Harga Ethereum

Walaupun harga Bitcoin secara efektif berubah, mendapati dirinya tidak berada di antara manusia antara $ 10,000 dan $ 10,500, Ethereum telah menunjukkan beberapa kekuatan.

Langkah ini telah menarik banyak pedagang dengan celana mereka, kerana kebanyakan mereka menjangkakan dominasi pasaran Bitcoin akan terus meningkat.

Pada masa menulis artikel ini, cryptocurrency meningkat kepada $ 197, yang menunjukkan kenaikan 3.5% dalam 24 jam terakhir, sementara BTC mencatatkan sedikit kerugian 0.64%.

Harga Ethereum

Kekuatan dalam harga Ethereum datang apabila asas rangkaian terus bertambah baik. Syarikat besar mula menggunakan teknologi, ekosistem kewangan terdesentralisasi (DeFi) di Ethereum terus mendapat daya tarikan, dan rangkaian tersebut digunakan lebih banyak dari sebelumnya.

Ethereum dalam kedudukan asas yang kuat

Pada tahun 2017, Ethereum mengejutkan pelabur cryptocurrency, naik dari bawah $ 10 hingga $ 1.400 dalam masa sekitar 18 bulan – menandakan salah satu peristiwa penciptaan kekayaan jangka pendek terbesar yang pernah dilihat oleh pasaran cryptocurrency, bahkan keseluruhan pasaran kewangan,.

Ini berubah pada pertengahan tahun 2018, ketika Ethereum mulai jatuh dari tebing ketika permintaan untuk aplikasi terdesentralisasi (dApps) dan penawaran duit syiling awal menurun. Ini mengakibatkan Ethereum turun hingga dua digit menjelang Disember 2018, mewakili penarikan 95% besar dari tahap tertinggi sepanjang masa aset.

Ethereum memberi dan mengambil.

Tetapi, angin seolah-olah berada di layar Ethereum sekali lagi – sekurang-kurangnya dari sudut pandangan asas.

Minggu lalu, gergasi perbankan Sepanyol Santander mendedahkan pada hari Khamis bahawa ia telah melunaskan bon $ 20 juta melalui token ERC-20, yang mewakili wang simpanan, pada lelaran umum blockchain Ethereum. Sebagai CoinDesk menulis mengenai perkara itu:

Sebelum ini, Bank Dunia telah menerbitkan bon blockchain yang serupa tetapi menggunakan versi peribadi ethereum. Pemberi pinjaman Perancis Societe Generale menerbitkan bon awal tahun ini di rangkaian ethereum awam tetapi tidak mengatakan apa-apa mengenai wang tunai pada lejar.

Seorang eksekutif inisiatif perbankan digital Santander kemudian memuji transaksi percubaan, dengan mendakwa bahawa dia melihat nilai dalam menyelesaikan bon pada rantaian blok awam seperti Ethereum.

Ini terjadi kerana ekosistem DeFi terus mendapat wap, dengan DeFi Pulse yang menyatakan bahawa di sana jumlah ETH yang terkunci dalam aplikasi kewangan Ethereum mencapai tahap tertinggi sepanjang masa. Pada masa yang sama, jumlah urus niaga yang dilakukan dengan USDT stablecoin Tether terus meningkat.

Semua ini digabungkan dalam peningkatan penggunaan blockchain Ethereum secara dramatik. Lihat sahaja carta dari Etherscan di bawah, yang menunjukkan bahawa untuk pertama kalinya selama-lamanya, penggunaan rangkaian (ditentukan oleh gas per blok rata-rata yang digunakan melebihi had gas per blok) telah meningkat secara konsisten pada tahun 90an.

Had Gas Ethereum Baru Penambang ETH Di Tengah Tether

Tanda Teknikal yang Kuat

Bagi mereka yang tidak percaya asasnya cukup untuk mendorong harga Ethereum, terdapat juga tanda-tanda teknikal yang menunjukkan bahawa ETH akan mengekalkan momentum kenaikannya. Josh Rager, penganalisis terkemuka dan pelabur industri, menyatakan pada hari Ahad bahawa pasangan ETH / BTC telah “akhirnya bergerak dan ditutup di atas rata-rata bergerak 20 hari”. Rager percaya bahawa Ethereum mendapatkan kembali tahap sokongan utama ini adalah tanda bahawa aliran menurun telah berakhir, yang menunjukkan pembalikan kenaikan.

Soalan besar, berita baik ialah harga ETH / BTC akhirnya bergerak dan ditutup melebihi 20MA harian

Ini telah menjadi petunjuk utama yang telah mengesahkan aliran menurun selama berbulan-bulan

Kami boleh mendapatkan pengesahan pembalikan yang bagus setelah harga menembusi overhead kelompok rintangan https://t.co/0wJcpP3AZF

– Josh Rager &# 128200; (@Josh_Rager) 16 September 2019

Skeptis Berlaku

Walaupun kebangkitan di Ethereum ini, terdapat pelabur di tempat-tempat tinggi yang terus menjaga jarak.

Pada 4 September, kapitalis teroka Fred Wilson keluar dengan blog terbarunya di pasaran cryptocurrency. Berjudul “Beberapa Pemikiran Tentang Crypto“, Blog menggariskan skeptisisme Ethereum yang semakin meningkat Wilson. “Ethereum, seperti yang anda ketahui, membingungkan saya”, Wilson, pengasas bersama Union Square Ventures, menulis.

Ini, bagi mereka yang tidak menyedari, berlaku setelah dia mendakwa pada tahun 2017 bahawa permodalan pasaran ETH berpotensi untuk mengatasi Bitcoin pada akhir tahun ini. Walaupun apa yang disebut “Flippening” hampir membuahkan hasil di tengah musim panas ’17, ini tidak pernah berlaku.

Sehingga kini, ia masih belum berlaku, dengan Ethereum pada masa ini diperdagangkan dengan harga kurang dari 0.018 BTC – sekitar 85% turun dari tinggi pasangan ini sepanjang masa.

Wilson meneruskan, menjelaskan bahawa sementara platform cryptocurrency telah membawa banyak inovasi di ruang blockchain – “kontrak pintar, pengkomputeran bebas kepercayaan yang dapat diprogramkan, bukti kepentingan yang berpotensi, dan banyak lagi” – Ethereum tetap “sukar dibangunkan”. Kapitalis teroka yang terkenal secara khusus menyebut “masalah penskalaan” dan fakta bahawa pemaju mungkin sedang melompat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me