Litecoin vs Stellar

Pencipta Litecoin, Charlie Lee terkenal dengan pernyataan kontroversialnya di Twitter. Hari ini tidak berbeza kerana Lee telah menimbulkan kemarahan komuniti Stellar dengan pujian backhanded. Reaksi di Twitter bercampur-campur, tetapi secara umum masyarakat nampaknya tidak menyokong pernyataan Lee bahawa Stellar Lumens tidak berhak mendapat capaian pasarannya kerana ia bukan mata wang yang dilombong.

Litecoin vs Stellar

Jadi apa yang Lee katakan?

Lee: Kerja bagus Stellar … Tidak!

Inilah Tweet asal Lee dari sebelumnya yang telah mengumpulkan lebih dari 500 komen:

Tahniah kepada Stellar kerana berjaya melepasi marketcap Litecoin. Walaupun begitu, sangat tidak masuk akal untuk membandingkan pasaran wang syiling yang ada "dicetak", b / c mereka mempunyai marketcap yang meningkat. Mungkin saya sekolah lama, tetapi saya hanya mementingkan duit syiling yang boleh ditambang.https://t.co/n6va1YWoiD pic.twitter.com/4IMJ7iqg3H

– Charlie Lee [LTC⚡] (@SatoshiLite) 20 Julai 2018

Pada dasarnya, dia mengucapkan tahniah kepada Stellar, tetapi mencadangkan bahawa kerana Stellar Lumens tidak dilombong melalui bukti kerja atau bukti kepentingan, mereka entah bagaimana kurang layak mendapat penilaian dan capaian pasaran yang seterusnya.

Selanjutnya, sebagai tindak balas kepada sejumlah komen yang tersisa di Tweet, Lee mencadangkan bahawa hanya cryptocurrency yang diedarkan melalui ganjaran perlombongan dari beberapa jenis yang benar-benar terdesentralisasi.

Ini adalah metodologi yang sama yang digunakan oleh pencipta bitcoin Satoshi Nakamoto. Dalam kertas putih bitcoin yang asal, Nakamoto menyatakan bahawa menggunakan imbuhan sekatan untuk mengedarkan mata wang akan membantu memastikan pengedaran yang lebih luas – berbanding model terpusat seperti bank pusat.

Stellar Lumens, sebaliknya, tidak dilombong dan sebaliknya dikeluarkan oleh Stellar Foundation.

Untuk mengedarkan token, Steller melakukan apa yang pada dasarnya adalah airdrop dan memberikan sebahagian besar Lumens yang tersedia secara percuma. Hari ini, Lumens diedarkan melalui proses yang disebut oleh kumpulan sebagai inflasi yang sekali lagi melepaskannya tanpa kos wang atau pengiraan.

Sasaran Komuniti: Charlie Lee

Lee melihat banyak reaksi untuk komennya dan mencadangkan bahawa Stellar Lumens dan cryptocurrency lain yang tidak dilombong seperti XRP tidak layak mendapat capaian pasaran mereka. Berikut adalah beberapa contoh bayangan yang dilemparkan kepada Lee sebagai tindak balas terhadap “pelengkap” nya.

Saya benar-benar membeli ego ‘terdesentralisasi’ anda ketika mula-mula mula membeli crypto. Malah percaya anda menjual dengan alasan yang betul. Tweet ini kelihatan tidak selamat. Seperti seorang pengajar yoga vegan yang menganggap dia lebih baik daripada semua orang tetapi mempunyai roti palsu dan makan daging. Namaste Lee

– Crypto Utah // Fake Empire (@FxFsupreme) 20 Julai 2018

Pujian backhanded? Ini hanya untuk menunjukkan betapa tidak selamatnya anda mengenai teknologi yang baru muncul dan bukannya menyalin dan menampal B.S. Syiling PoW.

– Tuan Bagsalot (@BagsalotBTC) 20 Julai 2018

Sekiranya anda terus menyiarkan tweet jalouse mengenai syiling lain yang lebih baik daripada LTC, anda akan rugi! Cubalah tweet lebih banyak kemas kini dan berita baik mengenai LTC, kerana nampaknya anda tidak banyak melakukan kebelakangan ini!

– Ilario Liburni (@IlarioLiburni) 20 Julai 2018

Masa Depan Tidak pasti Litecoin

Selama 18 bulan terakhir, LTC nampaknya merupakan aset yang sangat kukuh dengan lintasan dan kes penggunaan yang jelas. Oleh itu, kerana bayaran bitcoin terlalu tinggi, Litecoin adalah cryptocurrency pilihan untuk perbelanjaan. Kini, Litecoin telah melihat sebilangan pesaing baru dan sangat lincah muncul di tempat kejadian seperti Bitcoin Cash, Dash, Ethereum Classic, dan banyak pilihan popular lain yang menawarkan bayaran transaksi yang lebih rendah daripada Litecoin.

Yang lebih teruk lagi ialah perlombongan Litecoin boleh dikatakan sangat berpusat kerana syarikat China Bitmain menjadi satu-satunya pembekal pelombong serasi Scrypt yang serius, dan bahawa Bitmain mengendalikan operasi perlombongan skala perindustrian Litecoin sendiri.

Pencipta Litecoin bergambar dengan CEO Bitmain Jihan Wu

Malah Charlie Lee sendiri telah dituduh memusatkan Litecoin ketika dia memfitnah menjual semua pegangan LTC-nya ketika aset berada pada tahap tertinggi sepanjang masa lebih dari $ 300 setiap satu.

Tetapi bukan semua azab dan suram untuk aset nombor tiga sekali. Litecoin baru-baru ini bekerjasama dengan TokenPay dalam pembelian sebilangan besar bank Jerman, serta sebilangan kerjasama lain yang boleh membuktikan Litecoin relevan dan berkembang.

Harga Litecoin baru-baru ini stabil antara julat $ 70- $ 90, jadi dari perspektif kewangan, Litecoin nampaknya selamat buat masa ini. Tetapi Yayasan Litecoin pasti perlu terus bekerja keras untuk memastikan aset ini tidak menjadi tidak relevan dalam menghadapi beberapa persaingan yang sengit.

Imej melalui @SatoshiLite

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me