Phemex

Ketika dunia perdagangan mengalihkan pandangannya kepada cryptocurrency, semakin banyak platform telah dilancarkan untuk memenuhi permintaan yang luar biasa.

Walaupun banyak dari mereka menarik pengguna secara besar-besaran daripada memfokuskan perdagangan berkualiti, Phemex.com telah membezakan dirinya dengan menawarkan platform yang ringkas namun komprehensif dan telus.

Sekiranya anda mencari pertukaran kripto dan derivatif yang menawarkan sekumpulan alat perdagangan yang komprehensif, serta bayaran yang rendah, Phemex patut dilihat.

Kenali Phemex

Phemex.com ditubuhkan pada tahun 2019 oleh pelabur Wall St. berpengalaman Jack Tao dan pasukannya. Phemex dilahirkan dengan misi mempermudah dan menjadikan alat perdagangan lebih mudah diakses oleh orang di seluruh dunia. Ia juga dibina dengan tujuan untuk menjadi platform yang paling dipercayai untuk perdagangan kripto dan derivatif.

Dengan memanfaatkan pengalaman, disiplin, dan pengetahuan para pemimpinnya (bekas pembangun Morgan Stanley), Phemex tidak hanya memberikan alat kewangan tingkat atas, tetapi juga ketenangan fikiran kepada semua pelanggannya. Secara keseluruhan, Phemex telah mencipta platform perdagangan yang hebat yang dicirikan oleh kesederhanaan, kepercayaan, dan inovasi.

Pasar PhemexPasar Phemex

Produk dan pasaran

Phemex.com menawarkan senarai penyelesaian komprehensif untuk perdagangan aset digital kepada peniaga. Pengguna boleh membeli cryptocurrency, memperdagangkannya di pasaran spot, atau memperdagangkan kontrak kekal.

Perkhidmatan perdagangan spot mereka terkenal kerana model zero-fee yang inovatif. Sesiapa yang mempunyai keahlian premium dapat berdagang BTC, ETH, XRP, LINK, XTZ, LTC, ADA, TRX, ONT, BCH, dan NEO berbanding USDT tanpa membayar komisen. Sebilangan besar pesaingnya akan mengenakan yuran 0.1-0.5% setiap kali anda membeli atau menjual duit syiling.

Dari segi derivatif, platform ini menawarkan kontrak BTC / USD, ETH / USD, XRP / USD, LINK / USD, XTZ / USD, LTC / USD, dan bahkan kontrak EMAS / USD dengan leverage sehingga 100x. Phemex adalah salah satu daripada beberapa pertukaran di mana anda dapat membuat spekulasi mengenai harga aset bukan kripto seperti emas. Pada masa akan datang, syarikat itu merancang untuk menambahkan lebih banyak aset tradisional seperti Forex, saham, dan komoditi lain.

Platform ini telah mencipta pelbagai alat, ciri, dan perkhidmatan perdagangan untuk membantu peniaga mendapatkan lebih banyak kawalan ke atas kedudukan mereka dan menguruskan risiko mereka dengan lebih berkesan. Semua maklumat perdagangan dipaparkan dengan cara yang jelas dan ringkas melalui UI yang sangat baik.

Beli Cryptocurrency dengan Satu KlikBeli Cryptocurrency dengan Satu Klik

Set Alat Kuat

Seperti yang dinyatakan di atas, Phemex adalah salah satu platform terkemuka untuk perdagangan profesional dan pengurusan risiko. Khususnya, pengguna selalu dapat memanfaatkan fungsi Take Profit dan Stop Loss agar dapat memaksimumkan potensi keuntungan dan mengurangkan risiko, sambil memanfaatkan leverage penuh yang memungkinkan posisi menjadi 100 kali lebih besar dari nilai akaun.

Namun, dengan penggunaan leverage, akan timbul risiko tambahan, jadi sangat penting untuk memahami cara menggunakan pesanan had agar tidak terpalit oleh kedudukan yang buruk.

