disokong yang diberikan mengikut laman web 3commas dan verbatim yang dihasilkan semula):

 • Bittrex (Perdagangan Pintar, Portofolio, Bot AutoTrading)
 • Poloniex (Perdagangan Pintar, Portofolio)
 • HitBTC (Perdagangan Pintar)
 • Coinbase Pro (GDAX) (Perdagangan Pintar)
 • OKEx (Perdagangan Pintar, Bot AutoTrading)
 • Bitmex.com (Bot AutoTrading)
 • Kraken (SmartTrade)
 • Bitfinex (Perdagangan Pintar)
 • Binance (Perdagangan Pintar, Portfolio, Bot AutoTrading)
 • KuCoin (Perdagangan Pintar)
 • Bitstamp (Perdagangan Pintar)
 • Houbi Global (Perdagangan Pintar, Bot AutoTrading)
 • Gate.io (SmartTrade)

Seperti yang anda saksikan, fungsi 3comma sangat bergantung pada pertukaran yang anda rasa selesa untuk digunakan. Untuk melihat dengan lebih mendalam apa yang setiap alat ini membolehkan anda lakukan, teruskan membaca!

Alat

3commas mempunyai struktur fleksibel yang membolehkan peniaga menggunakan bot perdagangan automatik, membuat urutan perdagangan automatik, atau hanya menggunakan alat jual beli automatik.

Ini mungkin merupakan salah satu kawasan di mana 3commas lebih sesuai untuk sesetengah peniaga, kerana ia mempunyai algos yang pada dasarnya automatik setelah beberapa parameter mudah dibuat.

Papan Pemuka 3CommasPapan Pemuka 3Commas

 • Perdagangan Pintar – Ciri perdagangan pintar membolehkan anda mengatur parameter perdagangan yang akan dilaksanakan secara automatik oleh platform berasaskan awan 3commas. Alat ini serupa dengan alat yang ditawarkan oleh Cryptohopper dan akan membolehkan anda terus berada di puncak pasaran tanpa diserang ke terminal perdagangan. Perdagangan panjang dan pendek disokong oleh platform, asalkan dibenarkan oleh pertukaran.
 • Bot Perdagangan Auto – Bot Dagangan Automatik yang pada dasarnya 3komatik automatik Yang mesti anda buat ialah memilih pasangan token, dan masukkan beberapa parameter asas perdagangan. Setelah bot aktif, ia akan berfungsi bagi pihak anda untuk menjana keuntungan. Anda boleh menyesuaikan bot yang anda gunakan dengan memilih strategi panjang, pendek atau gabungan untuk pasangan token yang ingin anda jual, dan bot pada dasarnya akan melakukan selebihnya.

Seperti semua perkara dalam 3 koma, terdapat beberapa pemboleh ubah yang dapat anda atur, dan cuba meningkatkan keuntungan anda. Alat bot komposit membolehkan anda mencampurkan kedudukan panjang dan pendek dengan pelbagai pasangan token, untuk memanfaatkan strategi perdagangan yang lebih kompleks.

Terdapat juga senarai bot teratas dari 24 jam terakhir, sekiranya anda ingin mencuba dan mengikuti trend yang bersedia. Semua alat ini mencipta potensi keuntungan dan hampir sepenuhnya automatik. Sudah tentu, setelah anda melepaskan bot, anda akan bertanggungjawab atas kerugian, jadi memulakan kecil mungkin merupakan idea yang baik.

Harga 3commas

3commas mempunyai tiga rancangan yang menawarkan lebih banyak lagi kepada peniaga ketika mereka menaiki tangga harga. Tidak seperti Cryptohopper, 3commas menawarkan percubaan percuma selama 3 hari jika anda mendaftar untuk rancangan pro mereka.

