Tether

Penyokong USDT Tether Ltd. membawa stablecoin senama mereka ke blockchain Algorand bukti.

Tether dinyatakan sebanyak di a Catatan blog 17 Julai, dengan firma yang menjelaskan bahawa langkah itu hanyalah pengembangan yang terbaru untuk “menambah aplikasi yang ada pada Omni, Ethereum, Tron dan EOS.”

Tether

Dibangunkan oleh profesor sains komputer MIT dan perintis bukti pengetahuan sifar Silvio Micali, Algorand menggunakan apa yang disebut oleh pembangunnya Pure PoS untuk mencapai konsensus rangkaian. Blok blockchain difasilitasi menggunakan proses undian, dan sistem ini telah dibuat untuk menjadi sangat sesuai.

Ketua pegawai teknikal Tether Paolo Ardoino mengatakan syarikat itu bersemangat untuk merangkul platform yang baru tetapi mutakhir:

“Memperluas Tether ke dalam ekosistem Algorand adalah peluang yang luar biasa bagi kami untuk terus menyumbang kepada operasi dan kolaborasi blockchain. Algorand adalah pasukan yang sangat baik selaras dengan pasukan kami; kami berbangga untuk mengambil langkah seterusnya bersama mereka. Kami sangat gembira dengan potensi ini untuk projek-projek lain dalam ekosistem yang terdesentralisasi dan kami tidak sabar-sabar menunggu bekerjasama dengan banyak dari mereka di masa depan. “

Sudah tentu, dengan Algorand yang sangat awal dalam jangka hayatnya, masih harus dilihat betapa popularnya ekosistem USDT pada akhirnya akan terbukti berbanding dengan daya tarikan tether yang dikeluarkan pada rantaian block lain yang popular, mis. Ethereum.

Bagi pihak mereka, pengumuman Rabu menunjukkan Tether merasa yakin bahawa permintaan untuk stablecoin yang telah lama diperkuat tetapi popular sememangnya akan meningkat pada blockchain Pure PoS pada tahun-tahun mendatang.

Pada catatan yang agak berkaitan, berita itu muncul selepas gergasi pertukaran cryptocurrency yang berpangkalan di Malta, Binance secara rasmi berpusing jauh dari tether yang dikeluarkan pada token tether ERC20 berasaskan Omni hingga Ethereum.

“Sebab: jumlah orang yang menyimpan omni rendah,” kata ketua pegawai eksekutif Binance Changpeng Zhao pada masa itu. “Kami mengikuti permintaan pengguna.”

Sebab: bilangan orang yang menyimpan omni rendah. Kami mengikut permintaan pengguna. https://t.co/EfL5XzgqVq

– CZ Binance (@cz_binance) 3 Julai 2019

Sebilangan besar Cetakan USDT Dirancang, Tetapi Yang Terbaru Tidak

Pada 13 Julai, Tether Ltd. secara tidak sengaja mencetak lima bilion USDT lebih daripada yang dimaksudkan.

Kesalahan capaian stablecoin besar-besaran disebabkan oleh syarikat itu kerana ia membantu pertukaran crypto Poloniex dalam pertukaran USDT berasaskan Omni tempat perdagangan untuk menambat yang dikeluarkan di blockchain Tron.

Selepas kesilapan itu, Tether CTO Ardoino mengesahkan kemalangan itu berlaku akibat “masalah dengan perpuluhan token.”

Malangnya kita harus bermain dengan alatan alat yang berlainan di pelbagai blok dan kadang-kadang masalah berlaku. Kami berusaha untuk mengelakkan perkara ini berlaku pada masa akan datang. @Tether_to https://t.co/QxAF0QorY5

– Paolo Ardoino (@paoloardoino) 13 Julai 2019

Dengan kata lain, pengeluaran berlebihan secara besar-besaran nampaknya berasal dari pasukan Tether memasukkan jumlah pembuatan token yang salah dan masih meneruskan transaksi.

USDT yang tidak disengajakan segera dibakar, tetapi kejadian itu merupakan satu lagi peringatan bahawa penting untuk berhati-hati semasa melakukan transaksi dengan UX kerana terdapat dalam cryptoeconomy yang masih baru.

Algorand Mengumpulkan $ 60 Juta dalam Penawaran Terkini

Bulan lalu, Algorand Foundation menjalankan tawaran token pertamanya untuk 25 juta token “algo” melalui lelongan Belanda, dengan transaksi lelong telah diproses oleh blockchain Algorand itu sendiri.

Oleh kerana struktur lelongan Belanda, harga token algo mula dijual pada harga $ 10 USD per token. Ketika penawaran semakin meningkat, harga tersebut masing-masing turun menjadi $ 2.40.

$ 60 juta dikumpulkan pada keseluruhannya, yang memberikan permulaan yang tersirat kepada algo sekitar $ 24 bilion – sekurang-kurangnya apabila diproyeksikan terhadap pembekalan token 2024 yang telah diselesaikan sebanyak 10 bilion.

Algorand Foundation akan melelong sebanyak 600 juta algo lagi dalam beberapa bulan mendatang, dan penilaian token akan berubah-ubah setelah mencapai lebih banyak pertukaran. Walaupun semuanya masih awal, tidak diketahui dari mana perginya cap pasaran projek dari sini.

Terutamanya, Algorand mainnet dilancarkan dengan permulaan lelongan algo pertama. “Pelancaran MainNet dan lelongan pertama yang berjaya mengantar era baru ekonomi global,” pembangun projek itu dengan berani menyatakan.