Krypto

Det er ingen liten bragd at Bitcoin har gått avgjørende inn i sitt andre tiår av eksistens. OG-blockchainens hittil mest bemerkelsesverdige avlegger, Ethereum, klarer seg bra i seg selv når den smarte kontraktplattformen nærmer seg sin 5-årsdag i juli 2020.

Menneskene som har bygget ut disse prosjektene og på toppen av dem gjennom årene, har oppnådd mye, selv om disse prestasjonene bare er fullstendig verdsatt av mennesker innen kryptoøkonomien.

Likevel tenker på langt Bitcoin og Ethereum har allerede fått en tenker på hvor langt de vil gå. Så langt har de to øverste offentlige blokkjedene vist bemerkelsesverdig oppetid og pålitelighet, samtidig som de er pålitelige og globale og støttet av brukere i stedet for av noen nasjonalstat. Følgelig nyter Bitcoin og Ethereum og deres tilknyttede kryptokurver for øyeblikket nettverkseffekter som antyder at de vil være i mange år, eller til og med tiår framover..

I dette innlegget vil vi undersøke noen grunner til at disse hittil vellykkede blokkjedene ser ut til å vare i en eller annen meningsfull form eller mote i lang tid, samt noen av de beste motpoengene om hvorfor de kanskje ikke.

GitHub arkivprogram

I april 2020 planlegger den populære Microsoft-eide programvareutviklingsplattformen GitHub å arkivere massevis av åpen kildekodelager i et spesielt underjordisk anlegg på Svalbard, Norge.

Dette anlegget, som er gravlagt dypt under et fjell, vil dermed komme til å lagre depotene til topp kryptovaluta-prosjekter som Bitcoin, Ethereum og mer. Som sådan er disse kodebasene satt til å bli bevart i årtusen og utover, og i det minste sikre at de beste offentlige blokkene vil være rundt som gjenstander for ettertiden.

Det er en kraftig forsikring på kulturelt nivå, for å være sikker. Men å begrave lagringssteder under jorden er åpenbart mye forskjellig fra Bitcoin og Ethereum som aktivt kjører i hundrevis av år, noe som helt er en egen sak.

Anti-skjøre design

Bitcoin- og Ethereum-nettverk er desentraliserte, sensurbestandige, holdbare og lett tilgjengelige over hele verden.

Slike strukturer gjør disse blokkjedene vanskelige å drepe, og det er nettopp poenget. De er eksplisitt designet for å være tøffe, for å sikre at dårlige skuespillere som store eller små ikke kan ødelegge nettverkene for alle andre, og de har gjennomgått nok kriser nå for å antyde at de passer til det samme i fremtiden.

Økosystemmoment

En annen grunn til at Bitcoin og Ethereum ser ut til å være her i årene som kommer, er at disse nettverkene har sett store samfunn og store økonomiske aktiviteter opparbeide seg rundt dem, og til nivåer som ganske enkelt er uovertruffen andre steder i kryptoekonomien.

Etter bare en håndfull år har de to offentlige blokkjedene henholdsvis milliarder dollar i betalinger, små hærer av utviklere og lidenskapelige og dypt engasjerte brukerbaser. For disse formålene, hvis noen prosjekter er egnet til å være i lang tid, er det de som har de største voldene og dermed de beste ressursene og tankene rundt det, og akkurat nå er det Bitcoin og Ethereum.

Praktisiteten til digitale, statsløse penger

Bitcoin og Ethereum er for alle, hvor som helst og når som helst. Enda viktigere, dette er ikke-suverene systemer som ikke kan muskuleres av en gitt stat på den måten et vanlig betalingsselskap kan være.

Slik sett er Bitcoin og Ethereum ekstremt kraftige verktøy for økonomisk inkludering. De har alle slags nye implikasjoner for global handel, inkludert innen overføringssektoren.

Så lenge disse blokkjedene er kraftige og offentlige, som de vil være på ubestemt tid, har de mange løfter og nye typer verktøy for bankede og underbankede mennesker over hele verden.

Grunnlagsfaktoren

Bitcoin har Lightning Network. Ethereum har sin økende desentraliserte finans, eller DeFi, arena. Begge tilfellene illustrerer hvordan disse blokkjedene danner kraftige grunnlag som alle slags prosjekter kan bygge på.

