Coinbase

I løpet av de syv årene siden kryptovalutautvekslingen Coinbase ble lansert, har selskapet oppnådd en uvanlig bragd: å generere mer overskudd fra driften enn pengene det har samlet inn i sine mange innsamlingsrunder.

Faktisk, ifølge nye bemerkninger laget av Coinbase-konsernsjef Brian Armstrong på Vanity Fair’s New Establishment Summit denne uken, har den San Francisco-baserte kryptobørsen tjent omtrent 2 milliarder dollar i inntekter fra transaksjonsgebyrer siden sommeren 2012, da dørene først ble åpnet for amerikanske handelsmenn..

Coinbase

Den imponerende summen står i kontrast til de $ 547 millioner som kryptoøkonomikraftverket har samlet inn fra investorer over 9 separate innsamlingsrunder i samme tidsrom – en forskjell på omtrent 265 prosent.

"anti-enhjørningen enhjørningen" Coinbase er lønnsomt og hjelper med å bygge et åpent finanssystem for verden. https://t.co/HAVPpWnXG2

Takk for at du hadde meg @VanityFair &# 128591;

– Brian Armstrong (@brian_armstrong) 23. oktober 2019

Når selskapet nærmer seg sitt første tiår, er ordet om Coinbases imponerende inntekter ikke nødvendigvis overraskende. Børsen og dens forskjellige armer som Coinbase Pro og Coinbase Custody har blitt et episenter for kryptokurrencyaktivitet i Amerika og nylig utover ettersom firmaet har utvidet seg i mange retninger, både geografisk og tjenestemessig.

For eksempel har firmaet utvidet mengden kryptovalutaer det tilbyr (etter å ha lagt til prosjekter som XRP og Chainlink’s LINK-token bare de siste månedene alene) og åpnet nye apper, som Coinbase Earn og Coinbase Wallet.

Selskapet har også økt sitt operative fotavtrykk etter å ha åpnet nye kontorer i Japan og Irland for bedre å nå og betjene internasjonale handelsmenn. Spesielt har Coinbase brukt fortjenesten til å foreta anskaffelser og investeringer rundt om i rommet, sist etter å ha investert i meksikansk kryptobørsgigant Bitso.

Coinbase har også gått dit noen konkurrenter ennå ikke har tråkket, nemlig å lansere sitt USDC Rewards-program som lar brukerne tjene interesse for å holde USD Coin på plattformen. Videre har børsen vist en vilje til å etterligne ting som har fungert for sine jevnaldrende: i forrige måned sa firmaets direktør for institusjonelt salg, Kayvon Pirestani, at børsen vurderer å starte en initial exchange offer (IEO) divisjon..

Alt i alt har Coinbase vist seg å være dyktig i å dyrke sin juggernaut-status i økosystemet, og den har kvitteringene for å bevise det.

Ikke som andre enhjørningsselskaper

Denne uken ga Kina-baserte forsknings- og investeringsfirma Hurun ut sin første “Hurun Global Unicorn List” og bemerket at fra og med i år hadde 11 blockchain-bransjer oppnådd “enhjørning” -status – dvs. når et privat selskap oppnår en verdivurdering på 1 milliard dollar før de blir offentlig.

Av disse 11 firmaene var Coinbases verdivurdering på 8 milliarder dollar bare bak den kinesiske gruveprodusenten titan Bitmains verdivurdering på 12 milliarder dollar, noe som indikerer at den amerikanske børsen er det nest største selskapet i kryptoøkonomien for tiden..

På New Establishment Summit, erkjente administrerende direktør Brian Armstrong selskapets enhjørningsstatus, men hevdet at Coinbase var i økosystemet på lang sikt i stedet for bare for en stor børsnotering, og sa:

“De fleste av disse fortjenestene pløyde tilbake i virksomheten for å skape nye produkter. Jeg tenker på oss som anti-enhjørningen enhjørningen … Jeg vil at Coinbase skal være et selskap med repeterbar innovasjon … Jeg liker bare å bygge produkter med teknologi. “

Armstrong sa også at han er fordomsfri på vekten

Facebooks foreslåtte Libra-kryptokurrency har blitt ekstremt kontroversiell både innenfor og uten kryptovergangen. Ethereum-forsker Vlad Zamfir sa nylig at han skulle koble deg personlig med alle som støtter prosjektet, for eksempel, og som ikke engang kommer inn i de skarpe kommentarene fra globale regulatorer i det siste.

Coinbase-konsernsjef Brian Armstrong er bestemt på den andre siden av gjerdet og sa under det nevnte toppmøtet at amerikanske myndigheter bør omfavne kryptoinnovasjon – inkludert Vekten – fremover:

“Det er mange mennesker som ikke har banker i verden, som er underbankede … Mitt håp er at USA omfavner denne typen innovasjon, selv om det kommer fra et selskap som Facebook de ikke nødvendigvis er veldig fornøyd med.”