Kumpulan Asas

Permulaan pelaburan digital Fundament Group kini mendapat kebenaran daripada pengawas kewangan Jerman BaFin untuk melancarkan tawaran bon harta tanah bernilai € 250 juta euro di Ethereum.

Dengan kelulusan pengawal selia yang diumumkan oleh syarikat itu pada 23 Julai, Fundament dapat terus maju dalam penjualan awam Token Fundament Real Estate yang dirancangnya.

Kumpulan Asas

Token tersebut adalah “keselamatan digital yang disokong oleh harta tanah Jerman dengan fokus pada komersial,” dibaca halaman arahan projek, dan mereka menekankan menjadikan harta tanah tidak cair menjadi pelaburan cair melalui standard token ERC-20.

Pertama Jenisnya, Tetapi Tentunya Bukan Yang Terakhir

Mengikut prospektus projek, setiap Token Fundament akan mempunyai nilai nominal € 1 setelah dikeluarkan.

Pelabur boleh menggunakan euro, dolar, eter, atau bitcoin untuk mengambil bahagian dalam penawaran tersebut. Mereka yang tidak membayar dalam cryptocurrency akan menerima peruntukan token mereka dalam dompet perkakasan.

Dividen token akan dibayar setiap tahun setiap 31 Julai, dengan kadar pulangan yang dirancang oleh projek adalah antara empat dan lapan peratus. Pembayaran balik bon akan dilaksanakan pada 31 Disember 2033.

Selanjutnya di papan tulis syarikat adalah penjualan awam sebenar. Fundamental belum secara khusus menyatakan kapan penawaran akan bermula, walaupun pendaftaran sedang dibuka di laman web Fundament. Syarikat itu akan mula memasarkan token yang akan datang pada bulan Ogos.

“Kami teruja untuk memasuki proses penjualan Token Security Real Estate, sementara sudah menyiapkan tokenisasi aset lain yang sangat menarik,” kata pengasas Fundament bersama Florian Glatz dalam berita tersebut.

Terutama, penerangan BaFin mengenai bon berasaskan Ethereum belum pernah terjadi sebelumnya di negara ini kerana ini menandakan pertama kalinya token harta tanah diluluskan di Jerman. Sebagai jurucakap BaFin menyatakan kepada CoinDesk:

“Ini memang kali pertama kami meluluskan prospektus mengenai bon harta tanah berasaskan blockchain, tetapi bukan kali pertama berkaitan dengan teknologi blockchain seperti itu.”

Mac Bon Ethereum

Berita Fundamentals mengumuman pengumuman Societe Generale pada bulan April, di mana bank mendedahkan pihaknya melakukan tawaran bon berjumlah € 100 juta yang ditandai di atas Ethereum.

Societe Generale, yang lebih dikenali sebagai SocGen, adalah antara 20 bank terbesar di dunia, yang kini beroperasi sebagai yang ketiga terbesar di Perancis dan keenam terbesar di Eropah.

Oleh itu, statusnya sebagai bank utama menjadikan tawaran token keselamatannya yang dirancang menghasilkan gelombang di sudut kripto ekonomi Ethereum, dengan pihak berkepentingan memuji berita itu sebagai tanda Ethereum sedang menuju ke masyarakat utama.

Bon tersebut, yang dijuluki token OHF, diberikan Aaa oleh perkhidmatan penarafan Mood. Dalam pengumuman mereka, SocGen mengatakan bon digital menunjuk ke arah masa depan baru untuk aktiviti pasaran modal:

“Banyak bidang nilai tambah diprediksi, di antaranya, skalabilitas produk dan berkurangnya waktu ke pasar, penstrukturan automasi kod komputer, sehingga ketelusan yang lebih baik, pemindahan dan penyelesaian lebih cepat. Ini mencadangkan standard baru untuk penerbitan dan perdagangan bon pasaran sekunder dan mengurangkan kos dan bilangan perantara. “

Pelukan berprofil tinggi tidak buruk untuk platform blockchain yang baru sahaja meraikan ulang tahun kelima penjualannya pada bulan ini.

Ethereum Baru Hari Lahir

“Masih mengejutkan untuk merenungkan sejauh mana kita telah sampai,” kata pencipta bersama Ethereum, Joseph Lubin di Twitter. “Kami menginginkan idea untuk menjadi, membangun komuniti yang bersemangat, dan menyebarkan etos desentralisasi ke seluruh dunia.”

Selamat Hari Lahir, ◊! 5 tahun yang lalu, pada 22 Julai 2014, #Ethereum impian bermula.

Masih mengejutkan untuk memikirkan sejauh mana kita telah sampai. Kami menginginkan idea menjadi, membina komuniti yang cergas, dan menyebarkan etos desentralisasi ke seluruh dunia. 5⃣&# 127874;&# 129395;https://t.co/bcanu2NotJ

– Joseph Lubin (@ethereumJoseph) 22 Julai 2019

Dan seiring dengan bertambahnya usia pengalaman. Sehingga minggu lalu, rangkaian Ethereum telah memproses lebih daripada 500 juta transaksi sehingga kini.

Untuk itu, platform kontrak pintar telah membuktikan dirinya cukup layak untuk dibangunkan oleh institusi utama seperti SocGen. Apa yang menarik untuk dilihat adalah bagaimana penerapan blockchain kelihatan lima tahun lagi dari sekarang.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me