Di samping itu, Phemex membolehkan pengguna mengawal tetapan margin BTC dan USD mereka, yang bagus untuk pedagang baru yang perlu berhati-hati. Ini adalah salah satu daripada banyak kekuatan Phemex berbanding pertukaran lain. Sebagai contoh, BitMex hanya menawarkan penyelesaian BTC, sementara BitFinex hanya mempunyai USDT.

Pengguna Phemex dapat mengakses persekitaran perdagangan yang pantas dari mana sahaja. Sistem ini mampu melakukan hingga 300.000 transaksi sesaat, karena memerlukan waktu kurang dari 0,001 saat untuk melakukan pesanan.

Dengan aplikasi mudah alih yang tersedia untuk iOS dan Android, pengguna dapat menguruskan dana mereka dengan serta-merta tanpa batasan.

Skrin Perdagangan KontrakSkrin Perdagangan Kontrak

Pelan Pendaftaran dan Harga

Mendaftar akaun baru di Phemex sangat mudah. Yang diperlukannya ialah seseorang memasukkan alamat e-mel dan kata laluan yang sah. Setelah mengesahkan pendaftaran melalui e-mel, anda adalah ahli Phemex. Tidak ada syarat KYC.

Setiap ahli Phemex akan mendapat akses percuma ke derivatif perdagangan. Untuk mengakses pasaran Spot mereka dan dapat berdagang dengan komisen sifar, Phemex menawarkan keahlian Premium.

Sebagai tambahan kepada yuran perdagangan spot sifar, ahli premium juga menikmati pesanan spot bersyarat, pengeluaran setiap jam dan tanpa had, dan kemampuan untuk memberikan percubaan premium kepada rakan.

Semua pengguna baru akan menerima keahlian percubaan premium 7 hari.

Jika tidak, anda boleh mendaftar dan kemudian membeli dan menaik taraf ke Premium Penuh.

Berikut adalah kosnya:

  • $ 9.99 selama 30 hari
  • $ 19.99 selama 90 hari
  • $ 69.99 untuk 365 hari

Premium PhemexPremium Phemex

Bayaran perdagangan

Semua yuran perdagangan adalah jelas disenaraikan di Phemex.com.

Seperti disebutkan di atas, ahli Premium dapat menikmati perkhidmatan perdagangan spot tanpa bayaran.

Untuk kontrak, Phemex mengenakan bayaran kepada pembuat pasaran sebanyak -0,025% dan pengambil pasaran bayaran 0,075%. Bayaran negatif pada dasarnya bermaksud bahawa Phemex benar-benar membayar penggunanya sebagai insentif untuk menambahkan kecairan pada buku pesanan.

Selain itu, ada biaya pendanaan yang dibayar antara pedagang. Apabila kadar pendanaan positif, jangka panjang membayar pendek, dan ketika kadar pendanaan negatif, celana pendek membayar panjang. Untuk menjadi jelas, ini sebagai pembayaran antara peniaga dan tidak dikenakan oleh Phemex.

Promosi

Phemex.com menyediakan sejumlah bonus selamat datang dan insentif lain untuk peniaga baru, dan sesiapa sahaja yang telah setia dengan platform ini.

Secara khusus, sehingga $ 80 ditawarkan sebagai Welcome Bonus, yang terbahagi kepada 3 jenis.

Tonggak pertama adalah ganjaran $ 60 untuk membuka akaun dan mendeposit sejumlah BTC, USDT, ETH, XRP atau LINK, dan kemudian melebihi 50,000 USD untuk perdagangan nilai kontrak BTC / USD terkumpul.

Kedua, pengguna Phemex berpeluang menerima $ 10 apabila membuat pesanan spot 500 USDT atau lebih tinggi. Begitu juga, bonus $ 10 lagi diberikan kepada satu kontrak BTC / USD dengan nilai $ 5,000 atau lebih.

Walaupun bonus ini tidak dapat ditarik ke dompet atau dipindahkan, mereka dapat digunakan untuk membayar yuran yang berbeza, meletakkan posisi, atau menutup kerugian dari aktiviti perdagangan.

Lebih-lebih lagi, hadiah menarik diberikan dalam Program Rujukan mereka apabila satu pengguna berjaya mengundang ahli baru untuk membuat deposit.