Harga 3CommasHarga 3Commas

 • Pakej Permulaan – Dengan harga $ 22 USD per bulan, 3 koma akan memberi anda akses ke terminal Perdagangan Pintar tanpa had perdagangan dan termasuk kesalahan dan pemberitahuan pembatalan. Oleh kerana sebahagian besar pertukaran crypto hanya menyokong terminal Smart Trading, rancangan ini mungkin akan menjadi tempat yang baik bagi kebanyakan pedagang untuk memulakan.
 • Pakej Lanjutan – Dengan harga $ 37 USD sebulan, 3commas memberi anda semua dari Pakej Permulaan dan menambah akses ke bot sederhana, serta isyarat peribadi yang diberikan oleh Trading View.
 • Pakej Pro – Pakej Pro dari 3commas akan memberi anda $ 75 USD sebulan dan menambah bot kompleks dan Bitmex pada penawaran, serta pengurusan portfolio penuh. Terdapat juga tawaran untuk pelanggan yang mendaftar untuk jangka masa yang lebih lama dengan 3commas.

Sekiranya anda ingin membaca lebih lanjut mengenai 3kom, sila lihat tinjauan mendalam kami di sini.

Lawati 3Commas

Platform Dagangan Automatik mana yang Lebih Baik?

Adalah wajar untuk mengatakan bahawa kedua-dua Cryptohopper dan 3commas sangat bagus dalam hal mereka sendiri. Terdapat banyak ciri yang bertindih di antara kedua platform tersebut, dan jika anda mencari alat perdagangan automatik sederhana (bukan bot perdagangan), salah satu daripadanya harus dapat memenuhi keperluan anda.

Satu kelebihan yang dimiliki Cryptohopper lebih dari 3 koma ialah platform ini dapat digunakan tanpa kos selama seminggu, yang bagus untuk orang yang tidak pernah menggunakan platform perdagangan automatik, dan tidak pasti apakah itu sesuai. Di mana 3Commas menawarkan percubaan percuma selama 3 hari jika anda mendaftar untuk rancangan “Pro” teratas mereka.

3commas bagus untuk orang yang ingin mempunyai akses ke platform perdagangan automatik sepenuhnya, yang akan berdagang mengikut parameter yang dibuat oleh pelanggan. Kedua-duanya menawarkan pasar di mana anda boleh membeli bot atau isyarat perdagangan yang telah dibina sebelumnya dan kedua-duanya berfungsi dengan pelbagai pertukaran kripto yang paling popular.

Pelan permulaan Cryptohopper adalah $ 19 sebulan dan 3Comma $ 22. Tetapi pelan utama Cryptohopper adalah $ 99 sebulan dan 3Comma adalah $ 75 jadi mungkin masuk akal untuk menggunakan 3Comma jika anda memerlukan lebih banyak posisi dan Cryptohopper jika anda baru bermula.

Kami mengesyorkan anda sekurang-kurangnya mencuba kedua-dua tempoh percubaan percuma untuk melihat mana yang paling sesuai dengan keperluan anda.

Perkataan Keselamatan

Salah satu kebimbangan terbesar yang mengelilingi platform perdagangan automatik adalah seberapa baik mereka menjaga keselamatan dana pelanggan. Walaupun Cryptohopper dan 3commas menggunakan protokol keselamatan standard industri, setiap kali anda menghasilkan kunci API untuk akaun anda, anda meletakkan dana berisiko kecurian.

Setiap pedagang harus memutuskan sendiri apakah risiko kerugian melalui pencurian bernilai menggunakan platform perdagangan automatik, yang akan memperdagangkan aset sebenar bagi pihak mereka. Keuntungannya adalah akses ke pasar tanpa henti, dan risikonya adalah sebilangan penggodam yang licik akan mencari jalan untuk memanfaatkan kekurangan keselamatan platform yang tidak dijangka.

Risiko keselamatan ini tidak khusus untuk 3commas dan Cryptohopper, yang telah melakukan pekerjaan dengan baik dalam merancang platform yang mempunyai langkah keselamatan yang mencukupi.

Mungkin idea yang baik untuk mula menggunakan perdagangan automatik dengan sejumlah kecil token, dan melihat bagaimana kelanjutannya. Sekiranya anda menyukai platform yang anda pilih, dan pulangannya bagus, selalu mungkin untuk menambah dana dan menambah ukuran kedudukan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me