Bitcoin

Sejak beberapa minggu kebelakangan ini, pemerintah A.S. dan Rizab Persekutuan mengejutkan dunia melalui tindakan mereka untuk memastikan ekonomi terus bertahan, agar masyarakat tidak merendahkan.

Tetapi semakin teruk, hanya beberapa jam yang lalu diumumkan bahawa tuntutan pengangguran di A.S. mencapai 6.6 juta sekali lagi, menunjukkan angka pengangguran dua digit, dan masyarakat masih terkunci di seluruh dunia.

Akibatnya, kekuatan yang ada, terutama di A.S., mula bertindak balas … sekali lagi, menjadikan bull Bitcoin lebih bullish daripada sebelumnya.

Fed Cranks Up Facilities, Hutang A.S. mencapai $ 24 Trilion

Menurut Jim Bianco dari Penyelidikan Bianco, Federal Reserve mengumumkan pada hari Khamis pagi bahawa ia akan mengambil bahagian dalam pembelian bon bernilai $ 2.3 trilion untuk menyokong kecairan dengan mengambil tindakan berikut:

  • Akan memperuntukkan $ 500 bilion untuk membeli bon perbandaran melalui Kenderaan Tujuan Khusus yang baru
  • Akan membeli bon memasuki kategori “sampah”, yang merangkumi Ford
  • Akan membeli pinjaman dari Program Perlindungan Gaji (PPP) dan Coronavirus Aid, Relief, dan Economic Security Act
  • Akan “memastikan aliran kredit ke perniagaan kecil dan pertengahan dengan pembelian pinjaman sehingga $ 600 bilion melalui Main Street Lending Program”
  • Akan mengembangkan operasi semasa.

The Fed hanya melemparkan yang lain "sinki dapur" di pasar. $ 2.3T lagi dalam pembelian.

* SPV baru untuk membeli munis $ 500B

* Akan membeli sampah sekarang (jika diturunkan selepas 22 Mac)

* akan membeli ETF sampah (sekarang HYG)

* akan membeli pinjaman PPP dan CARES

* memperluas SPV sedia adahttps://t.co/40dZq3K7pn

– Jim Bianco (@biancoresearch) 9 April 2020

Terutama, ini berlaku setelah kunci kira-kira Federal Reserve telah meningkat sekitar $ 1.7 trilion dalam tiga minggu terakhir, menjadi menegak kerana kecairan di semua pasaran mulai merosot.

Dengan peningkatan perbelanjaan Rizab Persekutuan, yang disetujui dalam rang undang-undang coronavirus bernilai $ 6 trilion yang berlalu pada minggu yang lain, hutang negara A.S. semalam hanya melebihi $ 24 trilion, hanya lima bulan setelah melepasi tanda $ 23 trilion.

Kemungkinan $ 25 trilion adalah dalam jangka masa terdekat AS.

Hanya Permulaan

Yang menggila adalah bahawa perbelanjaan dari kerajaan dan pembelian aset oleh Federal Reserve yang kita lihat sejak beberapa minggu kebelakangan ini hanyalah permulaan banjir percetakan.

Dana Kewangan Antarabangsa – sebuah organisasi antarabangsa yang mempromosikan pertumbuhan ekonomi dan kestabilan monetari di seluruh dunia – baru-baru ini mengumumkan bahawa ia menjangkakan ekonomi dunia akan mengalami “kejatuhan ekonomi terburuk sejak Depresi Besar.”

Kemungkinannya, kerajaan dan bank pusat akan berusaha untuk mengatasi kejatuhan dengan masuk ke dalam overdrive monetari.

HANYA: IMF mengatakan bahawa ia menjangkakan ekonomi dunia akan mengalami ‘kejatuhan ekonomi terburuk sejak Kemelesetan Besar’

– Indeks Penonton (@spectatorindex) 9 April 2020

Kejatuhan, beberapa ketakutan, boleh menjadi kitaran deflasi, yang mungkin tidak pernah terjadi sebelumnya di zaman moden.

Di Mana Bitcoin Sesuai?

Menurut banyak penganalisis, keputusan untuk mencetak wang seperti tidak ada hari esok hanya mengesahkan kes Bitcoin.

Contohnya: dalam edisi April buletin “Crypto Trader Digest” CEO BitMEX Arthur Hayes menulis bahawa sementara Bitcoin berpotensi untuk menguji semula $ 3.000 sekali lagi jika pasaran global berguling, sasaran harga akhir tahunnya “tetap $ 20,000,” yang adalah 180% dari harga semasa.

Mengenai mengapa dia berpendapat demikian, dia menyebutkan bahawa penyelesaian monetari dan fiskal yang diminta oleh pemerintah dan bank pusat untuk mencegah ketepatan:

“Semua orang tahu bahawa pergeseran ada pada kita, sebab itulah bank pusat dan ahli politik akan membuang semua alat mereka dalam masalah ini. Dan saya akan mengulangi, itu adalah inflasi kerana lebih banyak wang fiat akan mengejar penurunan bekalan barang dan tenaga kerja yang sebenar. Hanya ada dua perkara yang harus dimiliki semasa peralihan ke sistem baru dan ia adalah emas dan bitcoin. “

Proses pemikiran ini sangat mirip dengan prosesi Dan Morehead. Seperti yang dilaporkan oleh Blockonomi sebelumnya, Morehead menjelaskan bahawa kenaikan kuantiti wang kertas dengan dinamik penawaran-permintaan sederhana akan menyebabkan “perkara-perkara yang mempunyai jumlah tetap [untuk diselesaikan] di atas di mana mereka akan menyelesaikan tidak ada peningkatan dalam jumlah wang. ” Morehead juga mendakwa bahawa harga $ 20,000 + Bitcoin akan tiba tidak lama lagi.

Ada yang lebih optimis daripada Bitcoin melepasi $ 20,000.

Dalam temu bual baru-baru ini, Chamath Palihapitiya, Ketua Pegawai Eksekutif dana modal Social Capital dan bekas eksekutif Facebook, menyatakan bahawa ada potensi percetakan wang fiat untuk mendorong Bitcoin ke harga “berjuta-juta”. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me