Lightning og DeFi er begge tidlig, men de viser hva vi allerede kan gjøre her og nå, og de peker også mot hva som kan gjøres i fremtiden.

Når det er sagt, jo mer infrastruktur og apper som er bygget oppå Bitcoin og Ethereum, desto mer sannsynlig er disse prosjektene for å være i det lange løp.

Historisk bemerkelsesverdig

La oss si at Bitcoin og Ethereum til slutt faller forbi, uansett årsak. Uansett hva som skjer i den forbindelse, er fremkomsten av de to blokkjedene store, historisk bemerkelsesverdige hendelser som utvilsomt vil bli studert av tverrfaglige spesialister i flere tiår og enda lenger.

Begge disse kryptovaluta-prosjektene åpnet for helt nye typer digital økonomi, og i denne forstand var de helt uten sidestykke. De har også gitt liv til utallige avkom, hvis implikasjoner fremdeles er i ferd.

Det kan faktisk komme en dag der Bitcoin og Ethereum blir dårligere teknologi, men ingenting kan noen gang stoppe sine steder i historiebøkene.

Teller: foreldet av fremtidige kryptovalutaer

La oss nå gå til motpunktene, eller hvorfor Bitcoin og Ethereum kanskje ikke varer på lang sikt. En mulighet er selvfølgelig at år i fremtiden mer avanserte kryptokurrencyprosjekter med mer avanserte funksjoner overgår de tidlige offentlige tungvekter i blockchain.

Det er vanskelig å forstå dette scenariet akkurat nå, siden ingen kryptoprosjekter er i nærheten av å matche den generelle styrken til Bitcoin og Ethereum for øyeblikket. Men når det er sagt, er fremtiden lang, og utover horisonten kan det være prosjekter som vi knapt engang kunne begynne å pakke hodet rundt akkurat nå. Det er ingen motstandere mot nå, men slike prosjekter kan gi utfordringer i en fjern fremtid.

Teller: Crypto Space Withers

Et spørsmål i bakhodet til de fleste kryptoøkonomiske interessenter er, hva om hele dette økosystemet krymper opp og mislykkes?

Det virker som et ekstremt scenario, da det er vanskelig å forestille seg at kryptoøkonomien ikke kommer til å leve videre, selv i betydelig mindre form, resten av livet. Men enda, må brukeropplevelsesfaktoren forbedre seg rundt kryptoøkosystemet for at det skal være en god sjanse for at Bitcoin og Ethereum sprekker avgjørende i mainstream. Det er i det minste noe å vurdere.

Teller: Black Swan

En svart svanehendelse er en katastrofal hendelse som er veldig uforutsigbar, og som derfor er umulig å forutsi med noen presisjon. På grunn av den dynamikken kan disse hendelsene forårsake alvorlig kaos.

Det er ekstreme eksempler, selvfølgelig, som en asteroide savnet av stjernekikkere som slår jorden og banker menneskets sivilisasjon. Det kan være usannsynlig, men det forblir sannsynlig.

Mer realistiske ukjente sårbarheter som kan føre til store hacker senere år. Men disse sårbarhetene er mindre sannsynlige med gode revisjoner, og Bitcoin- og Ethereum-samfunn tar revisjon veldig alvorlig.

Counter: Regjeringsnedbrudd

På dette tidspunktet virker det lite sannsynlig at en betydelig koalisjon av regjeringer over hele verden vil koordinere nedbrudd mot de øverste offentlige blokkjedene og deres tilknyttede kryptovalutaer, BTC og ETH.

Likevel, på mange måter Bitcoin og Ethereum overskrider, trosser eller forkaster juridiske jurisdiksjoner, så det kan komme en dag da press kommer til å skyve og regjeringer bestemmer seg for å koordinere ekstreme tiltak for å kriminalisere hovedstøtte blockchain eller kryptoaktiviteter for å bevare sin egen suverenitet.

Imidlertid er Bitcoin og Ethereum mer innebygd i det vanlige samfunnet enn noensinne, så ikke stol på at denne muligheten skjer snart, om i det hele tatt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me