Larian Bull Bitcoin

Kemerosotan pasaran Bitcoin baru-baru ini tidak menghalang pelabur dan pengulas terkemuka untuk membuat ramalan harga.

Baru-baru ini, Tim Draper – kapitalis teroka terkemuka yang telah membuat pelaburan awal dalam versi Google Baidu, Tesla, Skype, dan Bitcoin – telah melipatgandakan seruannya bahawa cryptocurrency terkemuka akan melebihi $ 250,000 dalam masa empat tahun.

Larian Bull Bitcoin

Rangkaian Kilat untuk Membawa Bitcoin ke “Bulan”

Semasa AI Malta & Sidang Kemuncak Blockchain minggu ini, Tim Draper, seorang usahawan terkenal di Silicon Valley yang membeli Bitcoin pertamanya sejak lima tahun lalu, masuk melalui Skype untuk bercakap crypto.

Bila tanya mengenai ramalan harga Bitcoin $ 250,000 yang telah lama ditahan pada 2022/2023, dia melihat kepada Lightning Network dan penyelesaian lain yang memudahkan pembayaran dengan cryptocurrency:

“Ini kerana Lightning Network dan OpenNode dan mungkin yang lain yang membolehkan kami membelanjakan Bitcoin dengan sangat bebas dan cepat, sehingga bukan hanya simpanan yang bernilai tetapi dapat digunakan untuk pembayaran mikro; ia dapat digunakan untuk runcit, dapat digunakan di seluruh tempat. “

&# 128293; Ramalan Tim Draper 2022 &# 128293;

Kami memastikan untuk bertanya @TimDraper mengenai @cahaya minggu lepas. HisIni adalah pendapatnya, dan alasan mengapa dia berpendapat Bitcoin akan meningkat menjadi 250k! ⁰⁰

(Berteriak ke @OpenNodeCo &# 128588;) #AIBCSummit pic.twitter.com/SzbEHxjagj

– Tippin (@tippin_me) 12 November 2019

Dia terus mengatakan bahawa pembayaran Bitcoin akan “membuka pintu banjir” ke industri ini, memberikan BTC potensi untuk membuat 20% dari uang dunia pada waktunya.

Bukan Satu-satunya Faktor Positif

Bukan hanya Lightning Network yang dapat memberi keuntungan kepada harga Bitcoin pada tahun-tahun yang akan datang. Didalam temu ramah sebelumnya, Draper menyatakan bahawa dia percaya mata wang fiat, yang juga dijuluki “mata wang politik,” tidak berkualiti jika dibandingkan dengan cryptocurrency.

Dia secara khusus menyebut mengenai kebolehkendalian, ketelusan, dan kepatuhan terhadap kehendak politik dan sosial dari bentuk wang tradisional.

Pelabur Amerika itu menambah bahawa dengan beberapa pemaju, jurutera, dan ahli akademik yang paling pintar yang menggunakan aset digital, penerbangan modal monumental dari fiat ke cryptocurrency kemungkinan akan berlaku dalam beberapa dekad akan datang:

“Kepercayaan saya adalah bahawa dalam beberapa jangka masa, cryptocurrency akan mengalahkan mata wang fiat. Itu akan menjadi 1000 kali lebih tinggi daripada yang kita ada sekarang. “

Terdapat juga idea yang sering disebut bahawa kekurangan Bitcoin akan menyebabkan cryptocurrency terbang dengan masa. John McAfee, guru keselamatan siber terkenal di dunia yang menjadi jurucakap paling kuat kripto, telah mengatakan mengenai ramalan harga $ 1 jutanya:

“Mari kita nyata, hanya ada 21 juta bitcoin. Tujuh juta daripadanya telah hilang selama-lamanya, dan jika Satoshi [pencipta tanpa nama bitcoin] mati, tambahkan beberapa juta lagi. “

Apa yang dibahaskan oleh McAfee adalah bahawa dengan peningkatan permintaan untuk Bitcoin, sifat cryptocurrency yang langka akan menyebabkan ketidakseimbangan permintaan-permintaan yang besar terhadap kenaikan harga, mendorong harga lebih tinggi pada kadar yang cepat.

Membawa arus perdana Bitcoin

Ucapan terbaru Draper bahawa Rangkaian Lightning akan membolehkan Bitcoin berkembang ke tahap seterusnya mengingatkan komen yang dibuat oleh rakan-rakannya yang pro-crypto di Silicon Valley.

Bercakap dengan pertukaran crypto SFOX dalam wawancara awal tahun ini, Samson Mow, Ketua Pegawai Strategi Blockstream, menyatakan bahawa Lightning Network akan menjadi penyelesaian untuk “krisis identiti” Bitcoin:

“Anda harus membuat pembayaran melalui Lightning Network kerana itu seketika dan hampir percuma. Itulah yang dirancang untuknya. Semuanya dirancang untuk tujuan yang berbeza. Bitcoin direka untuk penyelesaian dan pemindahan kekayaan … Lightning dirancang untuk pembayaran cepat dan pembayaran murah. “

Memang, sekarang, Bitcoin secara efektif tidak dapat digunakan sebagai mata wang untuk berjuta-juta orang di seluruh dunia, menggunakan masa blok selama sepuluh minit, output peralihan maksimum yang rendah, dan bayaran yang tidak konsisten (walaupun kadangkala kadangkala di bawah $ 0.10).

Lightning Network, sekiranya sesuai dengan jangkaan, akan menunjukkan kepada pengguna arus perdana kekuatan sebenar teknologi blockchain dengan menawarkan pembayaran percuma, segera, dan lebih peribadi secara efektif di seluruh dunia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me