Konsensus

Apa yang disebut “Blockchain Week” di New York telah dimulai, dan industri crypto benar-benar dibanjiri dengan berita, siaran akhbar, dan perkembangan yang akan merevolusikan industri ini. Salah satu item yang menonjol pada hari Isnin adalah berita bahawa Flexa, cryptocurrency Permulaan pembayaran berpusat, telah bekerjasama dengan Gemini gergasi pertukaran Bitcoin untuk membolehkan pengguna menghabiskan aset digital di pelbagai kedai batu bata dan mortar.

Konsensus

SPEDN: Cara Terkini Untuk Membelanjakan Crypto IRL

Diumumkan Isnin di a Pos sederhana, Flexa, syarikat permulaan yang kurang dikenali untuk menjadikan “cryptocurrency boleh dibelanjakan di mana-mana sahaja”, akan menyediakan Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, dan Gemini’s internalcoin yang tersedia untuk dibelanjakan di 30,476 kedai runcit.

Rantai yang menerima aset digital tersebut termasuk Crate & Barrel, GameStop, Lowe’s, Nordstrom, dan boleh dikatakan paling penting, Whole Foods milik Amazon. Telah dilaporkan bahawa rantai di atas telah setuju untuk berpartisipasi dalam ekosistem Flexa, yang menunjukkan kemitraan.

Untuk mencapai ini, Flexa telah melancarkan aplikasi yang disebutnya “SPEDN” (permainan di komuniti Bitcoin bukan lelucon “HODL”). Aplikasi ini, yang hanya tersedia untuk peranti Apple, membolehkan pengguna memasukkan cryptocurrency ke dalam dompet yang dikendalikan Gemini, kemudian menggunakan telefon mereka di kedai fizikal sebagai cara untuk membeli barang seperti biasa.

Walaupun peruncit menerima fiat pada akhirnya, langkah ini secara dramatik meningkatkan kebolehgunaan cryptocurrency.

Tyler dan Cameron Winklevoss oleh kopi di Starbucks menggunakan cryptocurrency yang mereka cipta. Tetapi itu baru permulaan cerita ini, dengan Nordstrom dan Whole Foods menerima bitcoin, eter: https://t.co/ftcn7tNX1T oleh @DelRayMan melalui @Forbes # Konsensus2019 #NYCBlockchainWeek pic.twitter.com/lyJlwNiCKp

– Forbes Crypto (@ForbesCrypto) 13 Mei 2019

Terdapat satu kelemahan dengan berita ini: secara teknikal, pembelian barang fizikal menggunakan cryptocurrency adalah peristiwa yang boleh dikenakan cukai (keuntungan modal jangka pendek) di A.S., dan dengan itu harus dilaporkan kepada IRS. Walau bagaimanapun, ada kumpulan, seperti CoinCenter, yang berusaha untuk memperbaiki masalah ini, yang akan menyatukan idea bahawa cryptocurrency sebenarnya, pada akhirnya, bentuk mata wang yang baru berpotensi menjadikan revolusi ekonomi dunia.

Acara Berita “Minggu Blockchain” yang lain

Pengumuman Flexa yang mengejutkan bukanlah satu-satunya acara berita positif yang menghiasi Minggu Blockchain New York dengan kehadirannya.

Bakkt, platform crypto yang disokong oleh pemilik Bursa Saham New York, Intercontinental Exchange (ICE), mengungkapkan pada hari Isnin bahawa ia akhirnya berada di tahap terakhir pengujian kontrak niaga hadapan Bitcoinnya.

Berdasarkan laporan Blockonomi sebelumnya, sumber mengatakan kepada Bloomberg bahawa kenderaan pelaburan bursa ditangguhkan akibat kurangnya penyelesaian hak penjagaan. Namun, seperti yang disahkan oleh pengumuman baru-baru ini, Suruhanjaya Dagangan Niaga Hadapan Komoditi A.S. (CFTC) semakin meningkat kepada Bakkt. Bakkt berhasrat untuk melancarkan kontrak niaga hadapan pada bulan Julai, tetapi tarikh ini bergantung pada beberapa faktor.

Terdapat juga berita bahawa eBay, pasar dalam talian dunia, berpotensi untuk menyertai kripto. Pada hujung minggu, sebagai Konsensus, persidangan perdana crypto, sedang disiapkan, mereka yang hadir mula menyiarkan gambar yang menyiratkan bahawa eBay menaja acara tersebut.

BESAR: Gambar bocor dari #Konsensus mendedahkan eBay mungkin mula menerima #cryptocurrency

Walaupun tidak ada pernyataan rasmi, terdapat khabar angin mengenai penyatuan eBay dengan pintu masuk pembayaran crypto UTRUST. pic.twitter.com/wWFFRrXtC0

– Shalini⚡ (@DesiCryptoHodlr) 13 Mei 2019

Logo syarikat itu terpampang di bahagian tingkap, ditambah dengan kata-kata “mata wang digital, itu berlaku”. Banyak yang melihat ini sebagai petunjuk bahawa syarikat gergasi Silicon Valley mungkin akan membuat pengumuman berkaitan kripto minggu ini, yang mendorong penerapan seluruh dunia.

Dan di sisi perdagangan industri, niaga hadapan Bitcoin CME menyaksikan sesi terbesarnya, mencatatkan jumlah dagangan nominal lebih dari $ 1 bilion semasa sesi Isnin. Ini, di mata banyak pihak, mengesahkan bahawa institusi akhirnya membanjiri ruang, dan ingin mendapatkan pendedahan kepada cryptocurrency dan blockchain sebagai persiapan perhimpunan seterusnya.

Niaga hadapan CME Bitcoin mencapai rekod tertinggi sepanjang masa iaitu 33.7K kontrak pada 13 Mei (168K bersamaan bitcoin), meningkat hampir 50% daripada rekod terakhir kontrak 22.5K pada 4 April. Lihat bagaimana peserta pasaran menggunakan $ BTC untuk menguruskan ketidakpastian: https://t.co/hDgraMj5pe pic.twitter.com/ct1xkjoJDF

– Kumpulan CMEG (@CMEGroup) 13 Mei 2019