Bonus berkisar antara $ 10 hingga $ 100, bergantung pada jumlah deposit pertama jemputan. Pengguna dapat menggunakan wang ini sama seperti Welcome Bonus, kerana wang ini tidak dapat ditarik atau dikirim ke akaun lain.

Deposit & amp; Bonus PerdaganganDeposit & Bonus Perdagangan

Keselamatan dan Ketelusan

Tidak syak lagi bahawa Phemex melakukan yang terbaik untuk menyediakan persekitaran perdagangan digital yang selamat dan telus. Tidak seperti platform lain yang tidak dikawal selia, sasaran Phemex adalah untuk menjadi saluran yang paling boleh dipercayai untuk peniaga besar dan kecil.

Untuk menjadikan matlamat ini menjadi kenyataan, Phemex telah mendaftar dan kini merupakan Perniagaan Perkhidmatan Wang yang mematuhi sepenuhnya, yang dikendalikan oleh Rangkaian Penguatkuasaan Jenayah Kewangan AS. Dalam praktiknya, Phemex menerapkan beberapa lapisan keselamatan untuk memastikan keselamatan setiap akaun dan keseluruhan sistem.

Dompet Phemex direka berdasarkan Sistem Dompet Dingin Hirarki Deterministik, di mana setiap permintaan deposit dan pengeluaran disetujui dengan tandatangan luar talian. Mekanisme ini membantu menyimpan akaun pengguna dengan selamat dan membolehkan mereka mengesan sebarang aktiviti jahat.

Platform ini diperkuat dengan firewall yang dipisahkan dan protokol pengurusan rangkaian yang direka khas. Semuanya dijalankan berdasarkan Cloud Web Service Amazon, yang menghalang kesilapan yang boleh menyebabkan penutupan sistemik.

Bagi pengguna, Phemex menawarkan ciri pengesahan 2 faktor untuk mengunci akaun mereka.

Setelah prosedur diminta, seperti menukar kata laluan atau menguangkan, pengesahan sekunder diaktifkan untuk mengelakkan kemungkinan risiko atau meretas dana pengguna.

Phemex juga membuat pernyataan amaran risiko awam di laman utama, supaya peniaga lebih mengetahui kewajiban dan tanggungjawab setiap pihak.

Seperti pertukaran terpusat, rakan niaga anda adalah pertukaran itu sendiri. Syukurlah, Phemex telah berusaha untuk mematuhi peraturan AS dan juga menggunakan pengurusan risiko aktif untuk menurunkan risiko masalah.

Tetap Selamat Semasa Menggunakan Leverage

Phemex mempunyai platform perdagangan yang hebat, tetapi anda masih perlu memahami cara mengurus risiko dengan tepat sebelum anda memasuki perdagangan.

Apabila anda menggunakan leverage, keuntungan dan kerugian akan bertambah besar. Ini bermakna bahawa jika anda menggunakan 50x jumlah wang yang anda ada dalam akaun anda dalam kedudukan, pergerakan harga 50% terhadap anda akan membubarkan keseluruhan margin awal anda.

Satu-satunya cara untuk tetap selamat adalah dengan menggunakan pesanan stop-loss sehingga kedudukan anda akan dijual sebelum keseluruhan akaun anda dihapuskan. Pastikan anda memahami cara menggunakan pesanan ini, dan simpan sejumlah dana sekiranya anda berada di sisi pasar yang salah.

Sokongan dan Komuniti

Selain daripada banyak ciri perdagangan yang hebat, Phemex telah melakukan pekerjaan yang sangat baik untuk menyokong penggunanya. Dari laman web utama, peniaga dapat dengan mudah mencari panduan dan artikel pengguna terperinci mengenai pelbagai topik dan perkhidmatan.

Selain perpustakaan artikel yang lengkap di Pusat Bantuan mereka, bantuan tambahan dapat diminta dengan menghubungi sokongan langsung 24/7 mereka.

Komuniti Phemex aktif di laman sosial yang paling popular, termasuk Facebook, Twitter, Telegram, dan YouTube.

Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai Phemex, atau mendaftar untuk akaun percuma, klik di sini untuk melayari laman webnya!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me